Γ’ Εθνική: Βήμα παραμονής με δέκα παίκτες και μεγάλη ανατροπή ο Εθνικός

Σπουδαία νίκη βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας σημείωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης επί του Βυζάντιου Κοκκινοχώματος κάνοντας την μεγάλη ανατροπή σε ένα πεντάλεπτο, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου στη Γ Εθνική, παίζοντας με δέκα παίχτες περίπου για πενήντα λεπτά ένω νωρίτερα είχαν χάσει και πέναλτι.

Ειδικότερα οι Εβρίτες επικράτησαν με 2-1, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και αγωνίστηκαν για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο σε θέαμα με τις ομάδες να προσπαθούν να βρουν διαδρόμους στην αντίπαλη περιοχή. Ο Εθνικός έχασε σημαντική στο 13ο λεπτό με τον Θάνο να σεντράρει από τα δεξιά και τον Αγγελακάκη με σουτ να στέλνει την μπάλα άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, που αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενούμενους, όταν ο Δαγκούλης ανέτρεψε τον Θεοδωράκη με τον Φλώρο να αστοχεί στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. Έπειτα το ματς κύλησε σε ήρεμο ρυθμό μέχρι το 44′ όπου ο Κατρανίτσας των Θρακιωτών δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για ανατροπή εκτός περιοχής του Καρλόπουλου, ο οποίος έφευγε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Εθνικού και βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Βυζάντιου Κοκκινοχώματος μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να ανοίξουν το σκορ στο 47ο λεπτό με συρτό σουτ του Τσίλογλου εντός περιοχής. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους με την είσοδο στο παιχνίδι των Λειβαδιώτη και Γκαϊδατζή, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Γκαϊδατζη στο 66′ και Αγγελακάκη στο 69΄. Αμέσως μετά μέσα σε ένα τρίλεπτο σημειώθηκε η ολική ανατροπή από τους Εβρίτες. Αρχικά στο 71ο λεπτό ο Εθνικός έφτασε στην ισοφάριση, καθώς μετά από σέντρα του Τσαμουρλίδη ο Φλώρος με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Οι Θρακιώτες έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος τους έφτασαν στην επίτευξη και δεύτερου τέρματος με τον Θεοδωράκη να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών του Βυζαντίου στέλνοντας με πλασέ από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τα 200 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο “Φώτης Κοσμάς”. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον ρυθμό, όμως η ομάδα από την Καβάλα προσπάθησε να πάρει το βαθμό, χωρίς όμως να τα καταφέρεις καθώς το σουτ του Καρλόπουλου στο 86′ μπλόκαρε ο Συριτούδης, ενώ ο γκολκίπερ του Εθνικού πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση στο 89′ σε κεφαλιά του Μουσικάκη, κρατώντας έτσι την μεγάλη νίκη για την ομάδα του. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τσιομλεκίδης): Συριτούδης, Θάνος (54′ Λειβαδιώτης), Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Δούπας, Τορομανίδης, Τσαμουρλίδης, Θεοδωράκης, Μαμούτ (61′ Γκαϊδατζής), Φλώρος, Αγγελακάκης (75′ Σαραντάκης)

ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ (Μουτάκης): Σουμουλίδης, Δαγκούλης, Αγκτζίδης (79′ Σαουλίδης), Αγγελίδης, Φωτόπουλος (46′ Μουρατίδης), Μουσικάκης, Καρλόπουλος, Κεφαλάς (74′ Ποπτσής), Μαρκόπουλος, Τσίλογλου, Ταχμαζίδης

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