Μπαράζ ανόδου: Όσα έγιναν στο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου – Κεραυνός Πέρνης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου στη Γ’ Εθνική, αλλά με λίγες πιθανότητες, όσες έχει πλέον και η Πέρνη, έμεινε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μετά τη νίκη του με 2-1 επί του Κεραυνού στην κωμόπολη της Ροδόπης. Με τη νίκη αυτή τόσο οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης όσο και αυτοί της ΕΠΣ Καβάλας ισοβαθμούν στους έξι βαθμούς, τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο και αήττητο Εθνικό που τους υποδέχεται στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Ίασμος παρουσιάστηκε χωρίς τον Αμέτ Ερκάν στο βασικό πλάνο του Γιώργου Δίγγα. Ο αγώνας σε γενικές γραμμές χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο ημίχρονο να ανήκει στους φιλοξενούμενους και το δεύτερο στους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο.

Μόλις στο τρίτο λεπτό ο Μπουλκουράς εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Μπράνο να μπλοκάρει, στην πρώτη ευκαιρία για την Πέρνη. Στο 14′ ο Σαββίδης βρέθηκε από πλάγια αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι. Δυο λεπτά αργότερα ο Μέγας έχασε την πρώτη ευκαιρία με σουτ του Αρχοντή εκτός περιοχής. Κλασική ευκαιρία για την Πέρνη χάθηκε στο 32′ όταν ο Μπουλκουράς έκανε σέντρα ακριβείας στον Σαββίδη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω.

Αμέσως μετά χάθηκαν δύο απανωτές ευκαιρίες για τον Ίασμο, αρχικά με μακρινό σουτ του Κακουλίδη και στην συνέχεια με ασίστ του ίδιου παίκτη στον προωθημένο Αρχοντή, που ο τελευταίος μόνος με τον τερματοφύλακα δεν θα μπορέσει να τον νικήσει. Και επειδή η μπάλα τιμωρεί, μετά τις δύο ευκαιρίες της Πέρνης, ήταν η ομάδα του Κεραυνού που κατάφερε να ανοίξει το σκορ – με τον Παπαδόπουλο μετά από σέντρα του Σαββίδη, αν και υπάρχουν υπόνοιες ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του Γιαννόπουλου, δηλαδή ίσως και να ήταν αυτογκόλ.

Σημασία έχει ότι με αυτόν τον τρόπο ο Ίασμος βρέθηκε πίσω στο σκορ και στην επανάληψη ο Δίγκας πέρασε τον Αμέτ Ερκάν στην θέση του Γιαννόπουλου, ανακάτεψε την τράπουλα και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση. Η πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους σημειώθηκε με μια εκτέλεση φάουλ του Κακουλίδη στο 57ο λεπτό που ανάγκασε τον Γαβριήλ να μπλοκάρει, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Βασιλειάδης θα κοντρολάρει άψογα μέσα στην περιοχή, θα αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα αριστερό σουτ θα δει  την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Βασιλειάδης θα το καταφέρει ο Μορφακίδης λίγα δευτερόλεπτα πιο μετά, όταν  θα βρεθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή, θα πιάσει ένα πολύ δυνατό σουτ και θα καρφώσει την μπάλα στο δεξί γάμα της εστίας της Πέρνης κάνοντας το 1-1. Λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. ο Αμέτ Ερκάν θα βρεθεί μέσα στη μεγάλη περιοχή του Κεραυνού, θα πιάσει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει κόρνερ. Στο 74ο λεπτό ο Αμέτ Ερκάν θα φύγει μόνος του προς την εστία των φιλοξενούμενων αλλά πλάγια, ο τερματοφύλακας Γαβριήλ θα τον ανατρέψει, ο διαιτητής σωστά θα δείξει το σημείο του πέναλτι, την εκτέλεση θα αναλάβει ο Κακουλίδης που θα κάνει και το 2-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Στο τελευταίο τέταρτο η Πέρνη ανέβασε στροφές αλλά χωρίς να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση, έχοντας ως σημαντικότερες ευκαιρίες στο 77ο λεπτό το σουτ του Σαμανίδη και στις καθυστερήσεις  ένα σουτ του Σουκρήογλου που απόκρουσε ο Μπράνος. Πλέον ο Ίασμος την ερχόμενη Κυριακή ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη για να αγωνιστεί με τον Εθνικό, ένα παιχνίδι κομβικό και για τις δυο ομάδες, με τους Ροδοπίτες να θέλουν απαραίτητα τη νίκη και την ρεβάνς για την εντός έδρας ήττα τους, αλλά και τους Εβρίτες να παίζουν για δύο αποτελέσματα και με νίκη να εξασφαλίζουν και μαθηματικά τον τίτλο.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Δίγκας): Μπράνος, Αχμέτ Φουρκάν (83΄Λιάρος), Γιαπραχτσής (54΄Λικούδης), Γιαννόπουλος (46΄Αμέτ Ερκάν), Προδρομίτης, Ξενάκης, Αρχοντής, Χατζητουλούσης, Βαλσαμής, Κακουλίδης, Μορφακίδης

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Μαλαματάς): Γαβριήλ, Σαμανίδης, Μπουλκουρας, Σαματας, Γεωργιάδης, Καζαρας, Μοσχοφίδης, Τσορμπατζί (77΄Ασμανίδης), Σαβίδης, Παπαδόπουλος (67’ Θωμαϊδης), Βασιλειάδης ( 67΄Σουρκηογλου).