Μαύρη μέρα για τα Σπορ του Βορρά! Λουκέτο στην αθλητική εφημερίδα μετά από σχεδόν 40 χρόνια…

Μια πολύ άσχημη είδηση, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, έγινε γνωστή το απόγευμα για τα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και γενικότερα την ελληνική αθλητική (και όχι μόνο) δημοσιογραφία.

Τα «ΣΠΟΡ του Βορρά», μια εφημερίδα με ιστορία σχεδόν 40 χρόνων (38 για την ακρίβεια), που μεγάλωσαν γενιές και γενιές φιλάθλων στην Μακεδονία και την Θράκη, οδεύει προς λουκέτο.

Το προσωπικό ενημερώθηκε εντελώς αιφνιδιαστικά να μην πάει σήμερα για δουλειά, γιατί η ιδιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας.

Την άσχημη είδηση μετέδωσε το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Βασίλης Κοντογουλίδης, που ενημερώθηκε σχετικά από τους εργαζομένους.

Ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, τουλάχιστον στα χαρτιά είναι ένας ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας ονόματι Ρήγας. Ουσιαστικά όμως λόγω χρεών λόγο στα θέματα της εφημερίδας έχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Ο… Λευκός Πύργος της αθλητικής δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη γκρεμίστηκε μετά από 38 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων κατέγραφε με συνέπεια τα αθλητικά δρώμενα της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, τα “ΣΠΟΡ του Βορρά” αντιμετώπιζαν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, αλλά κατάφερναν να στέκονται όρθια και να βγαίνουν στο περίπτερο, χάρη στην προσπάθεια, την υπομονή και την καλή θέληση των εργαζομένων, που αγάπησαν την εφημερίδα αλλά και των αναγνωστών που την αγόραζαν.

Από την εφημερίδα έχουν περάσει χωρίς υπερβολή όλα τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Θράκη, καθώς ειδικά τα παλιότερα χρόνια διέθετε ανταποκριτές τόσο σε Ξάνθη όσο και σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα.

Το φύλλο της 31ης Μαΐου έμελλε να είναι το τελευταίο για την εφημερίδα που ανήκε στο τέως συγκρότημα Βελλίδη (Μακεδονία, Θεσσαλονίκη). Τα πολλά οικονομικά προβλήματα έκαναν, κατά τους εκδότες της, αδύνατη τη συνέχεια της έκδοσης.