Οι δύο Θρακιώτες που παραμένουν στο ΠΑΣΟΚ διαψεύδοντας ότι πήγαν στο κόμμα Παπανδρέου

Με μεγάλη συγκέντρωση σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο  Καλλιθέας, συνεχίζει το πρόγραμμα των περιοδειών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. ΟΓιώργος Παπανδρέου από την άλλη πλευρά οργανώνει την εκστρατεία και τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών – Σοσιαλιστών.

 

Στο μεταξύ προχωρούν οι συζητήσεις για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠαΣοΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Οι τελικές αποφάσεις για το ποιός θα ηγηθεί στο Επικρατείας θα ληφθούν εντός της εβδομάδας. Την Τετάρτη έχει ραντεβού ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τονΓιώργο Φλωρίδη, με τον οποίο οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και αν ευωδοθούν θα σημάνουν τη μεγάλη επιστροφή του πρώην υπουργού και επικεφαλής της Κίνησης Κοινωνικός Σύνδεσμος στο ΠαΣοΚ.

Αν δεν πετύχει η στρατηγική διεύρυνσης του χώρου τότε θα επικρατήσει η λογική της ενίσχυσης της επόμενης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ – Δημοκρατική Παράταξη και τα ονόματα που ακούγονται είναι των Τάκη Ρήγα, Παντελή Καψή και Κυριάκου Πιερρακάκη.     

Επίσης, έχουν κλείσει στα ψηφοδέλτια στην Α’  και στη Β Αθήνας. Στην Α΄ Αθήνας κατεβαίνουν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Συλβάνα Ράπτη, Νάσος Αλευράς, Μάνος Επιτροπάκης, Βασίλης Χρονόπουλος, Δημήτρης Καρέλλας, Σωτήρης Κατσέλος,Ζέφη Δημαδάμα. 
 
Στη Β΄ Αθήνας κατεβαίνουν οι Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Xρυσοχοίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Πύρρος Δήμας, Γιάννης Βούρος, Αποστόλος Κακλαμάνης, Αννα Βερούλη, Εφη Μπέκου και Νίκος Πολύζος.    
 
Ο Κώστας Καρτάλης δεν θα είναι υποψήφιος στη Μαγνησία, παρότι του ζητήθηκε, λόγω πανεπιστημιακών υποχρεώσεις του. Έχει κάνει όμως κάνει δήλωση στήριξης στο ΠαΣοΚ με την οποία τάσσεται υπέρ της προοπτικής και της ενότητας της δημοκρατικής παράταξης. 

Η Αννα Διαμαντοπούλου έχει συνομιλήσει και με την πλευρά Βενιζέλου και με την πλευρά Παπανδρέου, ωστόσο αποφάσισε να μην είναι υποψήφια με κανένα από τα δύο κόμματα επειδή θεωρεί τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει καταστρεπτικό.

 

 

Ο υπόγειος πόλεμος για την προσέλκυση στελεχών του ΠαΣοΚ και η σπουδή για την ανακοίνωση ονομάτων όμως είχε παρατράγουδα. Η πλευρά Παπανδρέου άφησε να διαρρεύσουν κάποια ονόματα ως υποψήφιων βουλευτών αλλά οκτώ στελέχη διέψευσαν ότι αποχωρούν από το ΠαΣοΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Πρόκειται για τη Μαρία Μίχα(Πιερία), Ελένη Τσαούση (Εβρος), Παύλος Παπαδόπουλος (Καβάλα),  Νίκος Σκοπιανός (Ροδόπη), Ευτύχης Μαυρογένης (Χανιά), Γαβριήλ Κουρής (Χανιά),Φώτης Κοφινάς (Μαγνησίας), και ένα ακόμα στέλεχος που δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το όνομα του πάλι από τα Χανιά όπου δημιουργούνται ερωτήματα για τον θα μπορέσει το κόμμα Παπανδρέου να κατεβάσει ψηφοδέλτιο.

 

Πηγή:  http://www.tovima.gr