Γ’ Εθνική: «Χρυσή» αλλαγή ο Καραπατσιάς και σωτηρία για Εθνικό

Με σκόρερ την “χρυσή” αλλάγή του Τραιανόπουλου, τον πρώην παίχτη του Ορφέα Αδάμ Καραπατσιά, ο Εθνικός απέδρασε με το διπλό από την Ελευθερούπολη και εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή του στη Γ’ Εθνική.

Ο Εθνικός ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, εχασε ευκαιρίες με τους Αγγελάκη στο 34′ και 45’και Σιμιτσάκη στο 38′ αλλα δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα και το τερματοφύλακα Χαραλαμπίδη του Ορφέα.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός συνέχισε να πιέζει για το γκολ και αφου δεν κατάφεραν στο 54′ ο Τορομανίδης που σούταρε άουτ, του ακυρώθηκε γκολ στο 75′ από κόρνερ του Σιμιτσάκη, τελικά στο 85` τα κατάφερε με πλασέ του Καραπατσιά που πέρασε από τον Ορφέα Ελευθερούπολης και τον Ηρακλή Καβάλας και έγραψε το 0-1. Στη φάση του γκολ απειλήθηκαν επεισόδια μετά από άσεμνη χειρονομία του Καραπατσία όπως διαμαρτυρήθηκαν οι άνθρωποι του Ορφέα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται στο διαιτητή Παρχαρίδη από τη Δράμα στο 78′ για ανατροπή Σαββελίδη από τον Μπαμπλή, όπως και ο Εθνικός για το ακυρωθέν τέρμα.

Με τη νίκη του Εθνικός έφτασε τους 37 βαθμούς όσους και το Κοκκινόχωμα, ενώ ο Ακροπόταμος πάρα την τριάρα στα Γιαννιτσά αποχαιρέτησε την κατηγορία αφού οι 33 βαθμοί δεν του είναι αρκετοί μια αγωνιστική πριν το τέλος. Πλέον ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής με τον Καμπανιακό αποκτά εορταστικό χαρακτήρα με τον κόσμο και τους παίχτες της ομάδας να γιορτάζουν στο “Φώτης Κοσμάς” την παραμονή της ομάδας στην τρίτη κατηγορία.
Διαιτητές: Παρχαρίδης, Χασιώτης, Τσακίρης (Δράμας).

ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδ. Βασιλόπουλος): Χαραλαμπίδης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Αϊβάζης, Βραμέντσαλης, Τσίτσης, Σαββελίδης, Χριστοδουλίδης (86’ Βακιρτζής), Θεοδωρίδης, Κερμενίδης, Ζουμπούλης (60’ Κυγάης).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Β. Τραϊανόπουλος): Μπαμπλής , Αμπραχαμιάν, Κατρανίτσας, Δούπας, Μπαρμπαγιάννης, Κοσκολός (70’ Ελληνίδης), Τορομανίδης, Γκαϊδατζής, Σιμιτσάκης (83’ Καραπατσιάς), Θεοδωράκης, Αγγελακάκης (80’ Λειβαδιώτης).