ΕΠΣ Θράκης: Πέντε γκολ και πολλές φάσεις στον ημιτελικό Κοσμίου – Σαπών

Σε ένα απίστευτο ντέρμπι με πολλές ευκαιρίες και πέντε γκολ εξελίχθηκε ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Ελπίδα Σαπών. Ο αγώνας τα είχε όλα. Πέντε στο σύνολο γκολ, ανατροπές, σκληρά μαρκαρίσματα, χαμένες ευκαιρίες, δύο ομάδες να “σκυλιάζουν” για τη νίκη και να προσπαθούν να παίξουν αντιμέτωποι και με τον αέρα που έκανε πολυ δύσκολη τη ζωή των ποδοσφαιριστών.

 

Το Κόσμιο μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο σκορ με το καλημέρα με τον Ταβασίδη να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Δανίδη που αυτή τη φορά ευστόχησε με πλασέ στη γωνία του Παπανικολάου ανοίγοντας το σκορ για λογαριασμό των γηπεδούχων (είχε χάσει ευκαιρία λίγο νωρίτερα). 

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού μετά από αρκετές χαμένες ευκαιρίες η ομάδα των Σαπών άλλαξε τα δεδομένα και προηγήθηκε με 1-2, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Οι Σάπες απάντησαν στην πολιορκία του Κοσμίου με την ισοφάριση, αφού μετά από γέμισμα ο Γρίβας έπιασε μία κεφαλιά-πάσα πασάροντας στον Παπουνίδη που βγήκε μόνος με το τέρμα και δεν δυσκολεύθηκε να τελειώσει την φάση στο 26ο λεπτό. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πήραν και προβάδισμα  μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Πασχάλη και κάθετη πάσα στην περιοχή προς τον Γρίβα που μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα έγραψε το 1-2 επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, με το Κόσμιο να έχει ευνοϊκό τον άνεμο, μπόρεσε  να τρέξει και να πετύχει ακόμα δύο τέρματα κάνοντας την ανατροπή στην ανατροπή ήδη από τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Με την έναρξη της επανάληψης το Κόσμιο ισοφάρισε με κεφαλιά του Δανίδη από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασίου. Το τρίτο γκολ του Κοσμίου ήρθε από τον Ξενάκη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αθανασίου και μπέρδεμα των αμυντικών  των Σαπών. Έπειτα από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Ξενάκη σουτάροντας πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά του ματς επιφύλαξαν μερικές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες, πολλά μαρκαρίσματα και μάχες σώμα με σώμα, με τον ρυθμό να διατηρείται και τη μπάλα να μεταφέρεται συνεχώς από τη μία περιοχή στην άλλη κρατώντας το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο άλλο γκολ δεν μπήκε και το σφύριγμα της λήξης από τον κ. Κακουλίδη άφησε τις δυο ομάδες με ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς των Σαπών.

Όπως αναφέρει το rodopisports, “αν μη τι άλλο είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι που αποτέλεσε διαφήμιση για το ποδόσφαιρο στη Ροδόπη και γενικά στη Θράκη. Πολλά γκολ και πάθος από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που τα έβαλαν και κόντρα στα πολλά μποφόρ που έπνεαν σήμερα εμποδίζοντας το έργο τους”.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αιβάζης): Ξύτσας, Βοργιατζίδης (Γκόγκος), Μόσχος, Ταμάμης, Παναγιώτου (Κυπίρτογλου), Γιαπρακτσής, Ζαχαρόπουλος, Αθανασίου, Δανίδης (Ζώβληκας), Ταβασίδης, Ξενάκης
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Παπανικολάου, Ντεμιρτσίδης, Μακίδης, Καραθανάσης, Ρούφος, Χασάν, Πασχάλης, Γρίβας (Βασιλακάκης), Δημόπουλος, .Νικολαϊδης (Μυστρίδης), Παπουνίδης