Μαφιόζικη επίθεση στον αθλητικό συντάκτη Σωτ. Βετάκη! Παρέμβαση Κουίκ…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Την παρέμβαση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψηφίου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τέρενς Κουίκ προκάλεσε η μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε το μεσημέρι στην Γλυφάδα, μπροστά στον ανήλικο γιο του, ο δημοσιογράφος των “Νέων” Σωτήρης Βετάκης.

Ο επί 25 χρόνια μπασκετικός ρεπόρτερ για θέματα του Παναθηναϊκού, οδηγούσε στη Γλυφάδα, όταν άγνωστος του ζήτησε πληροφορίες για μία οδό. Όταν άνοιξε το παράθυρο για να απαντήσει, δέχθηκε γροθιές στο πρόσωπο και συνέχεια στο σώμα και όλα αυτά μπροστά στον ανήλικο γιο του, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα.

Ο Σωτήρης Βετάκης πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει το απεχθές περιστατικό, ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνει ο ελληνικός αθλητισμός, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε νοσοκομείο της περιοχής, καθώς από τα βάναυσα χτυπήματα, έχουν σπάσει τα δόντια του και έχει μώλωπες στο πρόσωπο. 

Ο δημοσιογράφος καταγγέλει ότι τις προηγούμενες μέρες είχε δεχτεί «περίεργα» τηλεφωνήματα στο σπίτι του, για παραδόσεις δεμάτων και άλλων «δώρων». Το δυσκολότερο έργο του ίδιου του Βετάκη και της οικογένειάς του βέβαια, είναι να πείσουν τον γιο τους, ότι «ο μπαμπάς, στην Ελλάδα του 2014, έφαγε ξύλο επειδή δεν ήξερε πού είναι ο δρόμος…».

Μόλις έμαθε για το περιστατικό, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πολύ περισσότερο ως δημοσιογράφος, με μακρόχρονη θητεία στο αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και ως Βουλευτής, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ με αποτροπιασμό την άνανδρη επίθεση, που δέχθηκε στη Γλυφάδα, ο συνάδελφος αθλητικός συντάκτης των ΝΕΩΝ Σωτήρης Βετάκης και μάλιστα μπροστά στα ματιά του ανήλικου παιδιού του.  Ζητώ την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα. Επίσης είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει τον δράστη και τους ενδεχόμενους συνεργούς του. Όπως βεβαίως και να φτάσει στους ηθικούς αυτουργούς».

Το λόγο πλέον έχουν οι νόμοι και αυτοί που έχουν επιφορτιστεί να τους εφαρμόζουν και να τιμωρούν όσους δεν το κάνουν. Εξάλλου, ο Βετάκης είναι το τελευταίο θύμα σε μια μακρά λίστα αθλητικών δημοσιογράφων που έχουν δεχθεί επιθέσεις εντός και εκτός γηπέδων, με πιο πρόσφατα σε πανελλαδικό επίπεδο τα περιστατικά με Τομαρά, Καλκαβούρα και πιο παλιά με Φίλιππα Συρίγο…