Πρωταθλητής (και) στο Λίβανο ο Γκόμεζ, με προπονητή τον Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς

Μετά το νταμπλ με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, οι επιτυχίες για τον Ερνάντο Γκόμεζ συνεχίστηκαν στο Λίβανο αφού η Ζάχρα με το 3-1 επί της Ανγουάρ την Κυριακή έκανε την ολική ανατροπή και με το 3-2 στην σειρά των τελικών πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της- έχοντας στον πάγκο έναν γνώριμο των Θρακιωτών, τον Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς.

Ο διαγώνιος από την Βενεζουέλα μετά την προ δεκαημέρου κατάκτηση του τίτλου με τον ΟΑΟΚ, πήγε στην Τρίπολη και αποφάσισε να βγάλει μερικά… εξτρά, βοηθώντας την Ζάχρα στην προσπάθειά της στεφθεί πρωταθλήτρια. Όταν πήγε, είχαν ήδη γίνει οι δύο τελικοί και η Ανγουάρ προηγούνταν με 2-0 νίκες, θέλοντας άλλη μία τον τίτλο.

Ωστόσο ανέτρεψε την κατάσταση η ομάδα του Μιχαήλοβιτς, που βρέθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στην Ορεστιάδα και από τότε δεν έχασε ποτέ τις επαφές του με την πόλη, καθώς μιλάει άπταιστα ελληνικά και δηλώνει κάτοικος Ορεστιάδας ακόμα και αυτά τα χρόνια που περιπλανιέται στους πάγκους ομάδων του Κατάρ, της Τυνησίας και της Γαλλίας.

Η Ζάχρα αν και βρέθηκε λοιπόν να χάνει με 2-0,  κατάφερε με την προσθήκη του Γκόμεζ έπειτα φυσικά από εισήγηση του Μιχαήλοβιτς να γυρίσει την σειρά σε 3-2 και στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Τρίπολης, την Κυριακή, να γράψει ιστορία. Επικράτησε με 3-1 σετ της «μαχητικής» Ανγουάρ και το… γιόρτασε με τους φίλους της που αποθέωσαν παίκτες και προπονητή.

Οπως αναφέρει και το VolleyPlanet, το  Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς δικαιωμένος από τις επιλογές του και την έλευση του Γκόμεζ πανηγύρισε κρατώντας την Σερβική σημαία, ενώ ο Βενεζουελάνος άσος για μια ακόμη φορά αποθεώθηκε από τους φίλους των «πορτοκαλί». Έτσι έκλεισε μια χρονιά ιδανική τόσο για τον «δικό» μας Μιχαήλοβιτς, όσο και τον Γκόμεζ, που επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη με έναν ακόμη τίτλο και είναι πλέον έτοιμος να φύγει για… διακοπές – εκτός και αν βρεθεί καμιά άλλη ομάδα στο μεταξύ που θα τον διεκδικήσει για να κατακτήσει και αυτή τίτλο.