ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Παρηγοριά με την κατάκτηση του κυπέλλου στον Αστέρα Καβάλας

Μπορεί να μην κατάφερε να ανέβει στην Γ’ Εθνική αφού έστω και σε απίστευτη ισοβαθμία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο ο Αστέρας Καβάλας κατάφερε να κλείσει την σεζόν με ένα τρόπαιο.

Ο λόγος για το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ομάδα του Αστέρα Καβάλας κατέκτησε το τρόπαιο, αφού στον τελικό που έγινε στην Δράμα επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού με 73-68.

Ο τελικός ήταν ντέρμπι με τα όλα του, με τον Αστέρα να διατηρεί προβάδισμα ενός καλαθιού στο τέλος των δύο πρώτων περιόδων, να παίρνει διψήφια διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και να διατηρεί τελικά το προβάδισμα ως το τέλος.

Τα δεκάλεπτα του τελικού: 14-12, 32-30 (ημίχρονο), 53-44, 73-68 (τελικό αποτέλεσμα).

Υπενθυμίζεται ότι στην πορεία της προς τον τελικό και την κατάκτηση του τροπαίου ο Αστέρας Καβάλας απέκλεισε διαδοχικά τον Σπάρτακο Διδυμοτείχου (40-93 στον Έβρο), στην δεύτερη φάση μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι την Φιλία Ορεστιάδας (57-59 επίσης στον Έβρο) και στα ημιτελικά την ΑΕ Κομοτηνής (κερδίζοντάς την εκτός έδρας με 74-77).

Ωστόσο οι κιτρινόμαυροι του Βασίλη Στοάκη κατάφεραν να ανατρέψουν τα προγνωστικά και αμέσως μετά από εκείνη την ήττα και τον αποκλεισμό από τον τελικό του κυπέλλου, κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση στην Α1 Κατηγορία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.