Μια επιστροφή και μια μεταγραφή για την Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Δύο μεταγραφές έχει ολοκληρώσει έως τώρα η γυναικεία ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης που θα εκπροσωπήσει την φετινή χρονιά το Ξανθιώτικο και εν γένει το Θρακιώτικο μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Ο λόγος για τις Μαρία Παπαδοπούλου και Μαρία Ζιώγα.

Κοινός παρανομαστής για τις δύο καλαθοσφαιρίστριες η ομάδα από πού τις απέκτησε η Ασπίδα, που είναι η Ένωση Καβάλας, και επίσης ότι είδαμε και τις δύο να αγωνίζονται στον πρώτο  αγώνα τις χρονιάς απέναντι στην Ολύμπια Λάρισας για την Α’ φάση του Κυπέλλου.

Η διαφορά βέβαια στις περιπτώσεις των δύο νέων αθλητριών της Ασπίδας είναι πως επί της ουσίας στην περίπτωση  της 17χρονής Μαρίας Ζιώγα(την βλέπετε αριστερά στην φωτογραφία με το 13) μιλάμε για επιστροφή μετά από έναν χρόνο στην ομάδα από πού αναδείχτηκε, μετά από μια σεζόν στην Ένωση Καβάλας.

Στην περίπτωση της 30χρονής Μαρίας Παπαδοπούλου (δεξιά στην φωτογραφία με το 8), μιλάμε για μια σημαντική προσθήκη κάτω από τα καλάθια για την ομάδα της Ξάνθης, μιας αθλήτριας με παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Α’2 που με την εμπειρία της θα δώσει σημαντικές λύσεις στην νεανική ομάδα του Νεδήμ Καρά Αχμέτ. Η Παπαδοπούλου ξεκίνησε από την Ένωση Καβάλας, ενώ εν συνεχεία αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ στον ΓΑΣ Κομοτηνής επιστρέφοντας στην ομάδα που την ανέδειξε την Ένωση προτού το φετινό καλοκαίρι συμφωνήσει να συνεχίσει στην ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης.