Κανονικά (αλλά σε άλλη ώρα) ο αγώνας Εθνικού – Παμβοχαϊκού παρά την αποχή των παικτών

Σε αποχή από τις προπονήσεις αλλά όχι και από την συμμετοχή τους στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό για τις θέσεις 5-8 έχουν προχωρήσει οι παίκτες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ετσι η αναμέτρηση του απογεύματος της Μεγάλης Τετάρτης στον νοκ άουτ αγώνα με την ομάδα του Βραχατίου θα διεξαχθεί κανονικά, έτερον εκάτερον αν οι παίκτες είναι προφανές ότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κάθε άλλο παρά όρεξη να παίξουν βόλεϊ έχουν.
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 19:00 το απόγευμα, αλλά θα ξεκινήσει τελικά μισή ώρα αργότερα σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση της Λίγκας. Διαιτητές είναι οι Τσεπκινλής και Ιωαννίδης. Αξίζει ωστόσο να αναφερθεί ότι ούτε στην Αλεξανδρούπολη ούτε στο Βραχάτι δείχνουν να δίνουν και ιδιαίτερη σημασία στο παιχνίδι.
Ο Παμβοχαϊκός ταξιδεύει αυθημερόν στην Αλεξανδρούπολη. Θα απουσιάσει και πάλι ο Νέμεθ που έχει σπάσει το δάκτυλο του, ενώ άγνωστο ήταν μέχρι το πρωί αν θα προλάβει τον αγώνα ο Σέρβος Στεφάνοβιτς που εκτός νέου απροόπτου αναμενόταν να φτάσει στην Ελλάδα.
Πάντως ο τεχνικός του Παμβοχαϊκού Μίκαελ Μέρτεν σχολίασε: «Η 5η θέση μας ενδιαφέρει. Θέλουμε να την διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις». Υπενθυμίζεται ότι ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά, που νίκησε τη Μ. Τρίτη την Ορεστιάδα.
Δεδομένου ότι η Κηφισιά έχει πλεονέκτημα έδρας, αν κερδίσει ο Εθνικός θα πρέπει να ταξιδέψει στην Αθήνα για ένα τελευταίο παιχνίδι, αλλά με την οικονομική κατάσταση σε τόσο τραγικό σημείο, είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, ο Παμβοχαϊκός που έτσι κι αλλιώς ταξίδεψε στον Έβρο, σε μια τετοια περίπτωση απλά θα μπει σε ένα λεωφορείο να πάει από την Κόρινθο στην Αθήνα.
Πάντως το διακύβεβμα δεν είναι και μικρό. Αν χάσει ο Εθνικός, βγαίνει 7ος (από 2ος), η χρονιά κηρύσσεται μοιραία αποτυχημένη. Αν κερδίσει, διατηρεί ακόμα και ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του Challenge Cup, όπου αποδεικνύεται ότι αν δεν είχε λυγίσει από τα οικονομικά προβλήματα και δεν είχε διώξει τον Τσουκ, έβλεπε μέχρι και τελικό.
Σε οκτώ αναμετρήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ Εθνικού και Παμβοχαϊκού για το πρωτάθλημα, ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 5-3, ενώ όλες του οι νίκες είναι συνεχόμενες σε ισάριθμα ματς που έχουν γίνει από τον Μάρτιο του 2013.
Αν προσθέσει κανείς και τον ημιτελικό του εφετινού Λιγκ Καπ, τότε μιλάμε για 6-0 σερί υπέρ της ομάδας του Έβρου. Στην Αλεξανδρούπολη ο Παμβοχαϊκός έχει μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες κι αυτή τον Δεκέμβριο του 2011.