Δηλώσεις Μπανιώτη μετά τον αποκλεισμό του από τον τελικό της Πράγας

Ο Κώστας Μπανιώτης δεν τα κατάφερε. Ο Κομοτηναίος άλτης έμεινε στα 2.24μ και με την χαρά του ότι πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2.28μ με τον πήχη να πέφτει μετά από αρκετή ώρα και ενώ ήδη είχε αρχίσει να πανηγυρίζει, επίδοση που θα του έδινε την πρόκριση στον τελικό.

 

Έτσι έμεινε στην 12η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Πράγας. Όχι καλά, για έναν αθλητή του δικού του επιπέδου, που έχει παρουσίες σε τελικούς ευρωπαϊκών και παγκόσμιων πρωταθλημάτων και έχει χάσει στο τσακ στο παρελθόν το μετάλλιο. Αλλά και όχι άσχημα, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετώπισε τον τελευταίο χρόνο.

«Παρά τα προβλήματα που είχα μέσα στη χρονιά κατάφερε να έρθω στην Πράγα. Σίγουρα θα ήθελα κάτι καλύτερο, αλλά με βάση και την προετοιμασία που είχα κάνει, είμαι ευχαριστημένος. Τώρα θα προετοιμαστώ για τον ανοιχτό», είπε ο θρακιωτης πρωταθλητής μετά τον αγώνα του.

Ακόμα χειρότερα από τον Μπανιώτη πήγε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του κλειστού το 2012 στην Κωνσταντινούπολη, ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Κύπρου. Με 2.19μ έμεινε στην 19η θέση. Αντίθετα προκρίθηκαν ο κύπριος πρωην παγκόσμιος πρωταθλητής του ανοιχτού Κυριάκος Ιωάννου και ο Αντώνης Μάστορας, που ήταν αντυπωσιακός, αλάνθαστος και πέρασε με την πρώτη όλα τα ύψη.

Ο Μάστορας αποτελεί τη μία ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο σε αυτό το Ευρωπαϊκό. Οι άλλες έρχονται από τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη στο επικοντώ, στον τελικό που θα γίνει επίσης Κυριακή. Στους άνδρες, το απόγευμα του Σαββάτου, ο Κώστας Φιλιππίδης αναδείχθηκε πέμπτος, αλλά με σπουδαία εμφάνιση και ρεκόρ στα 5.75μ.