Επιτυχίες για την Budo Academy Κομοτηνής στο 13ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες το 13o πανελλήνιο πρωτάθλημα Ζιου-Ζίτσου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Άνω Λιοσίων υπό την αιγίδα της Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές των συλλόγων από όλη την Ελλάδα δείχνοντας έτσι το μεγάλο συναγωνισμό και το υψηλό επίπεδο που υπήρχε στο πρωτάθλημα.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, δοκιμάστηκαν αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά την άριστη προσπάθεια και την ανοδική πορεία που έχουν και τα δύο αθλήματα στη χώρα μας.

Στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων -15 ετών στο αγωνιστικό σύστημα (fighting system) που διεξήχθη στις 15-16 Μαρτίου ο Βασίλειος Σταυρίδης Βασίλειος, αθλητής της “Budo Academy” Κομοτηνής κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία 15 ετών στα +66 κιλά. 

Η συνέχεια του πρωταθλήματος έγινε στις 22 με 23 Μαρτίου με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες. Εκεί ο Σάκης Γκογκιάν κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία έφηβοι -18 ετών -73 κιλά (fighting system). Ο Ιωσήφ Κιτσικίδης αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία άνδρες: -20 ετών -66 κιλά (ne-waza). Ο Ιωάννης Στεφανίδης αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία άνδρες: +20 ετών -90 κιλά (ne-waza) Ο Δημήτριος Γκιουλέκας την τέταρτη θέση στην κατηγορία έφηβοι -18 ετών +81 κιλά (fighting system). Ο Αλέξιος Κιουρτζίδης την τέταρτη θέση στην κατηγορία έφηβοι -20 ετών -73 κιλά (ne-waza). Έτσι και οι πέντε αθλητές εξασφάλισαν παράλληλα την πρόκριση στα διεθνή πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν αυτήν την χρονιά. 

Επίσης συμμετοχή είχαν οι αθλητές-ριες του συλλόγου: Εμμανουέλα Χατζηγεωργίου, Δημήτριος Σουραϊλίδης, Κωνσταντίνος Κισσύδης, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Σταύρος Λεχούδης, Χρήστος Σεφγκινό, Αλέξανδρος Σεφγκινί, πού παρόλη την πολύ καλή εμφάνιση τους δεν κατάφεραν να πάρουν διάκριση. Τους αθλητές συνόδευσαν οι προπονητές της ακαδημίας Αλέξανδρος Παρασίδης, Παναγιώτης Λυγκόζης, Αναστασία Καρυδοπούλου η διαιτητής Χριστίνα Παρασίδου και οι γονείς των αθλητών.