To pregame του (πέμπτου φετινού αγώνα) ανάμεσα σε ΟΦΗ και Skoda Ξάνθη

Στο «Γεντί Κουλέ» διεξάγεται ο πέμπτος και τελευταίος για την φετινή σεζόν αγώνας ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Ξάνθη, με τους Θρακιώτες να θέλουν να διπλασιάσουν τις νίκες τους επί των Κρητικών μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την νίκη – πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, με τον επεισοδιακό τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο ομάδες πέρα από τις δυο πρόσφατες μεταξύ τους αναμετρήσεις για το κύπελλο, έχουν παίξει άλλη μία για τον ίδιο θεσμό στην φάση των ομίλων και φυσικά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στα Πηγάδια. Το μεγαλύτερο κίνητρο για αυτήν την αναμέτρηση δείχνει να έχουν οι Κρητικοί καθώς δίνουν μεγάλη «μάχη» για την παραμονή, με δεδομένη πλέον την μη συμμετοχή όσων παικτών αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, ωστόσο το γεγονός αυτό αποτελεί και μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να φύγει με ένα σημαντικό διπλό που υπό προϋποθέσεις μπορεί τις επόμενες αγωνιστικές να την φέρει μέσα στην πρώτη πεντάδα των πλέι οφ.

Έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο στους «8» του θεσμού, ο ΟΦΗ στρέφει πλέον αποκλειστικά την προσοχή του στο πρωτάθλημα όπου έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο. Οι Κρητικοί έμαθαν τα δυσάρεστα από την ΕΠΟ αναφορικά με την υπόθεση των δελτίων όσων παικτών αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και πλέον η αποστολή του Νίκου Αναστόπουλου και όσων ποδοσφαιριστών έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι εξαιρετικής δυσκολίας. Οι Κρητικοί ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την Ξάνθη, η οποία τους απέκλεισε στο Κύπελλο, με προπόνηση το Σάββατο (7/3) όπου ο «αλενατόρε» βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να μετράει επιστροφές.

Ο έμπειρος προπονητής λοιπόν υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες των Μερεμπασβίλι, Λόρια, Μονιάκη και Τζορτζ καθώς οι δυο τελευταίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και συμπεριλήφθησαν στην τελική 17άδα  με την οποία κατεβαίνει ο ΟΦΗ για το παιχνίδι. Από την πλευρά του, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ανακοινώσει την αποστολή από την Παρασκευή (6/3) και η ομάδα βρίσκεται ήδη από τότε στο Ηράκλειο όπου πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση πριν το ματς, το Σάββατο (7/3).

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με έμφαση σε θέματα τακτικής με 5 εναντίον 2, χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Όσο για την αποστολή, συμμετέχουν οι εξής ποδοσφαιριστές, εκτός των τιμωρημένων Κλέιτον και Παπαστεριανού: Κυριακίδης, Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Παπάζογλου, Σολτάνι, Λουσέρο, Βάλτερ, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Γκομσί, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπέλιτς και Ράνος.

Ο αγώνας ξεκινά στις 17:15 και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports 4 και διαδικτυακά σε live text από το ThrakiSportS.