ΕΠΣ Ξάνθης: Έκανε το πρώτο βήμα ο Ηρακλής επί της Μάνδρας στον Ζυγό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης 

– Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης έκανε ο Ηρακλής Νέου Ζυγού στο παιχνίδι με τον Ερμή Μάνδρας στο γήπεδο του Ζυγού, αποκτώντας προβάδισμα χάρις το τέρμα του Γιώργου Κριεζή.

Ο Ηρακλής νίκησε με 1-0 σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ιδίως στο πρώτο ημίχρονο οπού πέρα από το γκολ είχαμε και δύο δοκάρια. Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά οι παίκτες του Ερμή είναι αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 22’ ο Τάσος Καρακάσης βρέθηκε σε σημείο βολής με το σουτ του ωστόσο να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ζλατίνη και στην συνέχεια να απομακρύνουν οι αμυντικοί του Ηρακλή. Για να φτάσουμε στο 25’ όταν μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Κωφίδη στην πλάτη της άμυνας του Ερμή ο Κριεζής πρόλαβε την έξοδο του Συμιντηρίδη και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή. Μάλιστα μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αρχικά με την κεφαλιά του Ιωσηφίδη στο 36’ που απέκρουσε με υπερένταση ο Συμιντηρίδης, και εν συνεχεία με το μακρινό σουτ του Κωφίδη στο 43’ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ερμή.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν κάκιστο, με τον αέρα να επηρεάζει αρκετά αλλά και οισυνεχείς διακοπές από τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλείσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, που χάρις την παρέμβαση των δύο προπονητών δεν είχαμε παρεκτροπές. Πλέον οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους αρχικά για την Κυριακή οπού θα αναμέτρηθούν στην Μάνδρα για το πρωτάθλημα και εν συνεχεία για την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου επίσης ‘στην Μάνδρα αυτή την φορά για την ρεβανς της ημιτελικής φάσης. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Κουναλάκης με βοηθούς τους Τάσο Χατζωϋσιάδη και Χουσείν Κουλά, ενώ τέταρτος ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ (Γ. Δημητριάδης): Ζλατίνης, Τσαντίδης, Γότσης, Τσαβδαρίδης, Ιωσηφίδης, Ευθυμιάδης, Τσακίρ Τζέμ(66’ Αρσενίου), Τσακιράκης(79’ Δέλτσος), Κριεζής, Χασιώτης, Κωφίδης(89λ’ Κοκκαλίδης).  

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (Λ. Πετρίδης): Συμιντηρίδης, Καρακάσης, Β., Σαλή Μεμέτογλου, Καλαμάρης, Τσετινές, Κουμουλίδης, Καρακάσης Τ., Γαλανόπουλος(66’ Ξουπλίδης), Καραμπατζάκης, Θωμαίδης(83’ Θεοδωρίδης), Ξενόπουλος(46’ Χατζηεμμανουήλ)