Από την κόλαση του Ρέντη στη… Μίκρα, πριν ανέβει Αλεξανδρούπολη ο Καλμαζίδης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Στο κλειστό της Μίκρας βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Καλμαζίδης. Ο εβρίτης προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, μετά τη μεγάλη και επεισοδιακή νίκη της ομάδας του Κυριακή στον Πειραιά με 2-3 και πριν αναχωρήσει την Τρίτη για την Αλεξανδρούπολη, όπου υπάρχει ο αγώνας Κυπέλλου με τον Εθνικό, πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα πρωταθλήματος στη Μίκρα ανάμεσα σε Άρη και ΜΕΝΤ.

 

Πιο πριν είχε μιλήσει σε ραδιοφωνικό σταθμό για τον αγώνα Ολυμπαικός – ΠΑΟΚ που έκανε τη Θεσσαλονίκη και τους  “άσχετους” στο βόλει φίλους του ΠΑΟΚ να ασχοληθούν με το άθλημα και να ξεχάσουν την “τεσσάρα” στο ποδόσφαιρο από τον Ατρόμητο. Άλλωστε, η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ επέστρεψε με το τσάρτερ της ποδοσφαιρικής ομάδας στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Κυριακής.

«Δεν παύει να είναι μια έκπληξη από τον ΠΑΟΚ. Νομίζω πως είναι από τις ελάχιστες φορές που διεκδικεί κάτι τόσο καλό όπως φέτος. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή για την ομάδα», σχολίασε για την πορεία της ομάδας του ο Γιάννης Καλμαζίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM.

Αναφορικά με το τι έκρινε έναν τόσο «κλειστό» αγώνα, όπως το ματς με τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Τα παιχνίδια μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων με παίχτες ικανούς και έμπειρους, οπωσδήποτε κρίνονται στις λεπτομέρειες. Το τάι μπρέικ συνήθως κρίνεται στην εμπειρία παικτών που μπορούν να τραβήξουν το βάρος των επιθέσεων».

Σε σχέση με τα επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Ενώ είμαι τόσο χαρούμενος που καταφέρνουμε και παίζουμε τόσο καλά και νικάμε μέσα σε μια τέτοια έδρα με καλή εικόνα της ομάδος, απογοητεύομαι πολύ. Είναι ζούγκλα, θέλουμε να λέμε πως είμαστε Έλληνες που έχουμε διδάξει πρώτοι τον πολιτισμό και τη δημοκρατία και λειτουργούμε αντίθετα. Έχω παίξει σε όλο το κόσμο και αυτό δεν συμβαίνει πουθενά αλλού».

Εκτός όμως του μεγάλου ντέρμπι μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι κυπέλλου την Τετάρτη με τον Εθνικό, σε ερώτηση για τους στόχους του ΠΑΟΚ:  «Σίγουρα το χθεσινό παιχνίδι ήταν κρίσιμο όχι τόσο βαθμολογικά όσο ψυχολογικά. Νομίζω ότι «δείξαμε τα δόντια μας». Εδώ που είμαστε θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Ήδη έχουμε καταφέρει να έχουμε μια πολύ καλή εικόνα και ελπίζω να έχει συνέχεια. Πρωταρχικός στόχος αυτή τη στιγμή είναι το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Εθνικό για το Κύπελλο. Θέλουμε να κερδίσουμε στην Αλεξανδρούπολη και να φτάσουμε στα ημιτελικά του θεσμού. Προερχόμαστε από έναν αγώνα με πολύ μεγάλη ένταση και δε θα είναι εύκολο. Μετά θα ασχοληθούμε ξανά με το πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι να φτάσουμε στους τελικούς. Η Σύρος, η Κηφισιά, ο Εθνικός και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό και πιθανόν να τις βρούμε στα ημιτελικά. Θέλει πολλή δουλειά για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Τέλος, δεδομένου ότι έχει υπάρξει και ομοσπονδιακός προπονητής (έστω και στις γυναίκες), ο Γιάννης Καλμαζίδης απάντησε σε ερώτηση για το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ: «Το βόλεϊ δεν είναι πρώτο άθλημα στην Ελλάδα, ωστόσο, βγαίνουν κατά καιρούς παιδιά με πολύ καλές προδιαγραφές. Το θετικό αυτή τη στιγμή είναι ότι οι παίκτες που παίζουν στο εξωτερικό, όπως ο Τζούριτς, ο Φιλίποφ και ο Τζουμάκας, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και δυστυχώς τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία, έχουν αντίκτυπο στον αθλητισμό. Δεν είναι ιδανικές οι συνθήκες να εξελιχθούν στο βαθμό που έπρεπε αλλά υπάρχουν αρκετοί και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχουν κάνει βήματα προόδου. Μακάρι να αγωνιστούν και άλλοι εκτός Ελλάδας για να δυναμώσει κι άλλο το επίπεδο. Αν οι άλλες χώρες δουλεύουν σωστά, είναι μονόδρομος και για εμάς. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από την τύχη. Πρέπει να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουμε να «βγάλουμε» παίκτες. Για αυτό κι άλλες χώρες δουλεύουν πιο συστηματικά και έχουν επιτυχίες».