Οι τελευταίες δηλώσεις Ρόκα, Παπαγεωργίου και Ηλιάδη πριν “το ματς της ζωής μας”

Ο προπονητής του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα και οι παίκτης του Θανάσης Παπαγεωργίου και και Στέλιο Ηλιάδη μίλησαν στα κανάλια Novasports και τον Ευγένη Δαλαλιάρα για το ματς του Πανθρακικού με την Ξάνθη.

Εμείς απομαγνητοφωνήσαμε τις μίνι συνεντεύξεις του τεχνικού και των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Κομοτηνής πριν το κρίσιμο “Ελ Θράκικο” και σας τις παρουσιάζουμε:

Μάνουελ Ρόκα: “Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι που έχουμε, ο τελικός. Συνέχεια μιλάμε για τελικό, αλλά έφτασε ο αληθινός τελικός. Είναι μια δύσκλη ομάδα, προκρίθηκε σε τελικό κυπέλλου, πάλεψε μέχρι το τέλος να βγει ΟΥΕΦΑ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο Πανθρακικός είναι σκληρός για να ζήσει, περάσαμε δύσκολες στιγμές και μας έκανε πιο δυνατούς. Είναι ένα παιχνίδι που όποιος το θέλει παραπάνω, θα το κερδίσει και θεωρώ ότι είμαστε εμείς αυτοί που το θέλουμε παραπάνω και θα το κερδίσουμε. Έχουμε προβλήματα, όχι μόνο απουσίες αλλά επειδή υπάρχει και κούραση και έχουμε δώσει πολλούς τελικούς και το μυαλό είναι φορτωμένο, αλλά είναι η στιγμή να κάνουμε την υπέρβαση και να πετύχουμε τον στόχο. Ψυχολογία πάντα έχουμε εντός έδρας, αλλά στατιστικά δεν μπορείς να πεις ότι επειδή παίζουμε στην έδρα μας σωθήκαμε. Αντιστοίχως, δεν κερδίζαμε εκτός έδρας και κερδίσαμε σε Βέροια και πιο πριν στον ΟΦΗ, που ήταν ματς κρίσιμα για εμάς. Σε κανέναν αγώνα δεν κερδίζεις εξορισμού στην έδρα σου. Η Ξάνθη δεν έχει πίεση, αλλά πριν το παιχνίδι δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτό θα είναι θετικό ή αρνητικό. Μερικές φορές όταν παίζεις πιο χαλαρά, παίζεις και πιο καλά. Εμείς όμως πρέπει να μπούμε από την αρχή σκληρά και δυνατά και να διεκδικήσουμε τη νίκη.  Πριν λίγο που είχαμε ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό κανείς δεν μας έδινε ελπίδα. Τώρα είμαστε κοντά, έμεινε ένα εμπόδιο. Ο κόσμος μας βοηθούσε και μας βοηθά. Και σαν παίκτης ένιωθα την ζεστασιά που δίνει ο κόσμος της Κομοτηνής και θεωρώ ότι την Κυριακή θα είναι ο 12ος παίκτης μας”. 

Θανάσης Παπαγεωργίου: “Είναι το τελευταίο παιχνίδι για εμάς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Να δείξουμε από το πρώτο λεπτό ότι θέλουμε αυτή τη νίκη, που για εμάς σημαίνει ζωή. Είναι η παραμονή στην κατηγορία. Όλη τη χρονιά δουλεύουμε σκληρά για να σώσουμε την ομάδα, φτάσαμε στο τέλος, πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Υπάρχει πίεση, υπάρχει άγχος, αλλά με ένα γρήγορο γκολ θα απελευθεροθούμε. Σε αυτό το ματς όμως το πρώτο πράγμα είναι να κρατήσουμε το μηδέν, να μην δεχτούμε γκολ. Τα παιδιά της Ξάνθης μπορεί να μην έχουν το άγχος το δικό μας, αλλά δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι για κανέναν ποδοσφαιριστή. Όλοι θέλουν να κερδίσουν, κανείς δεν θέλει να χάσει. Σίγουρα έχουμε περισσότερο κίνητρο, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο, είναι γιορτή και τοπικό ντέρμπι, όλη η Θράκη θέλει να δει αυτόν τον αγώνα. Εμείς στην έδρα μας έχουμε δείξει πως είμαστε αρκετά καλοί, υπάρχει αισιοδοξία, σκεφτόμαστε τη νίκη και μόνο τη νίκη”.

Στέλιος Ηλιάδης: “Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι τξης σεζόν, όπως ήρθαν τα πράγματα. Έχουμε απέναντί μας μια καλά δουλεμένη ομάδα, θα χρειαστεί συγκέντρωση για να διασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία. Άγχος υπάρχει μέχρι  μπούμε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Η Ξάνθη θα παίξει απελευθερωμένα και αυτό της δίνει ένα αβαντάζ, αλλά εμείς έχουμε το κίνητρο της επιβίωσης. Βοηθά που παίζουμε εντός έδρας, καθώς η έδρα μας είναι το όπλο μας φέτος. Υπάρχει αισιοδοξία, απλά αυτά τα ματς είναι λίγο ύπουλα. Ο κόσμος πρέπει να έρθει να μας βοηθήσει και θεωρώ ότι το γήπεδο θα είναι κατάμεστο”.