ΕΠΣ Θράκης: Όσα έγιναν στο ντέρμπι του κυπέλλου Αίγειρος – Αγ. Θεόδωροι που κρίθηκε στα πέναλτι

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Ένα μέτριο παιχνίδι, αλλά με αγωνία μετά τα 120′ λεπτά του αγώνα, αφού κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, έγινε στο γήπεδο του Σώστη ανάμεσα σε δυο ομάδες της Α1 κατηγορίας, τον Αστέρα Αιγείρου και τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων για τη γ’ φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης.    

Ελάχιστοι οι οπαδοί, οι οποίοι παρά το τσουχτερό κρύο, και το μέτριο παιχνίδι χωρίς τέρματα, στο 90λεπτο και την παράταση, αποζημιώθηκαν στο τέλος με το σασπένς που έδωσε η διαδικασία των πέναλτι. Η φάση που ξεχώρισε στο ματς ήρθε στο 21’, όταν ο Καρβουνιάρης έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Σιδηρόπουλος, πρόλαβε την μπάλα πριν βρει δίχτυα, ενώ ο τερματοφύλακας Δήμου ήταν εξουδετερωμένος.

Σοκαριστιγμή για όλους είχαμε στο 32’ του αγώνα όταν ο Γεωργιάδης συγκρούστηκε με τον Τουρασανίδη, και κάποια λεπτά έμεινε ακίνητος στο έδαφος και σε συνδυασμό με την απουσία γιατρού μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής λόγω δυνατού χτυπήματος στα πλευρά και στη σπονδυλική στήλη και φυσικά έγινε αλλαγή, όμως 5-6 λεπτά αργότερα, στο 38’ με τον Εξακοϊδη. Αυτη η άσχημη στιγμή του παίχτη του Σπαρτάκου επηρέασε τους συμπάιχτες του και έδωσε στους γηπεδούχους για λίγα λεπτά το αριθμητικό πλεονέκτημα, που είχαν μια φάση στο σουτ του Μουζακίδη, που απεκρούστηκε από τον Δήμου.

Στις αρχές του ημιχρόνου στο 48’ ο Σπάρτακος βρέθηκε στην αντεπίθεση με τον Εξακοϊδη,τελευταία στιγμή όμως η άμυνα ανέκοψε την πάσα του προς τον Κακουλίδη. Στο 80’ ο Σπάρτακος διαμαρτύρεται για πέναλτι όταν σε σέντρα  του Εξακοϊδη  η μπάλα σύμφωνα με τους φιλοξενούμενους βρήκε στο χέρι του Πατσαλή, αλλά ο διαιτητής Χαμαλίδης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι παρά τις αντιδράσεις. Στην παράταση δε συνέβη τίποτα το αξιόλογο, η μια ομάδα φοβόταν την άλλη και οι δυο περίμεναν τα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. 

Η διαδικασία των πέναλτι:
0-1 Σιδηρόπουλος
1-1 Τροκανάς
1-2 κακουλίδης
2-2 Κουρτίδης
2-3 Οσμάν
3-3 Μ. Αραμπατζής
3-3 Λυκούδης (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μανιάτης)
4-3 Πατσαλής
4-3 Εξακοϊδης (αστόχησε και έδωσε τη πρόκριση στον Αστέρα)

Διαιτητές της αναμέτρησης οι Χαμαλίδης, Χαρίτσης και Μπαλάφας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΙΓΕΙΡΟΥ (Τσαλίδης): Μανιάτης, Τουρασανίδης (65’ Κισσούδης),Κουρτίδης, Βοϊνιάδης, Πατσαλής, Ζούκας, Γ. Αραμπατζής, Μουζακίδης, Δραγανίδης (98’ Τροκανάς), Μ. Αραμπατζής, Καρβουνιάρης
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ (Ιωσηφίδης): Δήμου, Σεφέρης, Ανδρέου, Κουφιώτης, Σιδηρόπουλος, Μάρκου, Βουλγαρίδης (27’ Κακουλίδης), Τσουκαλάς, Γεωργιάδης (38’Εξακοϊδης), Λυκούδης, Πασαλίδης