Πένθος στον Εθνικό – Έφυγε ξαφνικά στα 47 του ο Κώστας Χριστοφορίδης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σοκ στην οικογένεια του Εθνικού Aλεξανδρούπολης αλλά και ευρύτερα στον κόσμο του εβρίτικου ποδοσφαίρου προκάλεσε η απώλεια του Κώστα Χριστοφορίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 ετών, μετά από καρδιακό επεισόδιο.

 Ο Χριστοφορίδης συνέδεσε το όνομά του με τον Εθνικό, στις Ακαδημίες του οποίου εντάχθηκε από την ηλικία των 11 ετών. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τουλάχιστον δέκα χρόνια στην ανδρική ομάδα, που τότε έπαιζε στη Γ’ Εθνική, διατελώντας μάλιστα και αρχηγός της.

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό του ταλέντο τον οδήγησε στην Εθνική Παίδων και αργότερα στην Εθνική Νέων έχοντας μάλιστα ως συμπαίκτες του μεταξύ άλλων τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον Ντέμη Νικολαϊδη και τον Σωτήρη Μαυρομάτη.

Τη σεζόν 1992-93 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, αλλά δε σταμάτησε να βρίσκεται στα γήπεδα, ενώ πέρασε και από τη θέση του γενικού αρχηγού του Εθνικού. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο κυλικείο του Μαρακανά, ερχόμενος σε επαφή με τη μεγάλη του αγάπη, το ποδόσφαιρο και την αγαπημένη του ομάδα.

Στις φωτογραφίες, που αντλήσαμε από το oldalexandroupoli.gr τον βλέπετε με τις ομάδες του 1982 και του 1987. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης (11/2, 15.30) στους Αγίους Αναργύρους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…