Δημοτικός αστυνομικός της Κομοτηνής πιάστηκε με πλαστό πτυχίο Αγγλικών

Στην «τσιμπίδα» του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο ανέλαβε να διεξαγάγει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό παράνομων διορισμών σε υπηρεσίες του δημοσίου, πιάστηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους ένας δημοτικός αστυνομικός που υπηρετούσε από το 2009 στην αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου Κομοτηνής.

Από την έρευνα, που αφορούσε στην εγκυρότητα των δικαιολογητικών, με τα οποία έγιναν οι διορισμοί των δημοτικών αστυνομικών σε όλη τη χώρα, προέκυψε ένας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων, που τα κατατεθειμένα δικαιολογητικά ήταν είτε πλαστά, είτε ελλιπή, είτε ακατάλληλα. 

Ανάμεσά τους, η περίπτωση του δημοτικού αστυνομικού της Κομοτηνής, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των λοιπών απαιτούμενων δικαιολογητικών, που κατέθεσε στο δήμο Κομοτηνής, είχε καταθέσει και πτυχίο αγγλικής γλώσσας, το οποίο ήταν πλαστό. Η πλαστότητα διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο και σχετική διασταύρωση µε τον φορέα έκδοσης του τίτλου. Ακολούθως ο δημοτικός αστυνομικός κλήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών να καταθέσει πρωτότυπο πιστοποιημένο πτυχίο αγγλικής γλώσσας ή ακριβές αντίγραφο επικυρωμένο από το φορέα έκδοσής του, παρά ταύτα δεν ανταποκρίθηκε μέσα στην προθεσμία, που του είχε τεθεί.

Κατόπιν αυτών, η πράξη διορισμού του δημοτικού αστυνομικού κρίθηκε παράνομη και η δημοτική αρχή κλήθηκε να εκδώσει σχετική απόφαση για την ανάκλησής της. Πράγματι, πριν από δύο εβδομάδες έπεσαν οι τίτλοι τέλους αυτής της υπόθεσης, με την ανάκληση του επίμαχου διορισμού, στην οποία προέβη ο δήμαρχος. Ανάμεσα στις συνέπειες, τις οποίες επιφέρει για τον πρώην δημοτικό αστυνομικό, είναι η επιστροφή των απολαβών, που εισέπραττε τα τελευταία 4,5 χρόνια, για τις υπηρεσίες τις οποίες προσέφερε στη Δημοτική Αστυνομία Κομοτηνής.

 

Πηγή:  http://www.paratiritis-news.gr