ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Όσα έγιναν στην αναμέτρηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Παίζοντας καλά από την αρχή και δεχόμενη πίεση μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕ Κομοτηνής πέρασε νικηφόρα από την Αλεξανδρούπολη κερδίζοντας τον Εθνικό και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις για την πρώτη φάση του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση. Αντίθετα ο Εθνικός παίζει την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος όλη τη χρονιά, καθώς αν νικήσει στις Φέρρες συνεχίζει στα play off, αλλιώς θα αγωνιστεί πιθανότατα στα play out για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η ομάδα της Κομοτηνής μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, παίρνοντας διψήφια διαφορά και κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 8-20. Ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε η εικόνα του παιχνιδιού. Η δυνατή άμυνα της ΑΕ Κομοτηνής εμπόδιζε τους παίκτες του Εθνικού στην επίθεση, οι οποίοι πέτυχαν μόνο 7 πόντους σε αυτό το δεκάλεπτο. Έτσι η ομάδα της Κομοτηνής μεγάλωσε και άλλο τη διαφορά, με το 15-39 να αντικατοπτρίζει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου την εικόνα του παιχνιδιού μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Εθνικός μπήκε αρκετά δυνατά, βελτίωσε την άμυνα του και ροκάνισε τη διαφορά μέχρι τους 13 πόντους, για να κλείσει το δεκάλεπτο με σκορ 38-53. Η απόδοση των παικτών του Εθνικού φαίνεται όμως πως αφύπνισε αυτούς της ΑΕ Κομοτηνής, οι οποίοι βελτιώθηκαν σε όλους τους τομείς και ανέβασαν και άλλο τη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 48-76.

Κορυφαίοι από τους νικητές οι Χονδρόπουλος, Σιμάκης και Κουτσοβασίλης, ενώ από τον Εθνικό πάλεψε ο Τελούδης.

 

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας

Δεκάλεπτα: 8-20, 15-39 (ημίχρονο), 38-53, 48-76 (τελικό αποτέλεσμα)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Κανδύλης):  Δαλακούρας 2, Σιταρίδης 2, Οικονόμου 5, Παυλίδης, Δεληδήμος 7(1),  Μπανταλίδης 2, Θεοχαρίδης 1, Τελούδης 19(3),  Δελχανίδης 7, Παπαλαμπίδης 3

Α.Ε. Κομοτηνής (Στοάκης): Καναράς 2, Καπαρελιώτης 6(2), Χονδρόπουλος 18(4), Βάκρινος, Λεφής, Μουράτ 9, Κουτσοβασίλης 10(2), Μπακιρτζής 2, Σιμάκης 15, Χατζηπαυλίδης 9(1), Κοτζαρίδης,  Θεοδωρίδης 5