Σκληρή κριτική σε Μιχαηλίδη και λοιπή διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός: “Ομάδα μοντέλο την κάνατε….”

Σιγά σιγά, και ενώ κατακάθεται η σκόνη από τις φετινές επιτυχίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα δυσθεώρητα προβλήματα του τμήματος.

Μετά από την απόφαση των παικτών για αποχή από τις προπονήσεις, αλλά και τον χθεσινό “πόλεμο” ανακοινώσεων μεταξύ των παικτών και της διοίκησης, ήρθαν δύο ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στον Δημήτρη Κολιό και το ραδιόφωνο Maximum, για να… δέσει το γλυκό.

Την αρχή έκανε ο αρχηγός της ομάδας Ανέστης Δαλακούρας, ο οποίος εξέφρασε το παράπονο και τη δυσφορία των παιχτών έναντι της διοίκησης. “Ανέφερε την μεγάλη ασυνέπεια στην καταβολή μισθών, τις κούφιες υποσχέσεις της διοίκησης και την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ διοικούντων και παικτών. Πράγματα λίγο πολύ γνωστά σ’ αυτούς που ασχολούνται με τα του Εθνικού, αλλά όλοι μας τα κρύβαμε κάτω από το χαλάκι, για να μη χαλάσει η “μαγιά” των επιτυχιών του τμήματος” επισημαίνει σε ένα παρεμβατικό άρθρο του ο Δανιήλ Ψύλλας στο thrakisport.

Στο ίδιο άρθρο όμως, ο ίδιος συντάκτης και το ίδιο μέσο (που αξίζει να σημειωθεί ότι ιδρύθηκε από τον πρόεδρο του ΜΓΣ Εθνικός Μανόλη Βουκουρεσλή και πολλοί εκτιμούν ακόμα και σήμερα ότι απηχεί τις απόψεις του) αναλαμβάνουν να… απαντήσουν στον γραμματέα του ΤΑΑ Εθνικός Παύλο Μιχαηλίδη, που αμέσως μετά τις δηλώσεις Δαλακούρα προσπάθησε επίσης στην εκπομπή του Δημ. Κολιού “να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα”.

Αντιγράφουμε, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για άρθρο της ιστοσελίδας που δημιούργησε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εθνικού, δηλαδή της υπέρτατης αρχής και του ΤΑΑ, μιας ιστοσελίδας που άτυπα λειτουργούσε ως γραφείο Τύπου του Ερασιτέχνη και όχημα για τις προσωπικές φιλοδοξίες του ιδρυτή της, κάτι που πολλοί εκτιμούν ότι ακόμα συμβαίνει όπως μπορεί να φανεί και στην κεντρική τωρινή σελίδα της (αν και δηλώνει πανθρακικής αρμοδιότητας, όλες οι αναρτήσεις μετά την Κυριακή αφορούν διάφορα τμήματα της ομάδας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, είτε αυτό λέγεται παιδικό βόλεϊ είτε μπάσκετ κλπ λες και δεν υπάρχουν άλλες ομάδες στον υπόλοιπο Έβρο και πολύ περισσότερο την Ροδόπη και την Ξάνθη, όπου υπάρχουν επίσης εξαιρετικά σημαντικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι κάτω-κάτω φιλοξενούνται πέντε φωτορεπορτάζ που έχουν σχέση με τον Εθνικό και κανένα έστω για το Πανθρακικός-Παναθηναϊκός ή την Skoda Ξάνθη).
Πάμε λοιπόν να δούμε τι αναγράφεται – κάτι που ενδεχομένως να δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί μέσα στην διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικού και τα δύο (αν είναι μόνο δύο) στρατόπεδα στα οποία αυτή φέρεται να έχει χωριστεί με αιτία την οικονομική στενότητα της ομάδας και αφορμή τις αντιδράσεις των παικτών αλλά και την μη επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της στην υπόθεση Τσιπίδη, ο οποίος με την ανοχή αν όχι συγκατάθεση της διοίκησης συνεχίζει να “αλωνίζει” στην πόλη εμφανιζόμενος ως ο μόνος και απόλυτος σωτήρας για την περίπτωση του Εθνικού. Υπενθυμίζουμε ότι το κείμενο είναι αντιγραφή:
Ο κ. Μιχαηλίδης “προσπάθησε να εξηγήσει αρχικά την μη καταβολή ολόκληρων μισθών στους παίκτες. Είπε ότι ήταν μπλοκαρισμένα τα χρήματα από τον Δήμο μέχρι τα μέσα Μαρτίου μέχρι να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του Δήμου. Ένα μήνα μετά, γιατί δεν έχουν δοθεί χρήματα στους παίκτες;;; Επίσης, είπε ότι η ΕΣΑΠ καταβάλλει τις επιχορηγήσεις σε δόσεις. Μα αυτό ήταν γνωστό από την αρχή της χρονιάς! Και τα προηγούμενα χρόνια έτσι δινόταν οι επιχορηγήσεις!

Όσο για τις παλιότερες οφειλές του τμήματος που χρησιμοποίησε σαν δικαιολογία. Αυτά ΔΕΝ ήταν γνωστά από την αρχή της χρονιάς; Ξαφνικά, έσκασαν οι “ανελαστικές” αυτές οφειλές; Δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε…
Κάτι άλλο που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι ανέφερε ο κύριος Μιχαηλίδης ότι δεν δέχτηκε κανένα τηλεφώνημα από τους παίκτες για παράπονα. Αυτή είναι δουλειά της Διοίκησης θα ανταπαντήσουμε. Η Διοίκηση έχει χρέος να ενδιαφέρεται για τους προβληματισμούς των παικτών και όχι το αντίθετο. Περίμενε κάποιο τηλέφωνο η διοίκηση για να ασχοληθεί με τα παράπονα των παικτών;;; Ή μήπως δεν ήταν ενήμερη για τα προβλήματα;;;; Προφανώς και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τίποτα τέτοιο”.“Ας ελπίσουμε ότι ακόμα και την ύστατη ώρα θα βρεθεί η χρυσή τομή, και να μη χρειαστεί να ξαναβγούν τα εσωτερικά της ομάδας στον…ντελάλη”, επισημαίνεται στο τέλος του άρθρου, με την ιστοσελίδα να εκφράζει την ελπίδα “να μην καταστραφεί το οικοδόμημα που χτίστηκε τα τελευταία δύο χρόνια” αλλά να δηλώνει ότι “με τις ως τώρα ενδείξεις, είμαστε μάλλον απαισιόδοξοι, γιατί δεν είναι μόνο αυτά τα προβλήματα. Έχει κι άλλα τα οποία και θα εκθέσουμε όπως οφείλουμε στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης λίαν συντόμως…”.

Όταν δηλώνονται αυτά σε βάρος του ΤΑΑ από το ανεπίσημο Γραφείο Τύπου του Ερασιτέχνη Εθνικού, είναι φανερό ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Αρκεί να δούμε να “εκτίθενται λίαν συντόμως στο φίλαθλο κοινό της Αλεξανδρούπολης” τα πραγματικά προβλήματα της μεγάλης ομάδας της πρωτεύουσας του Έβρου και όχι να “κρύβονται πάλι κάτω από το χαλάκι, για να μη χαλάσει η μαγιά των επιτυχιών του τμήματος”, όπως το ίδιο άρθρο παραδέχεται λίγο νωρίτερα ότι έκανε η συγκεκριμένη ιστοσελίδα – αναγνωρίζοντας και την δική της ευθύνη για αυτήν την κατάντια…