Photos: Όλες οι θρακιώτικες πτυχές του τελικού του κυπέλλου Ελλάδας

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης – Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Το ThrakiSportS ήταν στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε από κοντά τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ με 4-1, τρέχει αυτήν την ώρα για ρεπορτάζ και σε λίγο μέσα από αυτήν την ανάρτηση θα σας παρουσιάσει όλες τις θρακιώτικες πτυχές του μεγάλου τελικού, όπως μόνο αυτό ξέρει.

H αναμέτρηση ήταν παράσταση για έναν ρόλο και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έφυγαν πανηγυρίζοντας ένα τρόπαιο, που όταν ξεκινούσε η χρονιά, πιθανότατα να μην μπορούσαν να φανταστούν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα. Για αυτό κάποιοι δεν δίστασαν να έρθουν για αυτό το ταξίδι από την άλλη άκρη της Ελλάδας, από την Ορεστιάδα αλλά και από το Διδυμότειχο, όπως μαρτυρούσαν δύο από τα δεκάδες πανό που αναρτήθηκαν στην κερκίδα τους και υπέπεσαν στην αντίληψή μας, απέναντι από τα δημοσιογραφικά θεωρεία. Λίγο μετά εντοπίσαμε μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό του InTime και άλλα! Από την Κομοτηνή αλλά και από την Ξάνθη. Από όλη την Θράκη ταξίδεψαν οπαδοί του τριφυλλιού για αυτήν την ξεχωριστή βραδιά.

Βέβαια, θρακιώτες οπαδούς είχε και η άλλη πλευρά. Δύο πανό από την Αλεξανδρούπολη και λίγο δίπλα τους ένα ακόμα από το Διδυμότειχο μπορέσαμε να εντοπίσουμε στο πάνω διάζωμα του δεξιού πετάλου, που βρίσκεται προς την οδό “Σπύρου Λούη”. Ωστόσο οι οπαδοί του δικεφάλου έμελλε να φύγουν απογοητευμένοι και με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο, πολύ πριν σφυρίξει το τέλος του αγώνα ο διαιτητής Τάσος Κάκος, που είναι αλήθεια ότι δεν απασχόλησε με τα σφυρίγματά του τον αγώνα και σε γενικές γραμμές προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι στα ίσια, αφήνοντάς το να εξελιχθεί χωρίς να το διακόπτει κάθε τρεις και λίγο.  

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ που πέτυχε χακ τρικ, όλα τα καθοριστικά τέρματα που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού. Σε έναν τελικό στον οποίο δεν υπήρχε θρακιώτικη παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, μετά τον αποκλεισμό του κομοτηναίου Θανάση Ντίνα από την αποστολή του Παναθηναϊκού, αλλά υπήρξε πριν την έναρξη του αγώνα, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης ως πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ αναγγέλθηκε από τα μεγάφωνα και μπήκε μαζί με τους προέδρου των δύο αντιπάλων Ζήση Βρύζα και Γιάννη Αλαφούζο για να χαιρετήσει έναν προς έναν όλους τους παίκτες. Μετά κάθισε στα επίσημα, ελάχιστες θέσεις παραδίπλα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή, τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό αλλά και τους προέδρους των δύο ομάδων, ενώ δύο θέσεις παραδίπλα του βρισκόταν και ο ξανθιώτης Γιώργος Γκιρτζίκης, το άλλο μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ από την Θράκη (το τρίτο, ο Χρήστος Καραβασίλης, έμεινε στην Αλεξανδρούπολη αφού απονεμήθηκε λίγο νωρίτερα το κύπελλο του πρωταθλητή της ΕΠΣ Έβρου στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης).

Βέβαια, η γιορτή του ποδοσφαίρου, που έκλεισε με πράσινα πυροτεχνήματα, ξεκίνησε με θλιβερές σκηνές έξω από το γήπεδο, κατά την προσέλευση των οπαδών, αλλά και μέσα σε αυτό, περίπου δυόμισι ώρες πριν την έναρξη του ματς. Ωστόσο κατά την διάρκειά του κύλησαν όλα ήρεμα και για αυτό καλό θα ήταν να σταθούμε αποκλειστικά σε αυτό. Και να μοιραστούμε μαζί σας μέσα από το ακόλουθο φωτορεπορτάζ ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του, με έμφαση φυσικά σε θρακιώτικου ενδιαφέροντος κλικ. Από τα πανό των οπαδών, μέχρι τις επώνυμες παρουσίες του Μάνου Γαβριηλίδη και του Γιώργου Γκιρτζίκη, αλλά και το πανηγύρι αμέσως μετά στα αποδυτήρια του μεγάλου απόντα του τελικού Θανάση Ντίνα, που πάντως κατέκτησε και αυτός το μετάλλιό του και πανηγύρισε το πρώτο τρόπαιο που κατακτά με την φανέλα του Παναθηναϊκού …