To μπέρδεμα για Κεχαγιά συνεχίζεται στη Football League

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

Ο ΑΟ Χανιά είναι ο… νικητής της 5ης αγωνιστικής των play offs της Football League καθώς είναι η μοναδική ομάδα που πανηγύρισε τη νίκη. Ισοπαλία σε Ψαχνά, Ταύρο και Βόλο!

Οι Κρητικοί πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στο… μίνι πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 του Αιγινιακού και μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στο μπαράζ ανόδου.

Αντίθετα, ισόπαλα με το ίδιο αποτέλεσμα 1-1, ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις του Ηρακλή Ψαχνών με την Κέρκυρα στην Εύβοια, του Φωστήρα με τη Νίκη Βόλου στον Ταύρο και του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ηρακλή στην Μαγνησία.

Έτσι, μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, όλες οι ομάδες δείχνουν ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο στις εναπομένουσες 7 αγωνιστικές, κάνοντας τη δουλειά του προπονητή της Ξάνθης δυσκολότερη και αναγκάζοντάς τον να κάνει scouting για πολλές ομάδες (βρίσκόταν στο Βόλο για το Ολυμπιακός-Ηρακλής και δεν παρακολούθησε τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας).

Για δεύτερη σερί αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις, έτσι παρέμεινε στην τέταρτη θέση μετά την 5η αγωνιστική των πλέι-οφ. Διατηρήθηκε στην κορυφή η Νίκη Βόλου.

Οι τρεις ισοπαλίες στις αναμετρήσεις με το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν άλλαξαν δραματικά την βαθμολογία των ομάδων που συμμετέχουν στα play-off της Football League, έχοντας ως μόνη κερδισμένη την ομάδα των Χανίων που κέρδισε αυτή του Αιγινιακού.

“Χ”αμένοι και οι δύο

Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο γνωρίζοντας ότι όποιος έχανε θα έβλεπε το μέλλον του ασφυκτικά πιεσμένο. Έτσι οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά και το έδειξαν με την κατοχή της μπάλας αλλά και με τις εξορμήσεις του Μόνχε. Και ενώ το παιχνίδι κέντρου κέρδιζε τις εντυπώσεις από τις δύο ομάδες, ήρθε ο Σαββίδης με κεφαλιά να στείλει την μπάλα σε λάθος εστία βάζοντας τον Ολυμπιακό Βόλου μπροστά. Και ενώ οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενοι το σοκ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι , ήρθε ένα σοκ να βάλλει και αυτούς. Σε μία ανύποπτη φάση ο Αρβανίτης υπέπεσε σε πέναλτι αντικρίζοντας παράλληλα δεύτερη κίτρινη κάρτα. Το αποτέλεσμα ο Ηρακλής να ισοφαρίσει και ο Ολυμπιακός Βόλου να μείνει με παίκτη λιγότερο. Ο Ηρακλής έπειτα ανέκτησε αυτοπεποίθηση και κατοχή. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που έπαιζε με παίκτη λιγότερο αλλά και αυτός που έκανε τις ευκαιρίες και απειλούσε πιο πολύ. Ο Ηρακλής φοβήθηκε περισσότερο από όσο χρειαζοταν δίνοντας χώρο στον Μόνχε και τον Μπρέσκα. Είχε κατοχή της μπάλας αλλά μόνο αυτό, καθώς και πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που δημιουργούσε ευκαιρίες. Και όλα αυτά μέχρι τις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο διαιτητής είδε πέναλτι πάνω στον Μόνχε, ο Κριστόμπαλ το εκτέλεσε αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή, Χουάντερσον απέκρουσε και κράτησε το 1-1.

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντελής): Γκίτκος, Καρράς, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Κριστόμπαλ, Μόνχε, Μπρέσκα (76′ Νικολιάς), Δεινόπαπας (31′ Γιαλούσης), Γκούρμα (70′ Ιωάννου)

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Κουρούπης, Κοντέων, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου (78′ Σκόρτσα), Λίμα, Μπουκουβάλας, Σαββίδης, Χιονίδης (69′ Ματσούκας), Τσιλιανίδης, Σιατραβάνης

 

Ο Μπουμάλ κράτησε τον Ηρακλή Ψαχνών

Στα Ψαχνά η Κασσιόπη μπήκε πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα απείλησε με τον Γκόμεζ μετά με τον Κόντo αλλά σε καμία από τις δύο περιπτώσεις η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Η πίεση δεν καρποφορούσε και ο Ηρακλής Ψαχνών εμφανιζόταν σαστισμένος από την απροσδόκητη πίεση των φιλοξενούμενων. Η πίεση εν τέλει απέδωσε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Σουάνη να ανοίγει το σκορ για τους γηπεδούχους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπουμάλ προσπαθούσε να κάνει τα πάντα αλλά ήταν μόνος του. Χτύπησε ο ίδιος το καμπανάκι στην Κασσιόπη αλλά η φιλοξενούμενη ομάδα δεν κατάλαβε τίποτα. Την δεύτερη φορά όμως σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης που κράτησαν τα Ψαχνά ζωντανά, και την Κασσιόπη να μην αποφεύγει ακόμη μια απώλεια βαθμών εμφανίζοντας σημάδια κούρασης.

