Ο Άκης Μάντζιος σχολιάζει στο ThrakiSportS τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Αμέσως μετά την λήξη του τελικού του κυπέλλου και την επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, το ThrakiSportS συνομίλησε με τον Άκη Μάντζιο ζητώντας το σχόλιο του προπονητή του Πανθρακικού για τον τελικό. Αναλυτικά τα βασικά σημεία της ανάλυσης που έκανε για το ThrakiSportS:

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι είδα τον αγώνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο, καθώς δεν είχα προλάβει να γυρίσω από την Αλεξανδρούπολη όπου αγωνιστήκαμε στο φιλικό με τον Εθνικό.

Πιστεύω ότι το κύπελλο το κατέκτησε η ομάδα που είχε την μεγαλύτερη θέληση και έβγαλε την μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν σαφέστατα το Παναθηναϊκός. Είναι μια απόλυτα δίκαιη επικράτηση.

Ο ΠΑΟΚ δικαιολόγησε την παρουσία του στον τελικό στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, από το 30’ ως το 45’. Τότε έχασε τις πιο κλασικές του ευκαιρίες, ιδίως με τον Σαλπιγγίδη, έδειξε να πατά στα πόδια του αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Αν είχε γίνει στο σημείο εκείνο το 1-1, προφανώς θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος.

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε ξανά με γκολ και μάλιστα όχι με ένα αλλά με δύο, καθώς ήρθαν απανωτά. Ο Μάρκους Μπεργκ ειδικά στο δεύτερο τέρμα έδειξε όχι μόνο την καλή φυσική αλλά και τεχνική του κατάρτιση, ήταν ο παίκτης βαρόμετρο και δίκαια ανακηρύχθηκε MVP.

Κάπου εκεί ήταν που κρίθηκε το παιχνίδι. Πλέον ήταν και θέμα ψυχολογίας. Πέρα από όλα τα άλλα, ήταν εύκολα τα γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ. Μετά το 3-0 ήταν δύσκολο να το γυρίσει. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ήταν σημαντικές και οι απουσίες του ΠΑΟΚ. Έλειπαν κυρίως ο Κατσουράνης και ο Νάτχο στο δημιουργικό παιχνίδι αλλά ήταν απώλεια και αυτή του Κλάους Αθανασιάδη.

Δε νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε στην επιτυχία της πρόκρισης στον ημιτελικό επί του Ολυμπιακού. Απλά, σε έναν τελικό, είναι θέμα ημέρας. Με δεδομένες και τις απουσίες που είχε, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο έτοιμος. Κατέκτησε δίκαια τον τελικό.

Καταλαβαίνω απόλυτα το πανηγυρικό ξέσπασμα του Γιάννη Αναστασίου. Από την αρχή προσπάθησε να δώσει το δικό του στίγμα στην ομάδα και παιχνίδι με το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός γίνονταν καλύτερος. Αυτό οφείλεται στην δουλειά του προπονητή. Του ανήκει μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία.

Ο Κάκος νομίζω ότι χειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Δεν σφύριζε συχνά, άφηνε όσο μπορούσε την μπάλα να κυλάει. Γενικά, κατάφερε, παρόλο που είναι από μόνος του προσωπικότητα, να μην φανεί. Στην φάση του πέναλτι η απόφασή του ήταν σωστή. Δεν ξέρω αν ισχύει ότι θα σταματήσει, πιστεύω όμως πράγματι ότι είναι η καλύτερη ελληνική σφυρίχτρα.

Πλέον, όσον αφορά τα πλέι οφ, πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα μπει με μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα. Νομίζω ότι αυτό το κύπελλο θα του δώσει ώθηση. Έτσι και αλλιώς, πλέον θα απελευθερωθεί και από το όποιο άγχος, καθώς έχει εξασφαλίσει στην χειρότερη περίπτωση το «καλό» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, αυτό που σε στέλνει κατευθείαν στα πλέι οφ. Βέβαια, είναι ένα σύνολο αγώνων που θα γίνουν, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα το σοκ της ήττας. Έτσι οφείλου να κάνουν οι μεγάλες ομάδες.

Γενικά έμεινα ικανοποιημένος από  το θέαμα που είδαμε σε αυτόν τον τελικό. Όταν σε έναν τελικό ελληνικού κυπέλλου μπαίνουν πέντε γκολ, για εμάς τους ουδέτερους είναι αναμφισβήτητα κάτι καλό.

 

TO THRAKISPORTS ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΕ ΚΑΙ  ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ ΝΙΚΟ ΚΕΧΑΓΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE, ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ…