Για 1.800 ευρώ δεκτή η αίτηση Ιβάνκοβιτς για αφαίρεση βαθμών από τον Εθνικό

Η αίτηση του Γκόραν Ιβάνκοβιτς για αφαίρεση βαθμών από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης έγινε δεκτή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως ανέφερε το ThrakiSportS στις αρχές της εβδομάδας! Ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι το ποσό για το οποίο φέρεται να υπάρχει αυτή η αντιδικία.

Σύμφωνα με σειρά αθηναϊκών δημοσιευμάτων (onsports, sdna κλπ), πρόκειται για… 1.800 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που φέρεται να χρωστάει ο Εθνικός στον Σέρβο διαγώνιο. Το (δεδουλευμένο) ποσό για το οποίο ο Ιβάνκοβιτς προσέφυγε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Το ποσό εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει πλέον άμεσα με αφαίρεση βαθμών.

Αν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ωστόσο, δώσει έστω και αυτήν την ύστατη στιγμή στον Σέρβο τα 1.800 ευρώ που του οφείλει, δεν θα υπάρξουν κυρώσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα – αλλά μάλλον για την ερχόμενη σεζόν (2015-2016). Και αυτό είναι το χειρότερο, αφού θα υπονομευθεί το μέλλον του συλλόγου.

Ακόμα και αν βέβαια βρεθούν και δοθούν αυτά τα χρήματα, το πλήγμα στην εικόνα του συλλόγου είναι δεδομένο. Ήδη λέγεται ότι λόγω της οικονομικής του ασυνέπειας, δεν ήρθε πρωτοκλασάτο όνομα για το οποίο υπήρξε ενδιαφέρον στην μεταγραφική περίοδο. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό δεν είναι το μοναδικό χρέος.

Άλλωστε, κανείς στον κόσμο του βόλεϊ δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει ότι η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός έφτασε στα… δικαστήρια με την οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Σαμαρά, με αφορμή αποδεδειγμένο χρέος του συλλόγου προς τον “αετό του Έβρου” από την περίοδο που αγωνιζόταν στην ομάδα.