Αλλαγή στον Μαϊκόν ο Τόρο στη νίκη της Ρόμα επί της Μίλαν

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την ένατη σερί νίκη της πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής η Ρόμα του Βασίλη Τοροσίδη, κερδίζοντας με 2-0 την Μίλαν και διακόπτοντας το δικό της σερί των πέντε τριπόντων. Μια νίκη που στέλνει τους Τζιανλορόσι  στο -5 από την Γιουβέντους, με ματς περισσότερο, διατηρώντας τους τις (μαθηματικές μόνο) ελπίδες για τον τίτλο από την Γιουβέντους.

 

Το ματς είχε σχετικά καλό ρυθμό από το ξεκίνημα του αλλά δεν είχε φάσεις, με το πρώτο 20λεπτο να περνάει χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Κάπου εκεί οι Ρωμαίοι αποφάσισαν να ανεβάσουν στροφές σιγά-σιγά, πήραν τον έλεγχο στο κέντρο και μετέφεραν το ματς προς την περιοχή της Μίλαν. Στο 43′, ο Πιάνιτς εξέθεσε κατά σειρά τους Μουντάρι, Μοντολίβο, Ραμί και πλάσαρε τον Αμπιάτι για το 1-0, πετυχαίνοντας μάλλον το καλύτερο του φετινό γκολ.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν μπήκε με στόχο να πιάσει στον ύπνο την Ρόμα και απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα δίλεπτο (49′-51′) με Μοντολίβο και Τααράμπ, αλλά στο 65′ οι Ρωμαίοιέφτασαν στο 2-0 με το πλασέ του Ζερβίνιο μετά την απόκρουση του Αμπιάτι στο σουτ του Τότι. Προς το τέλος του αγώνα και συγκεκριμένα στο 83ο λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή ο Βασίλης Τοροσίδης, στην θέση του Μαϊκόν.