Τα Street Relays που αγκάλιασε ολόκληρη η Ελλάδα επιστρέφουν το Mάϊο Κομοτηνή

Τον Μάϊο, επέλεξαν οι διοργανωτές για την πραγματοποίηση του λαϊκού αγώνα δρόμου «Μόνος σου μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα , αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά» στις 17 Μαϊου.

Ο θεσμός που αγκάλιασαν όλοι οι Κομοτηναίοι επιστρέφει. Δεν είναι άλλος από τον αγώνα δρόμου με την επωνυμία: «Komotini Street Relays», που θα πραγματοποιηθεί φέτος για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας στις 17 Μαΐου 2015. Έναν μήνα ορόσημο για την πόλη μας, καθώς εορτάζεται η απελευθέρωσή της και τότε πραγματοποιείται ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια του ΔΠΘ, το συνέδριο αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ, επέλεξαν οι διοργανωτές για την πραγματοποίηση του λαϊκού αγώνα δρόμου.

Στην διοργάνωση «Komotini Street Relays» μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου και φοιτητές και φυσικά άνθρωποι όλων των ηλικιών, ενώ φέτος θα συμπεριληφθούν και παιδιά νηπιαγωγείου σε ειδικά προσαρμοσμένες δραστηριότητες.

Το «Komotini Street Relays» περιλαμβάνει αγώνα 4×50 μέτρα για παιδιά νηπιαγωγείου, 4×100 για τις τέσσερις πρώτες τάξεις του δημοτικού, 4×200 για την πέμπτη και έκτη τάξη δημοτικού, 4×500 για τους μαθητές λυκείου, 4×1000 για τους φοιτητές και 4×2000 για όλο τον κόσμο.

Να σημειωθεί ότι αυτή τη χρονιά τα έσοδα από τους «μεγάλους» αγώνες, δηλαδή 4×2000 και 4×1000, θα δοθούν στον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «Περπατώ», για την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος για την αγορά χειρίλατων αμαξιδίων, τα οποία θα βοηθήσουν, ώστε περισσότερα άτομα με αναπηρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε το 2014 σε 6 πόλεις, αλλά το 2015 ο αριθμός των πόλεων έχει αυξηθεί σε 8 και ανάμεσά τους είναι και η Κομοτηνή. Επίσης θα γίνει σε Καλαμάτα, Μαρούσι, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πειραιά και Πάτρα.