Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στην ματσάρα στο Εύμοιρο που κρίθηκε στην παράταση

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Συγκλονιστικό παιχνίδι διεξήχθη στο κατάμεστο κλειστό του Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου» με την Ασπίδα Ξάνθη μετά από τεράστια προσπάθεια να χάνει τελικά με 105-112 στην παράταση από τον Πιερικό Αρχέλαο.

Καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια κυρίως στην τέταρτη περίοδο και πολύ μεγάλη συμπαράσταση από τον κόσμο που γέμισε το κλειστό του Ευμοίρου οι παίκτες του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου πάλεψαν για την πρώτη εντός έδρας νίκη της χρονιάς όμως, έλειπε το καθαρό μυαλό στο τέλος με τους εύστοχους παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου να πανηγυρίζουν μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Στην πρώτη περίοδο η φιλοξενούμενη μπήκαν πιο δυνατά καταφέρνοντας από την αρχή να χτίσουν διαφορά και να τελειώσουν την περίοδο μπροστά με 16-21. Ίδια εικόνα περίπου και στην δεύτερη περίοδο με την Ασπίδα να καταφέρνει να πάρει προβάδισμα στα μισά της περιόδου  αλλά με δύο συνεχόμενα τρίποντα οι παίκτες του Πιερικού πήραν ξανά το προβάδισμα, τελειώνοντας το ημίχρονο μπροστά με 40-46.

Στην Τρίτη περίοδο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή αλλά τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, και κυρίως τα τρίποντα που ερχόταν μόλις ξεκίναγε να μειώσει η Ασπίδα «έκοψαν» τα πόδια των παικτών του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου που παρά την μεγάλη διαφορά με ένα ξέσπασμα στο τέλος έκλεισαν την περίοδο πίσω στο σκορ με 61-77. Στην τέταρτη περίοδο η εμφάνιση της Ασπίδας ήταν συγκλονιστική με απίστευτο πάθος και ψυχή λαλά και μεγάλη συγκέντρωση οι παίκτες της Ασπίδας άγγιξαν το θαύμα και αν ήταν πιο τυχεροί στο τέλος θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και την νίκη, με τον Παπανικολάου να κερδίζει το φάουλ ένα δεύτερο πριν το τέλος με το σουτ του να μην μπαίνει μέσα, και με τις δύο εύστοχες βολές το ματς να πάει στην παράταση. Εκεί η ευστοχία των φιλοξενούμενων όχι μόνο από τα τρίποντα αλλά και από τις βολές, αλλά και η κούραση των γηπεδούχων από την υπερπροσπάθεια ήταν αρκετές για να πάρουν εν τέλει οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου μια μεγάλη νίκη με 105-112.

Διαιτητές ήταν οι  Παπαδόπουλος και Πιτσίλκας

Δεκάλεπτα: 16-21, 40-46 (ημιχρονο), 61-77, 90-90 (τελικό αποτέλεσμα), 105-112 (παράταση)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 6(2), Παπαδάκης, Σταμπουλής 11(1), Στεφανίδης 13(1), Καραμπέκης 9, Παπανικολάου 29(4), Κουτσογιάννης 30(1), Κουμπάνης 2, Τάταρης, Παλλάκης, Πετς 5.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Χατζηιωάννου) :Κολαξίδης, Γκοντόπουλος 37(6), Παπαδόπουλος Κ. 8(2), Χριστοδούλου 13, Παρμαξίδης, Καραγιάννης 9(3), Αμπαράς 6(2), Ασημάκης 29(3), Σπυρόπουλος 6, Παπαδόπουλος Ν. Οικονόμου 4.