Από την ΑΕΛ και τη Λάρισα στη Δόξα Σώστη και… στο Οικονομικό Κομοτηνής!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Η ομάδα της Δόξας Σώστη έκανε το μπαμ με μια κίνηση που θα ζήλευαν ομάδες ανώτερων κατηγοριών, αποκτώντας ένα νεαρό παίχτη που αγωνίστηκε σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

 Απέκτησε τον 20χρονο μέσο Χρήστο Φλέγγα από την Λάρισα έναν υποσχόμενο παίκτη που όνομα του είναι αρκετά γνωστό στην θεσσαλική περιοχή, αφού ξεκίνησε από 14 χρονών στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λάρισας στην Πελασγιώτιδα και στις μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ, όπου ήταν αρχηγός, και αργότερα αγωνίστηκε στην ΑΕΛ στα Κ17 αλλά και στα Κ20. Ο Χρήστος Φλέγγας αγωνίστηκε με επιτυχία και στις μεγάλες κατηγορίες, όπως στην football league 2 με την ομάδα του Τυρνάβου, ενώ και φέτος αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία στον σύλλογο του Αμπελωνιακού (ήταν πάλι πρόπερσι).

 Ο 20χρονος (14-05-1994) ποδοσφαιριστής είναι και φοιτητής του Οικονομικού Κομοτηνής (αν και πέρσι έμενε στη Λάρισα) θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας κυρίως στον ανασταλτικό τομέα και η παρουσία του αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων της Δόξας στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ.

Σε περσινές δηλώσεις του σε εφημερίδα της Λάρισας (Ελευθερία) είχε δηλώσει για το πως τα καταφέρνει να συνδυάζει διάβασμα και ποδόσφαιρο: Ήταν δύσκολο, αλλά ανταμείφθηκα καθώς πέρασα στο Οικονομικό της Κομοτηνής. Πέρυσι δεν πήγα, γιατί πήρα αναβολή, αλλά φέτος πηγαίνω και πιστεύω ότι οι προσπάθειες μου ανταμείφτηκαν».

Επίσης σε ερώτηση εαν πηγαινοέρχεται στην Κομοτηνή για να παρακολουθεί την σχολή του, αλλά και να κάνει προπονήσεις και αγώνες με την μέχρι πριν λίγο ομάδα του τον Αμπελωνιακό, απάντησε: Ειναι αδύνατο να μένω Κομοτηνή και να παίζω στον Αμπελώνα. Πήγα φέτος και γράφτηκα, αλλά τα μαθήματα δεν είναι υποχρεωτικά κι έτσι θα προσπάθησα φέτος να ανταπεξέλθω με κάποιες σημειώσεις που θα μου δώσουν κάποια άτομα. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ για να περάσω τα μαθήματα, για να μην πάει κι αυτήν η χρονιά έτσι. Του χρόνου, άμα δεν προκύψει κάτι καλό, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, θα φύγω μόνιμα για Κομοτηνή να σπουδάσω και αν βρω κάποια ομάδα εκεί να παίξω έχει καλώς (όπως και έγινε).

Με λίγα λόγια η προσθήκη του Φλέγγα στο φετινό ρόστερ της Δόξας χαρακτηρίζεται ως μεταγραφή σούπερ έκπληξη και δείχνει ότι ο Σώστης θα κινηθεί δυνατά στο κομμάτι των μεταγραφών. Οι άλλες ισχυρές ομάδες της Ροδόπης πώς έχασαν τέτοιο λαβράκι;