Όσα έγιναν στην αναμέτρηση Προσκυνητές – Διδυμότειχο για την πρεμιέρα των μπαράζ

Μπορεί όλα τα μάτια στη Ροδόπη να ήταν στραμμένα στο “Ελ Θράκικο” που βρήκε νικητή τον Πανθρακικό επί της Ξάνθης με 2-0 μέσα σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ με 5.000 φίλους του, ωστόσο 300 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου λίγο νωρίτερα βρέθηκαν στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης στην πρεμιέρα των μπαράζ για το ποιος θα ανέβει στη Γ’ Εθνική, ανάμεσα στη Δόξα Προσκυνητών και ΑΕ Διδυμοτείχου.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Δόξα Προσκυνητών και την ΑΕ Διδυμοτείχου, η οποία διεξήχθη στο πλαστικό του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κομοτηνής και στην σκιά της μεγάλης αναμέτρησης του Πανθρακικού με την Ξάνθη, έληξε χωρίς νικητή. Ωστόσο οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στην εξέδρα του Ενωσιακού Γηπέδου “Γιώργος Παπαδριέλλης” της ΕΠΣ Θράκης απόλαυσαν ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι (το ένα τρίτο από αυτούς προερχόμενο από τον Έβρο).

Ουσιαστικά η εικόνα του παιχνιδιού είχε δύο όψεις, με την Δόξα Προσκηνυτών να διατηρεί τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, να προηγείται αλλά και να ισοφαρίζεται πριν το τέλος του ημιχρόνου, ενώ η ΑΕΔ κυριάρχησε στο δεύτερο αλλά δεν πέτυχε άλλο τέρμα.

Το σκορ άνοιξε ο Βάσκος στο 24ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Τζανετάκου μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, πήρε την μπάλα, προχώρησε μόνος του, πλάσαρε και πέτυχε το γκολ. Ωστόσο στο 40′ ισοφάρισε ο Ιντζές με κοντινό πλασέ , έπειτα από σέντρα του Γιαννόπουλου.

Νωρίτερα, στο 13’ και στο 31′ είχαμε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους με τον Γιαννακίδη, αλλά και στις δύο περιπτώσεις έδιωξε ο τερματοφύλακας της ΑΕΔ Δουλούδης. Οι πρωταθλητές Έβρου από την πλευρά τους είχαν λίγο πριν το γκολ μια ευκαιρία με το σουτ του  Θέμελη που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξαν ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ. Στο 51 οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι μέσα στην περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ κεφαλιά του Μεμούρη. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Σταύρου αλλά και στις δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν δεν βρήκε στόχο.

Ένταση υπήρξε στο 78ο λεπτό ένα φάουλ του Ζάνταλη επάνω στον Γιαννόπουλο, με τους Εβρίτες να ζητούν την απευθείας κόκκινη κάρτα θεωρώντας ότι ο παίκτης τους ήταν σε προφανή θέση για γκολ αλλά τον διαιτητή να βγάζει την κίτρινη.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ  (Κλειτσιώτης): Παπαδόπουλος, Αλεξάνδρου, Ραμαντάνης, Ζουμπιάδης, Τρίχας, Τσώνης, Βάσκος, Σταύρου, Ντράτση ( 55΄Λιάρος), Γιαννακίδης ( 86΄Βλαχάκης)
ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Δουλούδης, Τσίτσκαρης, Παππούδης, Τερζούδης, Τζανετάκος, Μεμούρης ( 75΄Κουρτ), Θεμελάκης, Γκαϊτσιούδης, Γκαϊδατζής (59΄Ψαρράς), Γιαννόπουλος, Ιντζές.