Photos: Κλικ από την δύσκολη απόδραση του Εθνικού από το “φλεγόμενο” Κατσάνειο

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μεγάλη νίκη, στη δυνατότερη ίσως έδρα της Ελλάδας στο βόλει (και τη πρώτη του φέτος σε ται μπρέικ), πέτυχε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, αν και τα χρειάστηκε από τον εξαιρετικά δυνατό Ηρακλή, αν και αγωνίζεται στην Α2 Κατηγορία. Θα συνεχίσει έτσι στον θεσμό του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την άλλη εβδομάδα για τα προημιτελικά στην Αλεξανδρούπολη το πανίσχυρο για φέτος ΠΑΟΚ με στόχο την είσοδο στο φάιναλ φορ.

Σε ένα κατάμεστο Κατσάνειο, αφού ο κόσμος του Ηρακλή ήταν δίπλα νωρίτερα στο Καυταντζόγλειο όπου ο “γηραιός” κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Ελλάδας, ο Ηρακλής έβαλε δύσκολα στον Εθνικό που αγωνίστηκε χωρίς τον Μποζινταρ Τσουκ που πλέον αποτελεί παρελθόν από την ομάδα και με λίμπερο τον Κοντοστάθη αντί του Δαρίδη. Οι πάιχτες του Σάκη Μουστακίδη έδειξαν τελείως διαφορετική συμπεριφορά ανα σέτ που ευτυχώς δεν το πλήρωσαν και επηρεαζόμενοι από την δυνατή  έδρα των γηπεδούχων και την εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα, κέρδισαν στο τάι μπρέικ (10-15).

Στο πρώτο σετ ο Εθνικός επέβαλλε την ανωτερότητά του και ξέφυγε αρκετά μετα το 10-11 και τον άσο του διακριθέντα Παλέντζα που πάλευε μόνος από τον Ηρακλή στο πρώτο σετ, ξέφυγε 15-22 και 16-24, αλλα ένα σερί πέντε πόντων στο σερβίς του Παλέντζα έκλεισε με άουτ του ιδίου στο σερβίς του κάνοντας το 21-25 για τον Εθνικό. Το δεύτερο ήταν συγκλονιστικό, κάτι που φανερώνει και το τελικό 29-27 που έφερε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 1-1 στα σετ. Σε ολόκληρο το σετ οι ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, ο Εθνικός πήρε ένα μικρό προβάδισμα δυο πόντων, 21-23 με τον Ανέστη Δαλακούρα, αλλά οι μαχητικοί πάιχτες του Χρήστου Πάτρα έκαναν την ανατροπή βοηθούμενοι και από τον θαυμάσιο κόσμο τους και έκαναν το 29-27 οδηγούμενοι από τους Παλέντζα και Στεφανίδη.

Στο τρίτο σετ ο Εθνικός έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του με πολύ κακή υποδοχή, κακή άμυνα και ηττήθηκε φυσιολογικά με 25-12 αφου αν και ο Σάκης Μουστακίδης από τα μισά του έκανε κάποιες αλλαγές με την είσοδο του Όστιν και του Δημητριάδη στις θέσεις των Κασαμπαλή και Κώστα Δαλακούρα για να συνεφέρει τους πάιχτες του χωρίς όμως αποτέλεσμα  Ωστόσο στο τέταρτο ο Εθνικός συνήλθε την κατάλληλη στιγμή και με τις φωνές του Σάκη Μουστακίδη και τη βοήθεια του Θωμά Δημητριάδη πήρε πολύ εύκολα το σετ αφού δυνάμωσε πάρα πολύ στο μπλόκ ενώ περιόρισε και τον κουρασμένο Παλέντζα.

Στο τελευταίο σετ οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά τεσσάρων πόντων (6-10) αλλά οι παίκτες του Χρήστου Πάτρα κατάφεραν και μείωσαν την διαφορά (9-10). Στη συνέχεια ο Εθνικός ξέφυγε με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (9-14) και το παιχνίδι τελείωσε (10-15), αφού συνέχισε την καλή απόδοση του προηγούμενου σετ στο μπλόκ και στην υποδοχή περιορίζοντας τα σερβίς του Παλέντζα.

Δυναμικό παρών έδωσε και ο κόσμος του Ηρακλή που γέμισε το Κατσάνειο και παρά την ήττα χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών και του προπονητή τους αλλά και τους αντιπάλους που ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Παλέντζας 32 (25/49 επ., 5 άσοι, 2 μπλοκ), Κολτσιάκης 13 (8/26 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. – 42% άριστες), Μποζίδης, Στεφανίδης 13 (12/27 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. – 29% άριστες), Τσολάκος 6 (4/8 επ., 2 μπλοκ), Γάτσης 6 (5/10 επ., 1 μπλοκ), Τσιράκης –λ (64% υπ. – 32% άριστες) / Ηλίας, Τσιάρας, Μούχλιας 1 (1 άσο) 
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Δαλακούρας Κ. 4 (3/11 επ., 1 μπλοκ, 25% υπ. – 12% άριστες), Μίχαλι 9 (5/8 επ., 4 μπλοκ), Κασαμπαλής 4 (4 μπλοκ), Κιόσης 12 (10/13 επ., 2 μπλοκ), Δαλακούρας Αν. 17 (14/34 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 47% υπ. – 25% άριστες), Άντριτς 18 (14/28 επ. 2 άσοι, 2 μπλοκ), Κοντοστάθης –λ (58% υπ. – 31% άριστες) / Όστιν, Δημητριάδης 6 (3/8 επ., 2 άσοι, 1 μπλοκ, 73% υπ. – 18% άριστες).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ INTIME