Η βόλτα του Γκιρτζίκη στην παλιά πόλη της πρωτεύουσας των Νησιών Φερόε

Αποστολή στα Νησιά Φερόε: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την ευκαιρία για μια μικρή βόλτα στην πόλη Τορσχαβν, πρωτεύουσα των Νησιών Φερόε, είχε την ευκαιρία να κάνει νωρίς το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης παρέα με τον πρόεδρο των τεχνικών επιτροπών της ΕΠΟ Α. Βούλγαρη.

Μετά την επίσημη σύσκεψη το μεσημέρι και το γεύμα των υπευθύνων των δύο ομοσπονδιών με τον παρατηρητή και τους λοιπούς παράγοντες της ΟΥΕΦΑ, ο ξανθιώτης παράγοντας εγκατέλειψε για λίγο το ξενοδοχείο της Εθνικής (είναι κοντά στο γήπεδο) για να περιπλανηθεί στην πρωτεύουσα και την παλιά της πόλη (δεν έχει μόνο η Ξάνθη αλλά και το Τορσχαβν παλιά πόλη).

Γραφικά ξύλινα σπίτια, πολύ πράσινο (ακόμα και στις σκεπές), όμορφα μονοπάτια και περίεργες καλλιτεχνικές δημιουργίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα συναντά κανείς στην περιπλάνησή του γύρω από το λιμάνι με τα πολλά ψαροκάικα. Η πόλη αριθμεί 17.000 κατοίκους, το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού αυτού των συμπλέγματος των 18 νησιών στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και στις δύο, τρεις και τέσσερις το μεσημέρι, οπότε και είδαμε τον κ. Γκιρτζίκη, τα πάντα στην πόλη ήταν άδεια σε αντίθεση με το προηγούμενο βράδυ που οι πάντες ήταν έξω μέχρι νωρίς το πρωί. Βέβαια, για να ακριβολογούμε, βράδυ δεν είδαμε ποτέ, αφού εδώ το καλοκαίρι δεν νυχτώνει και αυτό είναι ένα άλλο ξεχωριστό φαινόμενο που ζήσαμε όσοι ακολουθούμε την αποστολή της Εθνικής Ομάδας.