ΕΠΣ Ξάνθης: Οι θέσεις Πανίδη για την απόλυση Τσιπίδη και την πρόσληψη Κυρλίδη

H περίπτωση της απόλυσης του γραμματέα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης Γιάννη Τσιπίδη απασχόλησε την Γενική Συνέλευση το βράδυ της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Πανίδης τόνισε πως ο ίδιος είχε συνάντηση με τον κ. Τσιπίδη και του ζήτησε να μειωθεί αισθητά ο μισθός του, μια και σύμφωνα με τον κ. Πανίδη, ο μισθός του γραμματέα της Ένωσης έφτανε τις 70.000 μεικτά, κάτι που δεν άντεχε οικονομικά η Ένωση. Η πρόταση του κ. Πανίδη προς τον κ. Τσιπίδη ήταν για έναν μισθό της τάξεως των 1.200 ευρώ το μήνα (κάτι παραπάνω από 13.000 ετησίως), κάτι το οποίο ο κ. Τσιπίδης αρνήθηκε.

Ως γνωστόν, μετά από αυτές τις εξελίξεις κοινοποιήθηκε με εξώδικο η προειδοποίηση για καταγγελία της σύμβασης Τσιπίδη με την ΕΠΣ Ξάνθης έπειτα από τέσσερις μήνες, ώστε να του δοθεί και μειωμένη αποζημίωση, βάσει των όσων ορίζει ο νόμος.

Με την απόφαση της απόλυσης του Γιάννη Τσιπίδη από γραμματέα της Ένωσης και την πρόσληψη του Μπάμπη Κυρλίδη που ακολούθησε, ο κ. Πανίδης τόνισε πως η Ένωση «γλιτώνει» ένα ποσό της τάξεως των 50.000 ευρώ τον χρόνο.

Βέβαια ο κ. Πανίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός πως η Ένωση μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχει τρείς υπαλλήλους, μια και από την 1η Ιουνίου επιστρέφει στην θέση της η κα. Ελευθεράκη, που είχε άδεια καθώς έγινε μητέρα, και μαζί με τον Μπάμπη Κυρλίδη αλλά και τον κ. Τσιπίδη θα αποτελούν για αυτό το διάστημα το προσωπικό της Ένωσης, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ζήτημα της απόλυσης του κ. Τσιπίδη αλλά και ποια θα είναι η στάση της Ένωσης προς την κα. Ελευθεράκη.