Photos: Θρακιώτες μέσα στην ζούγκλα του ημιτελικού της Τούμπας

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος και θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό που νωρίτερα είχε λυγίσει στην παράταση τον ΟΦΗ, ωστόσο ο τελικός του μεθεπόμενου Σαββάτου κάθε άλλο παρά σαν γιορτή του ποδοσφαίρου θα μπορεί να χαρακτηριστεί, μετά τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό της Τούμπας. Ένα παιχνίδι που επρόκειτο να αρχίσει στις 8.00, ξεκίνησε τελικά με 75 λεπτά καθυστέρηση και ολοκληρώθηκε σχεδόν… μεσάνυχτα, μέσα σε μια ζούγκλα με πολλές απρέπειες από όλες τις πλευρές.

 

Είναι δυνατόν να βλέπεις παίκτες που σε ενάμισι μήνα θα εκπροσωπούν την Εθνική στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να τσακώνονται σαν τα κοκόρια, να ανταλλάσσουν κουτουλιές και να πρωταγωνιστούν σε αγώνες πολεμικών τεχνών; Στο Ελλάντα είναι. Είναι δυνατόν να έχει κάνει σοβαρό έλεγχο υποτίθεται η αστυνομία και να έχουν μπει όχι απλά χιλιάδες καπνογόνα, αλλά μέχρι και καφάσια με… γαύρους, που ρίχτηκαν στον πάγκο των φιλοξενουμένων; Στο Ελλάντα είναι. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πληρώνουν είτε εισιτήριο είτε συνδρομή στην τηλεόραση, για να βλέπουν αυτό το θέαμα. Και όμως, στο Ελλάντα είναι, αν και ο αριθμός βαίνει διαρκώς μειούμενος.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι και οι Θρακιώτες που έδωσαν το παρών σε αυτήν την “πανστρατιά” των απανταχού παοκτζήδων για αυτόν τον αγώνα, που από αγωνιστικής πλευράς κρίθηκε στο τέρμα του Κλάους Αθανασιάδη στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Τουλάχιστον ένα πανό από την Αλεξανδρούπολη αιχμαλώτισε ο φακός του InTime, που παράλληλα δημοσιοποιεί και αρκετές φωτογραφίες με την αγωνία του Ζήση Βρύζα και του Ιβάν Σαββίδη για να ολοκληρωθεί ομαλά το παιχνίδι, το οποίο απειλούσε ανά πάσα στιγμή να διακόψει ο καβαλιώτης διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, που είναι πραγματικό κατόρθωμα (ανεξαρτήτως λαθών) το πώς κατάφερε και έβγαλε σε πέρας αυτό το ματς.

Τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει δυο ώρες  πριν την έναρξη του ματς έξω από το γήπεδο, όπου είχαμε και χρήση χημικών, πέρασαν όμως σύντομα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν από την πρώτη στιγμή. Το επεισόδιο Μανιάτη – Κατσουράνη που έφερε από μία κόκκινη κάρτα και στους δύο αποτελεί ίσως την κορυφή του παγόβουνου, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κατσούρ είχε αντικατασταθεί και ήταν στον πάγκο, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι κόκκινη δέχτηκε και ο Νάτχο με δεύτερη κίτρινη. Μποραία Κατσούρ και Νάτχο δεν θα παίξουν στον τελικό, όπως και ο Κλάους που συμπλήρωσε κάρτες.

Οι ακόλουθες εικόνες είναι ορισμένες χαρακτηριστικές από τον αγώνα, που κρίναμε ότι έχουν ενδιαφέρον. Από το πανό της Αλεξανδρούπολης την ώρα που πέφτουν φωτοβολίδες στους παίκτες του Ολυμπιακού μέχρι την αγωνία του Βρύζα και του Ιβάν Σαββίδη. Και φυσικά τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, τα καπνογόνα που έκαναν την νύχτα μέρα στην Τούμπα, το ξύλο που ακολούθησε στην φυσούνα…