«Χρήστο, έκανες λάθος!». Ξεσηκωμός οπαδών για την απομάκρυνση Τσιώλη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Γενικός ξεσηκωμός φαίνεται ότι έχει υπάρξει στις τάξεις των οπαδών της Skoda Ξάνθη μετά την αποκάλυψη το πρωί από το ThrakiSportS του διαζυγίου με τον Σάκη Τσιώλη, είδηση που επιβεβαιώθηκε λίγο μετά από το λιτό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση αλλά πολύ περισσότερο τα όσα την ακολούθησαν, με την δήλωση Τσιώλη περί «διαφοράς φιλοσοφίας με την διοίκηση» και την άμεση απάντηση της Skoda, έφεραν για ακόμα μια φορά τον διχασμό στους οπαδούς της Skoda, με την πλειοψηφία τους να ξεσπαθώνει στο facebook κατά της διοίκησης αλλά και προσωπικά του μεγαλομετόχου Χρήστου Πανόπουλου.

«Πανόπουλε σταμάτα επιτέλους να διώχνεις τους βοηθούς σου…Πάρε επιτέλους έναν βοηθό προπονητή και ας τον να δουλέψει…Δώσ΄του κόλλες Α4, όχι χαρτάκια μικρά να μη μπορεί να βγάλει τα γράμματα, ας τον να δουλέψει με τους παίχτες σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και δώσ΄του περισσότερη ελευθερία στον πάγκο…Να μπορεί να σηκώνεται πάνω απο 5 φορές να δώσει οδηγίες…», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά (επώνυμα) σχόλια που έγιναν στον διαδικτυακό αέρα.

«Όχι που δεν θα πρωτοτυπουσε αυτή η διοίκηση που συνεχίζει να ασκεί την ίδια πολιτική για την εταιρεία Βιαμαρ και όχι για μια επαρχιακη ομάδα που διψάει ο κόσμος της για διάκριση. Ακόμη πιο λίγα εισιτήρια, αυτό τους αξίζει αν και δε νομίζω να τους ενδιαφέρει», σχολιάζει ένας άλλος γνωστός φίλος της ομάδας.

Χαρακτηριστικό της οργής του κόσμου είναι το ακόλουθο σχόλιο, που έγινε στην ανάρτηση της σχετικής είδησης από το ThrakiSportS, όπου φίλος της ομάδας προχωρά σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προτρέπει «να πάμε και να πετάξουμε τα διαρκείας στο γήπεδο και να μην ξαναπατήσει κανείς το πόδι του εκει, εγώ πάντως θα το πετάξω».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό σχόλιο, επίσης καυστικό και σε αρκετές περιπτώσεις υβριστικό, αναφέρει (έχουμε αλλοιώσει ελαφρά τις υβριστικές εκφράσεις): «ΕΛΕΟΣ. Χάνεις έναν αγωνα στην εδρα σου, φερνεις και μια ισοπαλία εκτός και τσουπ πάει ο Τσιώλης. Και τωρα ποιος?? Ο Ουζουνίδης ο εκλεκτός που αν ειχε λίγη τσίπα πάνω του δεν θα ερχόταν, αφού εχει ερθει και έχει φυγει πολλές φορες την τελευταία τριετία. Αλλα θα μου πεις μεσα στην ιδια σεζον τον πήραν τον εδιωξαν και τον ξαναπήραν, γιατι να μην ξαναρθει?? Δηλαδή ο μιστερ Πανοπουλος και το “ΔΣ” εκρινε για καλο της ομάδας να φύγε ο Τσιώλης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ και να ερθει Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ».

Μάλιστα, από τις επιθέσεις των φίλων της Ξάνθης στο facebook δεν γλιτώνει ούτε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ένας άνθρωπος που αποτέλεσε σημαία της ομάδας σαν παίκτης, ο οποίος πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε αντιπρόεδρο και είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότερες από τις μεταγραφές ήταν στην πραγματικότητα δικές του επιλογές. «Αυτο τον μ@#@κα τον Παπαδημητρίου και κανα 2 ακόμα ρε παλιομ@#@κα Πανόπoυλε πότε θα τους διώξεις?? Και για να χουμε καλο ερώτημα φταίει ο Τσιώλης που δεν κέρδισε η Ξάνθη. Δλδ τι περιμένεις με παίχτες “επιπέδου” Superleague που τους πληρώνεις βασικο μισθό να παίξουν σοβαρη μπάλα??? Πέρσι η Ξάνθη γλιτωσε τον υποβιβασμό στα μπαράζ. Φέτος που πέφτουν 4 ομάδες νομίζω πως πρεπει να κλεισουμε πλέον εισητήριο. Αϊ στο δι@#λο. Πάνω απο 10 χρόνια διαρκείας για να βλέπουμε τις ιδιες μ@#@κίες κάθε χρονιά». 

Στο ίδιο αυτό συμπέρασμα καταλήγουν μάλιστα και οι XanthiFans, ο σύνδεσμος οπαδών της ομάδας, που έσπευσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης να εκφράσει την δυσαρέσκειά του΄και την στήριξή του στον Τσιώλη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν».

Ενώ ωστόσο ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί και εκφράζει την δυσαρέσκειά του με κάθε τρόπο, εντύπωση προκαλεί η «σιωπή» των περισσοτέρων μέσων ενημέρωσης της Ξάνθης, που αποφεύγουν οποιοδήποτε σχόλιο και περιορίζονται στο να καταγράφουν τις επίσημες ανακοινώσεις της ομάδας. Έτσι, με ενδιαφέρον αναμένονται οι αντιδράσεις του ξανθιώτικου Τύπου, έτσι όπως θα καταγραφούν στα πρωτοσέλιδά του και τα ρεπορτάζ του το πρωί της Τρίτης.

Εξαίρεση αποτέλεσε ένα αιχμηρό editorial του διευθυντή της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας xanthipress Γιάννη Σιδηρόπουλου, ίσως της κορυφαίας που υπάρχει στην Ξάνθη, όπου αναφερόμενος στην σχέση του Χρήστου Πανόπουλου με τον κόσμο της Ξάνθης, κάνει λόγο για «γάμο από “συνοικέσιο” με αναγκαστικό συμβιβασμό χωρίς κοινό “θέλω”». Διαβάστε το αρκετά αιχμηρό άρθρο ΕΔΩ.