ΕΠΣ Ξάνθης: Με μικρή συμμετοχή η συνάντηση των σωματείων της Β’ και Γ’! Όσα συζητήθηκαν

Με την συμμετοχή ελάχιστων ομάδων πραγματοποιήθηκε στο Ενωσιακό Κέντρο της Ξάνθης η προκαθορισμένη συνάντηση των σωματείων της Β’ και Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, για την συζήτηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τις προτάσεις τους για την προκήρυξη   της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ένωσης, τόσο του Προέδρου της Επιτροπής Αντώνη Κουτσουρλή όσο και του μέλους Αθανάσιου Κατσαρού, τέθηκαν προτάσεις για τόσο για την οικονομική ενίσχυση των σωματείων και με ποιες δράσεις μπορεί να γίνει αυτό, αλλά και προτάσεις για το πώς μπορεί να υπάρχει καλύτερη επιμόρφωση των παραγόντων και της αλλαγής της νοσηρής νοοτροπίας που διακατέχουν ορισμένοι και μόνο κακό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό κάνουν.

Στην συνάντηση ακούστηκαν προτάσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Κουτσουρλή, αλλά και από τα σωματεία που ήταν παρών. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η νεοσύστατη Γ’ κατηγορία, και αν τελικά θα πραγματοποιηθεί, με τον κ. Κουτσουρλή να τονίζει πως θα γίνει κανονικά μια και το ορίζει η προκύρηξη. Μια από τις προτάσεις που έγιναν ήταν να επανέλθει ο κανονισμός για την απαραίτητη συμμετοχή συγκεκριμένου αριθμού νεαρών ποδοσφαιριστών, αλλά και το θέμα τις ώρας που πολλές φορές ορίζονται παιχνίδια μακρινών και δύσβατων χωριών σε πρωινές ώρες κάτι που δυσκολεύει πολύ τόσο τα ίδια τα σωματεία των συγκεκριμένων περιοχών όσο και τους αντιπάλους τους φυσικά.

Επίσης μια από τις προτότυπες προτάσεις που ακούστηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής ήταν η βαθμολόγηση των διαιτητών, αλλά και η πραγματοποιήσει ψηφοφορίας ώστε στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπητας πέρα από τον καλύτερο διαιτητή να βραβεύονται και οι παράγοντας που θα είναι τύπος και υπογραμμός, όπως και προπονητές και ποδοσφαιριστές. Όλα όσα συζητήθηκαν και οι προτάσεις που τέθηκαν θα περάσουν από το Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και θα τεθούν προς ψήφιση, ώστε όσα είναι υλοποιήσιμα να γίνουν από τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά κιόλας.

Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των σωματείων ΑΠΟΞ, Ελπίδες Ξάνθης, Δόξα Σταρούπολης, Εθνικός Κιμμερίων, Κοτύλη, Κεσσάνη Ερασμίου, Ρεμβιακός 2011 και Απόλλων Διομήδειας.