Απάντηση Κυριακούλια στις κατηγορίες της ΟΧΕ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης Αθηνών Ευστράτιος Κυριακούλιας με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 απάντησε στην ανακοίνωση της Ο.Χ.Ε, τονίζοντας ότι οι διαιτητές δεν αντέχουν άλλο και πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Αναφέρθηκε τόσο στην αποχή και τα αιτήματα των διαιτητών, όσο και στους σκληρούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις ου Κυριακούλια έχουν ως εξής:

«Τα οφειλόμενα σύμφωνα με την ομοσπονδία μέχρι τις 31-12/2013 είναι 265.000, για εμάς είναι περί[που 300.000 γιατί δεν έχουν περαστεί κάποια κονδύλια κι αφορούν οφειλόμενα τριών ετών, 2011, 2012, 2013. Οποιεσδήποτε πληρωμές έχουν γίνει αφορούν χρήματα προηγούμενων ετών. Τα έξοδα για μετακινήσεις το 2013 ήταν 85.000 ευρώ, και αυτό το ποσό επί τρία χρόνια – ’11, ’12, ’13 – κάνουν 255.000. Κι αν η ΟΧΕ ζητάει από τους διαιτητές να συνεχίσουν να παίζουν οι οφειλές θα αυξάνονται.

Οι διαιτητές δεν μπορούν να διαθέτουν ένα μέρος του οικογενειακού τους προϋπολογισμού. Η ομοσπονδία πρότεινε 45.000, χωρίς όμως να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξόφλησης των υπολοίπων. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Εμείς είχαμε ζητήσει τουλάχιστον το 50% των οφειλομένων ώστε να μπορούν να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους.

Εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι μπορούμε να είμαστε στα γήπεδα κι αύριο, υπάρχουν όμως και διαιτητές που δεν έχουν να μετακινηθούν. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό;

Η τελευταία καταβολή είχε γίνει πριν 15 μήνες. Από τότε είχε τη δυνατότητα η ΟΧΕ να παρουσιάσει ένα σχέδιο, κάτι που δεν έγινε. Ας έρθει η ομοσπονδία κι ας πει ότι δεν μπορεί να δώσει τίποτα. Τότε κάποιοι μπορούν να συνεχίσουν, κάποιοι όχι. Είναι έντιμο να πουν ότι δεν υπάρχουν χρήματα, να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Φτάσαμε όμως στο σημείο να χαρακτηριζόμαστε σήμερα κανίβαλοι και ανευθυνοϋπεύθυνοι! Λυπάμαι βαθύτατα! Μετά από 37 χρόνια στο άθλημα θλίβομαι!

Εμείς δεν αντιδικούμε με κανέναν. Είναι κραυγή αγωνίας και κραυγή ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα από τους διαιτητές. Δεν είμαστε ούτε κανίβαλοι ούτε ανευθυνοϋπεύθυνοι!».