Βόμβα στους προϋπολογισμούς όλων των ομάδων της Θράκης! Θα πληρώνουν τους διαιτητές!!!

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Βόμβα στα θεμέλια των ομάδων του τοπικού μπάσκετ και ανατροπή στους προϋπολογισμούς τους σε μια δύσκολη συγκυρία, εν μέσω της αγωνιστικής σεζόν, αποτελεί η απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να σταματήσει τις πληρωμές σε διαιτητές, κριτές και γυμνασίαρχους αγώνων και αυτές να μετακυληθούν στα σωματεία.

 

Όπως έγινε γνωστό, από 1ης Ιανουαρίου οι αμοιβές αυτές θα καταβάλλονται στο τέλος κάθε αγώνα από το γηπεδούχο σωματείο, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του. Η ΕΚΑΣΑΜΑΘ επισημαίνει ότι πρόκειται για παλιά απόφαση, που έχει ληφθεί από το 2011 αλλά δεν είχε εφαρμοστεί καθώς στην πορεία θεωρήθηκε ότι υπήρχε η δυνατότητα να καλυφθούν τα έξοδα από την Ένωση. Τελικά φτάσαμε να χρωστιούνται πάνω από ένα χρώματα οφειλές στους διαιτητές και έτσι η διοίκηση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποφάσισε να λάβει αυτήν την δύσκολη για τα σωματεία απόφαση, λόγω της περικοπής των επιδοτήσεων από την ΕΟΚ.

Μάλιστα, με σχετικά έγγραφα που εστάλησαν στις αρχές του μήνα κατεπειγόντως σε όλα τα σωματεία της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αλλά και στους Συνδέσμους Διαιτητών, επισημαίνεται το νέο καθεστώς που θα ισχύει αναφορικά με τις αμοιβές ΄με την έλευση του 2014. Το ThrakiSportS παρουσιάζει τα έγγραφα με αριθμό πρωτοκόλλου 331 και ημερομηνία 3/12/2013 και 336 και ημερομηνία 10/12/2013, που εστάλησαν σε σωματεία και Συνδέσμους Διαιτητών αντίστοιχα.

 

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στα σωματεία:

“Σύµφωνα µε τις αποφάσεις 3/28-11/2011 και 22/25-11-2013 και λόγω της οικονοµικής περικοπής  της επιχορήγησης από την ΕΟΚ, είµαστε υποχρεωµένοι να σας ενηµερώσουµε ότι από 01/01/2014 οι αµοιβές των διαιτητών, κριτών, γυµνασίαρχων των αγώνων θα καταβάλλονται στο τέλος του κάθε αγώνα από το Γηπεδούχο Σωµατείο.

Τονίζουµε ότι το Γηπεδούχο Σωµατείο θα καταβάλλει µόνο την αµοιβή στους ∆ιαιτητές, Κριτές, Γυµνασίαρχους κάθε αγώνα και όχι την αποζηµίωση µετακίνησης και την ηµεραργία.

Η πληρωµή των ∆ιαιτητών θα γίνεται µε απόδειξη που θα σας δίνει ο κάθε ∆ιαιτητής και η οποία θα αναφέρει το ονοµατεπώνυµο, τη διεύθυνση κατοικίας του, το Α.Φ.Μ. και την ∆.Ο.Υ. και φυσικά τα στοιχεία του αγώνα (ηµεροµηνία, κατηγορία, διαγωνιζόµενα σωµατεία). 

Για τους κριτές σας επισυνάπτουµε υπόδειγµα απόδειξης είσπραξης των αµοιβών τους, το οποίο  θα φωτοτυπήσετε και θα χρησιµοποιείτε για κάθε αγώνα.  Επίσης σας επισυνάπτουµε και καταστάσεις µε τις αµοιβές ∆ιαιτητών, Κριτών, Γυµνασίαρχων κατά κατηγορία πρωταθλήµατος για να σας διευκολύνουµε στην πληρωµή. 

Εκφράζουµε τη λύπη µας για αυτή την απόφαση, την οποία για πρώτη φορά πήραµε στις  28-11-2011 και την οποία δεν εφαρµόσαµε, γιατί υπήρχε η δυνατότητα – έστω και δύσκολα – παρά τις περικοπές επιχορήγησης από την ΕΟΚ να καλύπτουµε τις αµοιβές και αποζηµιώσεις των ∆ιαιτητών, Κριτών και Γυµνασίαρχων. 

∆υστυχώς όµως φθάσαµε σε αδιέξοδο, µε αποτέλεσµα αυτή τη στιγµή να οφείλουµε σχεδόν όλη την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 στους ∆ιαιτητές, Κριτές και Γυµνασίαρχους.

Φυσικά είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση πλεονάσµατος, από πιθανές επιχορηγήσεις, θα καλύψουµε αναλογικά τις πληρωµές αµοιβών που έκανε κάθε Σωµατείο”.

 

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στους Συνδέσμους Διαιτητών επισημαίνει:

“Σας γνωρίζουµε ότι το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποφάσισε η καταβολή των αµοιβών ∆ιαιτητών, Κριτών, Γυµνασίαρχων, από 01/01/2014 να γίνεται από τα Σωµατεία. 

Παρακαλούµε λοιπόν να συστήσετε στους ∆ιαιτητές-Μέλη σας να έχουν µαζί τους την σχετική απόδειξη είσπραξης αµοιβής για κάθε αγώνα. 

Σηµειώνουµε ότι η είσπραξη των αµοιβών θα γίνεται µετά την λήξη του κάθε αγώνα. 

Σε περίπτωση που γηπεδούχο Σωµατείο δεν καταβάλει την αµοιβή σε ∆ιαιτητές, πρέπει να ενηµερωθεί η Ένωση µε σχετικό έγγραφο για να επιληφθεί. 

Σε ότι αφορά τα έξοδα µετακίνησης και ηµεραργίας, θα συνεχίσουν να καταβάλλονται από την Ένωση µε τη γνωστή διαδικασία(υποβολή αποδείξεων συνηµµένων στη σχετική κατάσταση)”