Video: Οι δέκα αποχρώσεις του… “Χι” στα Πηγάδια για Skoda Ξάνθη και Πλατανιά

Σε μια περίοδο που σαρώνει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία “οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι”, στα Πηγάδια το βράδυ της Δευτέρας παίχτηκε η παράσταση για τις “δέκα αποχρώσεις του χι”. Βλέπετε, το συγκρότημα της Skoda Ξάνθη σημείωσε την δέκατη ισοπαλία του στο πρωτάθλημα και πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια που παραμένει αήττητο, στα οποία μετράει όμως μόλις μία νίκη!

 

Δεν χάνει, αλλά δεν κερδίζει κιόλας η Skoda Ξάνθη! Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου αρκέστηκε στο βαθμό απέναντι στον Πλατανιά, ανεβαίνοντας στους 34 μαζί με Ατρόμητο και Βέροια μετά από 24 αγωνιστικές. Ο Πλατανιάς, από την άλλη, πήρε χρήσιμο πόντο σε μία δύσκολη έδρα ανεβαίνοντας στους 26. Πλέον, οι Κρητικοί είναι στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, μένοντας για δεύτερη αγωνιστική δίχως ήττα μετά από τέσσερις σερί που είχαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για την Skoda Ξάνθη με τον Κυριακίδη βασικό τερματοφύλακα, αριστερό μπακ τον Γκομσί και δεξί τον Μπέρτο. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Λισγάρας και Γούτας. Φλίσκας και Βασιλακάκης αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ των γηπεδούχων, με τους Βάλτερ, Κλέιτον και Μπέλιτς να είναι μεσοεπιθετικά τα στηρίγματα του μοναδικού προωθημένου Καπετάνου.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για τον Πλατανιά με τον Ολιμπά κάτω από τα δοκάρια, τους Ιτούα και Αγκιλέρα ως δίδυμο στα στόπερ και τους Ζαραδούκα, Κουλιμπαλί στα άκρα της άμυνας, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Τετέ και Κάσιο ήταν επιφορτισμένοι με τον ρόλο του αμυντικού μέσου για τους Κρητικούς, που έπαιξαν με τον Μιλούνοβιτς μοναδικό προωθημένο. Πίσω του τοποθετήθηκαν, με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Βάλτερ, Κλέιτον και Μπέλιτς.

Παρά την απουσία του τιμωρημένου και ιδιαιτέρως επικίνδυνου, για τους αντιπάλους της Ξάνθης, Καρίμ Σολτάνι, οι Ξανθιώτες έκαναν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ένα, έστω, γκολ. Αυτό δεν κατέστη δυνατό, λόγω των καλών αντιδράσεων του Ολιμπά και την αστοχία των παικτών του Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Πλατανιάς ήταν καλά παρατεταγμένος και μάλιστα έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του τερματοφύλακα Κυριακίδη, σημειώνοντας ένα γκολ που δεν μέτρησε ως οφσάιντ. 

Στο 6΄ ο Μιλούνοβιτς βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, με το πλασέ του ν΄ απομακρύνεται από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Ο Γουνδουλάκης, στο «ριμπάουντ», σκόραρε με δεξί πλασέ, όμως η φάση κρίθηκε ως μη γενόμενη, αφού καταλογίστηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης ο συμπαίκτης του. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι του Γιάννη Χριστόπουλου επιχείρησαν να κρατήσουν περισσότερο τα μετόπισθεν, μια και η Ξάνθη θέλησε να εφαρμόσει το δυνατό επιθετικό της παιχνίδι. 

Στο 10΄ ο Βάλτερ τσίμπησε έξυπνα την μπάλα, στο ύψος της μικρής περιοχής, με την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ. Είχε προηγηθεί έγκαιρη επέμβαση του Αγκιλέρα σε απόπειρα του Καπετάνου για κοντινό πλασέ. Οι Κρητικοί απείλησαν στο 16΄ με σουτ του Γουνδουλάκη το οποίο απομάκρυνε ο Κυριακίδης, με τους γηπεδούχους στο 19΄ να χάνουν μία ακόμη ευκαιρία με τον Βασιλακάκη ο οποίος σούταρε άουτ, έπειτα από ωραία συνεργασία Γκομσί, Βάλτερ και Καπετάνου. 

Δύο σέντρες, από τα δεξιά του Μπέλιτς, πέρασαν στη συνέχεια ανεκμετάλλευτες: Στο 27΄ ο Καπετάνος έπιασε την κεφαλιά αλλά επάνω στον Ολιμπά, ενώ η αντίστοιχη του Βασιλακάκη είχε την ίδια κατάληξη όμως έγινε κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις και λογίζεται ως μεγαλύτερη στιγμή. Στο 40ό λεπτό ο Πλατανιάς πήγε να κάνει ζημιά στην Ξάνθη, μ΄ ένα περίτεχνο ψαλιδάκι του Κάσιο που κατέληξε άουτ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Αν στο πρώτο ημίχρονο πιέστηκε και στάθηκε τυχερός για να κρατήσει το «μηδέν», στο δεύτερο 45λεπτο η κρητική ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αν αναλογιστούμε το πόσο δυνατή είναι η Ξάνθη στα Πηγάδια, μάλλον εύκολα πήρε την τελική ισοπαλία με 0-0 ο σύλλογος της Κρήτης. Σ΄ αυτό συνέβαλε ο εξαιρετικά σταθερός Ολιμπά, που ήταν εγγύηση κάτω από την εστία των «κόκκινων» ανεξάρτητα κι αν δεν είχε ν΄ αντιμετωπίσει τη μεγάλη φάση. 

Η Skoda απείλησε με σέντρες από τα πλάγια, μια και ο Πλατανιάς «έσπασε» το ρυθμό της, τις οποίες εξουδετέρωσε, πάντως, η άμυνα και ο τερματοφύλακάς τους. Φλίσκας (55΄), Καπετάνος (67΄, 81΄) και Μπέρτος (73΄) είχαν ορισμένες στιγμές απειλής προς την εστία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στάθηκαν τυχεροί στο κοντινό βολέ του Λουσέρο στο 89΄, απόπειρα για σκοράρισμα που κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος. Για τον Πλατανιά ντεμπούταρε ως αλλαγή ο πολύπειρος Γκαβιλάν, χωρίς, όμως, να φανεί.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας) με βοηθούς τους  Χρήστο Ακρίβο (Αθηνών) και Ιωάννη Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας), τέταρτο τον Απόστολο Αμπάρκιολη (Καβάλας) και παρατηρητή τον Θεόδωρο Γκαϊτατζή (Δράμας).

SΚODA ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου: Κυριακίδης, Γκομσί (66΄ Γουάλας), Λισγάρας, Γούτας, Μπέρτος – Φλίσκας, Βασιλακάκης, Βάλτερ (75΄ Ράνος), Κλέιτον, Μπέλιτς (57΄ Λουσέρο), Καπετάνος
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Ζαραδούκας, Ιτούα, Αγκιλέρα, Κουλιμπαλί, Τετέ, Κάσιο (70΄ Γκαβιλάν), Μαχαμάτ, Γουνδουλάκης (61΄ Δημήτρης), Αποστολόπουλος (85΄ Τσοντάκης), Μιλούνοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΣΤΙΓΜΥΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ NOVA ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