Ολόκληρη η προκήρυξη του 1ου Αναπτυξιακού Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου Ελευθερίων Θράκης

– Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Βαγγέλης Μαγκώνης

Για την διεξαγωγή των εκάστοτε αγώνων είναι πάντα απαραίτητη η προκήρυξή τους. Έτσι και στον 1ο Αναπτυξιακό Ποδηλατικό Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης η προκήρυξη σηματοδοτεί την αρχή για την τέλεση του αγώνα.

Την προκήρυξη του 1ου Αναπτυξιακού Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου Ελευθερίων Θράκης έχει στα χέρια του το ThrakiSportS. Βάση αυτής θα τελεστεί ο ποδηλατικός αγώνας την Κυριακή 11 Μαΐου. Αναλυτικά η προκήρυξη έχει ως εξής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

“1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης ” Κυριακή 11 Μάιου 2014

ΑΡΘΡΟ 1:

O Ποδηλατικός Σύλλογος Κομοτηνής “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ” σε συνεργασία με τον Δ. Κομοτηνής, Δ. Μαρωνείας – Σαππών και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργανώνουν ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ –ΕΦΗΒΩΝ και OPEN, με την επωνυμία “1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης ” την Κυριακή 11 Μαίου 2014.

ΑΡΘΡΟ 2 :

Οι αγώνες είναι ανεξάρτητοι και θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π και τους διεθνείς κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας–UCI.

ΑΡΘΡΟ 3 :

Στους αγώνες επιτρέπεται η συμμετοχή εθνικών, continental, μεικτών ομάδων και σωματείων. Οι μετέχοντες στους αγώνες (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν έχουν καμία υποχρέωση για τυχόν ατύχημα, απώλεια, φθορά ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.

ΑΡΘΡΟ 4 :

Η σύνθεση της κάθε ομάδας κατηγορίας Ανδρών Elite (κατόχων δελτίων Ε.Ο.Π. ή διεθνών) είναι: 5-10 αθλητές και 2 συνοδοί. Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην Οργανωτική Επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών μέχρι την Παρασκευή 09 Μαίου 2014 ή ηλεκτρονικά στο ακόλουθο e-mail thrakasippeas@otenet.gr καθώς και στο fax 2531021385. Για τις OPEN κατηγορίες οι αθλητές-τριες παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 09 Μαίου 2014 συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Επίσης για την Open κατηγορία είναι απαραίτητη η συμπλήρωση έντυπης δήλωσης σχετικά με το ότι έχουν εξετασθεί από γιατρό και είναι υγιείς θα υπογραφεί με την παραλαβή αριθμών από την γραμματεία του αγώνα 30 λεπτά πριν την εκκίνηση.

ΑΡΘΡΟ 5 :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Κυριακή 11 Μάιου 2014 “1ος Αναπτυξιακός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ελευθερίων Θράκης ” -128.5 Km Κομοτηνή – Φανάρι – Μέση – Παγούρια- Σιδηροχώρι- Αγ Θεόδωροι – Ξυλαγανή – Μαρώνεια – Παραλία Ιμέρου – Κομοτηνή. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:MEN-ELITE (Ανδρών – Εφήβων ) & OPEN 18+, 30+, 40+, 50+, Γυναικών.

09:00 Άφιξη αθλητών στον χώρο εκκίνησης.

09:30 Λήξη εγγραφών στους αγωνες. 

10:00 Εκκίνηση κατηγορίας MEN ELITE (Ανδρών – Εφήβων )-Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

10:15 Εκκίνηση OPEN κατηγοριών – Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής. Τερματισμός Elite κατηγοριών – Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής Τερματισμός Open κατηγοριών – Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής

14.45 Τελος αγωνα.

15:00. Απονομές σύμφωνα με την προκήρυξη

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Τεχνικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο στις 20:30 στο εντευκτήριο του ποδηλατικού συλλόγου Κομοτηνής “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ” Αποστόλου Σούζου 9 πλησίον του Δημαρχείου. Η παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων στο Τεχνικό Συνέδριο κρίνεται απαραίτητη. Κατά την διάρκειά του οι εκπρόσωποι των ομάδων, θα παραλάβουν φακέλους με τις λεπτομέρειες του αγώνα και τους αριθμούς των αθλητών. Επίσης στο τεχνικό συνέδριο μπορούν να παραβρεθούν και όσοι αθλητές των Οpen κατηγοριών, το επιθυμούν.

