Έκαναν το καθήκον τους απέναντι στον κόσμο οι παίκτες του Εθνικού και νίκησαν τον Παμβοχαϊκό

 Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε με 3-0 σετ τον Παμβοχαϊκό στον νοκ άουτ αγώνα για τις θέσεις 5-8 του πρωταθλήματος και πέρασε στην εξάδα.

Την άλλη εβδομάδα για τις θέσεις 5-6 ο Εθνικός θα υποδεχτεί στην Αλεξανδρούπολη στην Κηφισιά και ακολούθως θα πάει στην Αθήνα με ένα ή δύο παιχνίδια, αφού η πέμπτη θέση θα κριθεί στις δυο νίκες.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός και η διήμερη αποχή των παικτών από τις προπονήσεις, αλλά και οι φήμες μετά την στοιχηματική φραγή δεν επηρέασαν τελικά τους Εβρίτες που έκαναν το καθήκον τους και στον αγώνα έδειξαν πολύ καλή εικόνα και πήραν τη νίκη απέναντι στους καταπονημένους Κορίνθιους, που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και αναχωρούν αργά το βράδυ πίσω για την Αθήνα.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Εθνικό να έχει το πάνω χέρι και σε όλη τη διάρκεια να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους πέντε πόντους (9-4, 18-13). Το εξαιρετικό μπλοκ των Κιόσση και Αν. Δαλακούρα εμπόδισε τις προσπάθειες του Παμβοχαϊκού, ενώ σχεδόν αλάνθαστη ήταν και η άμυνα του Εθνικού.
Το 2ο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο, ο Παμβοχαϊκός πέρασε μπροστά 14-13 αλλά στο 22-22 ο Εθνικός με δύο κόντρα επιθέσεις ξέφυγε 24-22 και πήρε το σετ. Ωστόσο η ψυχραιμία των παικτών του Σάκη Μουστακίδη, μίλησε στα τελευταία λεπτά του σετ και τους έδωσε τη νίκη με σκορ 25-23.Έχοντας τη ψυχολογία με το μέρος τους, οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη, αν και απειλήθηκαν σε κάποια σημεία από τον Παμβοχαϊκό, πήραν και το 3ο σετ. Εξαιρετικό μπλοκ, αλάνθαστη άμυνα και αποτελεσματικό σέρβις, ήταν τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά μετά το 16-16 όπου ο Εθνικός ξέφυγε με σερί 3-0 για το 19-16.

Διαιτητές: Τσεπκινλής, Ιωαννίδης
Τα σετ: 3-0 (25-18, 25-23, 25-20)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Σάκης Μουστακίδης): Αν. Δαλακούρας, Μίχαλιε, Κασαμπαλής, Κ. Δαλακούρας, Άντριτς, Κιόσσης / Δαρίδης (λ), Δημητριάδης, Τσέλιος, Κοντοστάθης.
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μίχαελ Μέρτεν): Τερζής, Σπένσερ, Κανέλλος, Σαρικεΐσογλου, Βανδώρος, Ντούσαρμ / Ζήσης (λ), Μακρυγιάννης.