Το pregame του νοκάουτ αγώνα Κυπέλλου Ηρακλής – Εθνικός (18:30, LIVE ThrakiSportS)

Με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο Κατσάνειο της Θεσσαλονίκης (18.30, LIVE από το ThrakiSportS) ολοκληρώνεται η φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος και ξεκαθαρίζουν τα ζευγάρια των προημιτελικών, που θα διεξαχθούν την άλλη εβδομάδα (θα έχει προηγηθεί το παιχνίδι Χανιά – Κηφισιά στις 16:00).

Ουσιαστικά στον αγώνα του Κατσανείου θα τεθούν αντιμέτωπες ο πρωτοπόρος του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών Ηρακλής απέναντι στον τέταρτο της βαθμολογίας της Volley League Εθνικό Αλεξανδρούπολης, σε ένα ντέρμπι από τα… παλιά.

Ο Εθνικός προέρχεται από το ντέρμπι θρίλερ με τον Ολυμπιακό όπου ηττήθηκε με 3-2 σετ και ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη χωρίς το μεγάλο του όνομα, τον Μπόζινταρ Τσουκ, που έλυσε και τυπικά το μεσημέρι της Τρίτης το συμβόλαιό του με την ομάδα και ανακοινώθηκε το κοινή συναινέσει διαζύγιο.

Θα συνεχίσει πλέον την πορεία του σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Κώστα Δαλακούρα να παίρνει το χρίσμα του βασικού. «Υπάρχει κούραση αλλά πλέον από δω και πέρα θα παίζουμε συνεχώς Τετάρτη, Σάββατο οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε. Ο αγώνας θέλει προσοχή καθώς ο Ηρακλής είναι πρώτος στον όμιλο του και έχει μια καλή ομάδα», σχολίασε ο Μουστακίδης.

Στον Εθνικό θέλουν την πρόκριση, καθώς νίκη θα φέρει μεν έναν επιπλέον αγώνα την άλλη Τετάρτη αλλά αυτός θα είναι στην Αλεξανδρούπολη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, δηλαδή έναν άκρως εμπορικό αντίπαλο, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τα εισιτήρια που θα κοπούν και την οικονομική ανάσα που θα πάρει ο σύλλογος. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ηρακλής πάει να παίξει με στόχο τη νίκη. «Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε αρκετό καιρό γιατί πέρα από κάποια φιλικά που έχουμε δώσει με Άρη και ΜΕΝΤ μας έχουν λείψει τέτοιοι αγώνες. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε που είμαστε», είπε αρχικά ο Χρήστος Πάτρας.

Ο προπονητής του Ηρακλή αμέσως μετά ξεκαθάρισε: «Ο στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση. Ο Εθνικός είναι μια μεγάλη ομάδα αλλά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και θέλουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα παίξουμε ελεύθερα και με στόχο τη νίκη»

Ο νικητής του αγώνα Ηρακλής – Εθνικός θα υποδεχθεί στους ‘8’ τον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 18:30 στο Κατσάνειο και θα υπάρχει live ενημέρωση πόντο – πόντο για την εξέλιξη του αγώνα από το ThrakiSportS…