ΑΡΘΡΟ 6 :

Η σειρά των αυτοκινήτων συνοδείας των ομάδων καθορίζεται με κλήρωση κατά τη διάρκεια του Τεχνικού Συνεδρίου των αρχηγών των ομάδων. ΑΡΘΡΟ 7 : Οι τρεις (3) πρώτοι ποδηλάτες κάθε κατηγορίας είναι υποχρεωμένοι να παρουσιασθούν στο βάθρο με την επίσημη ενδυμασία της ομάδας τους για την καθιερωμένη απονομή επάθλων.

ΑΡΘΡΟ 8 :

Για κάθε θέμα που θα προκύψει και που δεν προβλέπεται από την προκήρυξη ή δεν προβλέφθηκε από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. θα αποφασίζει αμέσως η Αγωνόδικος Επιτροπή. Οι αποφάσεις της αγωνοδίκου επιτροπής είναι τελεσίδικες.

ΑΡΘΡΟ 9 :

Έπαθλα – Βραβεύσεις Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας βραβεύονται ως εξής: 1ος νικητής – κύπελλο, χρυσό μετάλλιο, δίπλωμα. 2ος νικητής – αργυρό μετάλλιο, δίπλωμα. 3ος νικητής – χάλκινο μετάλλιο, δίπλωμα. Σημείωση: Στην κατηγορία Open θα υπάρξει ξεχωριστή βράβευση σύμφωνα με την ηλικιακή τους κατηγοριοποίηση ως εξής:

Εφήβων 18+ (1996 και κάτω)

30 +(1984)

40 +(1974)

50 +(1964)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 18+

Ειδικά χρηματικά έπαθλα για την κατηγορία Elite

1ος 700 €

2ος 250 €

3ος 100 €

Σπρίντ Ανάβασης με την ονομασία Λιανουρίδης

1ος 100 €

Ειδικά χρηματικά έπαθλα για την κατηγορία Οπεν

Γενική κατάταξη

1ος 300€

2ος 100€

3ος 50€

Σπριντ Ανάβασης

1ος 100€

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες οπεν θα υπάρχουν χορηγοί δωροθετες.

ΑΡΘΡΟ 10 :

Οικονομικοί Όροι ΜΕΝ-ELITE (Ανδρών – Εφήβων) Ο σύλλογός μας με τη στήριξη του Δήμου Κομοτηνής, Δήμου Μαρώνειας Σαππών, της Περιφέρειας ΑΝ.Μ.Θ και των χορηγών μας θα καλύψει τμήμα τον εξόδων μετάβασης- διαμονής-διατροφής σε όλες τις ομάδες εκτός περιφερείας μας που θα προσκληθούν, από το βράδυ της 10.05.14 έως και το μεσημέρι της 11.05.14. Οικονομικοί όροι Open κατηγοριών Η συμμετοχή για τις κατηγορίες Open είναι ΔΩΡΕΑΝ. Επίσης θα προσφερθεί γεύμα για όλους του συμμετέχοντες μετά τον τερματισμό στη Κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

ΑΡΘΡΟ 11:

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει το δικαίωμα τροποποίησης του παρόντος κανονισμού, για λόγους ανωτέρας βίας. Σε κάθε περίπτωση η όποια αλλαγή θα καταστεί γνωστή στους συμμετέχοντες και τους αρχηγούς των ομάδων, εγκαίρως. Με τη συμμετοχή τους οι αθλητές αποδέχονται τον παρόντα κανονισμό και μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη. Για κάθε περεταίρω πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στους: Γκογκότσης Κυριάκος : Πρόεδρος Π.Σ.Κ. “ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ” 6974 745431 Ξαγοράρης Γεράσιμος : Οργανωτικός Διευθύντής 6848 367887 Μπακάλμπασης Χαράλαμπος : Τεχνικός Διευθυντής 6945 157155