ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα σενάρια για τις ισοβαθμίες και την άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στη Γ’ Εθνική

Μπέρδεμα έχει υπάρξει σε αρκετούς αναφορικά με το τι συμβαίνει με την άνοδο από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Γ’ Εθνική, δεδομένης της απόλυτης ισοβαθμίας που έχουν αυτήν την στιγμή η ΑΕ Κομοτηνής με τον Αστέρα Καβάλας.

Ως γνωστον οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια και μάλιστα με την ίδια διαφορά πόντων, ακριβώς εννιά. Είναι μύθος η φήμη που αναπτύχθηκε ότι μετά και από αυτήν την ισοβαθμία, μετράει ως κριτήριο το ποιος έχει πετύχει τους περισσότερους πόντους στα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Η προκήρυξη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι σαφής, παραπέμπει σε αυτήν της ΕΟΚ και αυτή αναφέρει ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει απόλυτη ισοβαθμία κι η διαφορά των ομάδων στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι η ίδια, τότε διαιρείται ο αριθμός του συνόλου των πόντων που η κάθε ομάδα έχει πετύχει στην επίθεσή της, με το σύνολο των πόντων που έχει δεχθεί στην άμυνά της. 
Αυτή τη στιγμή η ομάδα της Κομοτηνής υπερέχει, δεδομένου πως έχει συντελεστή 1.151 (578-502) και ο Αστέρας 1.125 (639-568). Αν λοιπόν οι δυο ομάδες προχωρήσουν με νίκες τις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές, τότε θα έχει σημασία και η διαφορά πόντων που θα πάρουν στα παιχνίδια που ακολουθούν, με την ΑΕ Κομοτηνής να ξεκινάει από θέση (ισχνής) ισχύος.