Photos: Με… σκούφο ο Τόρο στην προπόνηση στα Νησιά Φερόε! Από το αεροδρόμιο στο… γήπεδο

Αποστολή στα Νησιά Φερόε: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Μετά από νέα ταλαιπωρία, η Εθνική Ομάδα έφτασε λίγο πριν τις επτά το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στο αεροδρόμιο Βαγκαρ των Νησιών Φερόε. Από εκεί πήγε κατευθείαν στο… γήπεδο της πόλης Τορσβολουρ, στην πρωτεύουσα, για προπόνηση.

Η Εθνική βρήκε συννεφιασμένο καιρό, ψιλόβροχο και εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία έξι βαθμών κελσίου. Για τον λόγο αυτό, στο ξεκίνημα τουλάχιστον της προπόνησης, ο ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Βασίλης Τοροσίδης εμφανίστηκε με… σκούφο, όπως και αρκετοί ακόμα διεθνείς.

Την προπόνηση παρακολούθησαν και περίπου 20 άτομα από τον Γαλανόλευκο Φάρο. Συνολικά 36 μέλη του επίσημου συνδέσμου της Εθνικής Ομάδας ταξίδεψαν μέχρι τον… Βόρειο Πόλο, οι οποίοι έφτασαν την Πέμπτη στην χώρα αυτή. “προσγειωθήκαμε κανονικά και με τη… μία”, μας έλεγαν χαρακτηριστικά.

Υπολογίζεται ότι μερικοί ακόμα έρχονται μεμονωμένα (ήδη ακούσαμε ότι κάποιοι έρχονται με πλοίο από την Ισλανδία και κάποιοι άλλοι με τον ίδιο τρόπο από τη Νορβηγία).

Γεγονός πάντως είναι ότι η ταλαιπωρία της Εθνικής δεν έλειψε ούτε την Παρασκευή, γεγονός που επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου από Σέρχιο Μαρκαριάν και Ορέστη Καρνέζη. Πέρα από την πρωινή αναμονή στο ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης με τις βαλίτσες στο χέρι, υπήρξε καθυστέρηση και στην πτήση τσάρτερ από την πρωτεύουσα της Δανίας για τα Φερόε.

Η πτήση επρόκειτο να φύγει στις 2.30 το μεσημέρι (τοπική ώρα), αλλά η επιβίβαση έγινε μισή ώρα μετά και μετά είχαμε νέα καθυστέρηση μιας ώρας για την αναχώρηση μέσα στο αεροπλάνο, μέχρι να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος.

Στη συνέχεια υπήρχε και διαδρομή μια ώρας ανάμεσα σε καταπράσινα λιβάδια, τρεχούμενα νερά, φυσικούς καταρράκτες αλλά και σε κάτι τούνελ κάτω από την θάλασσα, που συνδέουν μεταξύ τους τα 18 αυτά νησιά που βρίσκονται στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο Μαρκαριάν πέραν του προβλήματος με τον Φορτούνη, που τραυματίστηκε στην πρωινή προπόνηση της Πέμπτης και δεν ακολούθησε την αποστολή, έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες ετοιμοπόλεμους (αλλά και ταλαιπωρημένους μετά από όσα συνέβησαν).

Ωστόσο όπως λένε όλοι, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στο παιχνίδι αυτό. Μια νίκη που θα είναι η πρώτη της Εθνικής σε αυτήν την προκριματική φάση του Euro 2016, μετά από τρεις εντός έδρας ήττες και δύο εκτός έδρας ισοπαλίες.

Για τα Νησιά Φερόε πάντως, αυτό το ματς είναι ιστορικό. Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 πέτυχαν τον περασμένο Νοέμβριο στο Καραϊσκάκη την μεγαλύτερη μέρα της ιστορίας τους και έτσι τα εισιτήρια για το παιχνίδι του Σαββάτου έχουν ήδη προπωληθεί.