ΕΠΣ Ξάνθης: Άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς στο κύπελλο Άβατο και Ορφέας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης 

– Στο γκολ κρίθηκε η πρώτη αναμέτρηση για την φάση των ημιτελικών μεταξύ του Άρη Αβάτου και του Ορφέα Puma Ξάνθης στα Μάγγανα, με τον περσινό πρωταθλητή Άρη να παίρνει την νίκη με 1-0 χάρις σε τέρμα του Γκέκα.

Σε μια αναμέτρηση με φτωχό θέαμα λόγω και του πολύ δυνατού αέρα που είχε στα Μαγγάνα Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς για την αναμέτρηση της 25ης Φεβρουαρίου στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ. με τον Άρη να έχει το προβάδισμα χάρις το τέρμα του Γκέκα στο 25’.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και άγγιξαν το γκολ με τον Ξανθόπουλο να αστοχεί από κοντά, για να φτάσουμε στο 25’ οπού ο Γκέκας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κισά Ομέρ Κοράι για να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ο δυνατός αέρας επηρέασε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων, με τον Άρη μάλιστα να χάνει με τραυματισμό τον τερματοφύλακα της Μάριο Χατζηγεωργίου. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 ωστόσο τόσο το σουτ του Ντζομιάδη που πέρασε μόλις άουτ όσο και η προσπάθεια του Γιώργου Βασιλειάδη που απέκρουσε ο Κοράι πέρασαν ανεκμετάλλευτες για την ομάδα του Χρήστου Σαμαρά.

Πλέον οι δύο ομάδες θα περιμένουν πως και πως την ρεβάνς της 25ης Φεβρουαρίου στο ζευγάρι που από την πρώτη στιγμή που έγινε η κλήρωση χαρακτηριστικέ από πολλούς ως «πρόωρος τελικός». Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς του Χασάν Κουλά και Ελιάς Εμπλιούκ, ενώ τέταρτος ήταν ο Κώστας Κωσταντινίδης.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Χατζηγεωργόυ(55’ Ράπτης), Γιαννακούδης, Καρασερίδης, Κοντομιχάλης, Μπαϊρακταρίδης, Παρσαντανιάν(68’ Ντζομιάδης), Κυριαζίδης(82’ Βασιλειάδης Γ.), Σουκρή Ογλού, Γκέκας, Σαρηγιαννίδης, Χριστοφορίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ, Μόσχος, Χακή Τζαμπάζ, Παπαδιώτης, Μαλαδένης, Κετσιεμενίδης(75’ Καρά Αλή Ονούρ), Καραγκιόζης Β., Ξανθόπουλος, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Γ., Μουμίν Ογλού Τουγιάλ(60’ Χίντ Ιμέρ)