Ηρακλής Ψαχνών: Αθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Παληγεώργος, Τζανής, Μπακομήτρος, Γκεμίσης, Τσιμότζι, Τσούτσης (46’ Σταματής), Γκμπαγκουιντί (70’ Οχάντζα, 86’ λ.τρ. Ντελέκος), Μπουμάλ, Κρητικός.

Κασσιόπη: Βρονταράς, Βλάχος, Μαραγκός, Καραγιαννίδης, Βενέτης, Σουάνης, Καραδέμητρος, Γκόμεζ, Κόντος (65’ Μπεριάν), Ανδρεόπουλος (74’ Παρασκευαΐδης), Σίκιμιτς (83’ Μπαλντοβαλίεφ).

 

Η έδρα δύναμη των Χανίων

Τα Χανιά ήξεραν ότι τα περιθώρια είχαν στενέψει απελπιστικά και πόνταραν στην έδρα τους για μία νίκη, και τα κατάφεραν. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα πιο αδιάφορα της σεζόν χωρίς ευκαιρίες και φυσικά χωρίς γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παγώνης, άνοιξε το σκορ μετά από περίπου δέκα λεπτά από την έναρξη κάνοντας τους περίπου 1.000 Κρητικούς που βρέθηκαν στο γήπεδο να σηκωθούν από την θέση τους. Ο Αιγινιακός ήταν πολύ κακός στην Κρήτη με αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ να είνα θέμα χρόνου. Θα μπορούσε να έρθει από τον Πάγκαλο σε μια φάση περίεργη καθώς ο διαιτητής έδειξε την παράβαση για χέρι. Τελικά ο Πάγκαλος κατάφερε να σημειώσει γκολ ξανά και αυτή την φορά να μετρήσει δέκα λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης, σημειώνοντας το τελικό 2-0 υπέρ των Κρητικών.

ΑΟ Χανιά: Θεοδωρόπουλος, Χατζησαΐας, Μανωλάς, Παγώνης, Πυθαρούλης, Πότσι, Πάγκαλος, Γκούμας, Βασιλόγιαννης (85′ Λουκίνας), Μαραγκουδάκης, Κονσταντίνοφ.

Αιγινιακός: Τόλιος, Κωνσταντινίδης, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Καρλάο, Χατζής (42′ Ζούρκος), Βαρελά, Μανζάνο (63′ Δεμιρτζόγλου), Δήμου, Πέντα (88′ Λιόλιος), Γκέσιος.

 

Μοιρασιά στον Ταύρο

Ο Φωστήρας υποδέχτηκε στον Ταύρο την πιο φορμαρισμένη ομάδα της μίνι διοργάνωσης, Νίκη Βόλου και μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Από τα πρώτα, λεπτά η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγάλη κάτι που ξένισε και την φιλοξενούμενη ομάδα, που δεν φαινόταν να το περιμένει. Ο Γκίνο είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης εκτέλεσε το πέναλτι, ο Αποστολίδης απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Γκίνο και πάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας στο σκορ. Στην συνέχεια η Νίκη Βόλου επετίθετο, και ο Φωστήρας αμυνόταν καλά. Αυτό προκάλεσε νευρικότητα στους ποδοσφαριστές της Νίκης που δεν μπορούσαν σε ορισμένες φορές να κυλήσουν καν την μπάλα. Ο καλύτερος παίκτης (μαζί με τον Τζιώρα) στα play-off για την Νίκη Βόλου, Ανιέτε με εκτέλεση έμμεσου έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Το αποτέλεσμα έμεινε ως το τέλος, με τον “Φονέα” μα στερεί από την Νίκη Βόλου την ευκαιρία να απομακρυνθεί από τους διώκτες της.

Φωστήρας: Γιαννιώτης, Ρουγκάλας, Ζιάμπαρης, Αχείμαστος, Τασουλής, Γαρουφαλιάς, Γκίνο (78’ Λύρας), Σμυρλής, Μουστόγιαννης (84’ Γ. Μπαστάνης), Κακαράς, Τεγούσης (84’ Λεοντίου).

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Γιώτας, Παπαδόπουλος (46’ Σουλίδης), Πινέιρο, Ακασού, Μανουσάκης (87’ Μπιτσάκος), Ανιέτε, Ισαάκ (81’ Ρονκάτο), Τζιώρας.

 Πηγή: sport24

 Αποτελέσματα (5η αγωνιστική)

Κυριακή 27/4

ΑΟ Χανιά-Αιγινιακός 2-0 (54′ Παγώνης, 81′ Πάγκαλος)

 

Ηρακλής Ψαχνών-Κέρκυρα 1-1 (60′ Μπουμάλ / 45′ Σουάνης)

 

Φωστήρας-Νίκη Βόλου 1-1 (21′ Γκίνο / 60′ Ανιέτε)

 

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής 1-1 (15′ Σαββίδης αυτ. / 28′ Πορτουλίδης)

 

 Η βαθμολογία

 

Νίκη Βόλου            12

 

Ηρακλής Ψαχνών    11

 

Κασσιόπη               11

 

Ολυμπιακός Βόλου 10

 

Αιγινιακός                8

 

Χανιά                      7

 

Φωστήρας               5

 

Ηρακλής                    5