ΕΣΠΕΘΡ: Πρωταθλητής ο Εθνικός στους Παίδες και η Καβάλα στις Κορασίδες

Ο Εθνικός στους Παίδες και ο ΑΟ Καβάλας στις Κορασίδες αναδείχθηκαν πρωταθλητές στα αντίστοιχα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΠΕ Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, και θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στη Β’ φάση των αντίστοιχων πανελλήνιων πρωταθλημάτων.

 

Ο Εθνικός για τους παίδες κέρδισε το μεσημέρι της Κυριακής στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” τον ΑΟ Ορεστιάδας με 3-0 σετ και έφτανε στην κατάκτηση του τίτλου. Ετσι προσπέρασε τον ΑΟΟ φτάνοντας τους 12 βαθμούς έναντι 10 των πράσινων, ενώ πιο πίσω έμειναν Ερμογένης Ξάνθης με 8 βαθμούς και ΑΕ Κομοτηνής με 5.

Νωρίτερα, η ομάδα παμπαίδων του Εθνικού έχανε στο ίδιο γήπεδο με 1-3 σετ από τον ΑΟΟ, αλλά ο αγώνας ήταν αδιάφορος βαθμολογικά αφού κατέκτησε και αυτή την πρώτη θέση με επτά βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Έβρο Σουφλίου με έξι και στην τρίτο την Ορεστιάδα, που με το τρίποντο μέσα στην Αλεξανδρούπολη έφτασε τους πέντε πόντους.

Στις κορασίδες, η Καβάλα κέρδισε τον Ερμή Δράμας με 3-2 σετ και δεδομένου ότι είχε κερδίσει στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ τη Νίκη Αλεξανδρούπολης με 3-0, έφτασε τους πέντε βαθμούς και την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της άλλης εβδομάδας ανάμεσα σε Νίκη Αλεξανδρούπολης και Ερμή Δράμας.