Ψηφίστε τους καλύτερους θρακιώτες αθλητές της χρονιάς και κερδίστε πλούσια δώρα!!!

Το 2013 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, το ThrakiSportSπρωτοπορεί και βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportSως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης αποφάσισε να αναδείξει τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Η συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά από σχεδόν 15 ημέρες διεργασιών και προτάσεων, κατέληξε σε έναν αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Και ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2013. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι προτάσεις που κάνει το ThrakiSportSγια τους κορυφαίους της χρονιάς, ανά κατηγορία, είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε προτάσεις των συνεργατών του. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να προτείνει και φυσικά να ψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο της αρεσκείας του. Επειδή άνθρωποι είμαστε και εμείς, εννοείται ότι θα σπεύσουμε αμέσως να συμπληρώσουμε τις λίστες, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι έχουμε ξεχάσει κάποιον που όφειλε να είναι στους προτεινόμενους για βράβευση.

Όλοι οι αναγνώστες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, συμμετέχουν σε κλήρωση για 10 ξεχωριστά δώρα:

Πρώτον, ένα τετραήμερο για δύο άτομα στο Μπάνσκο με όλα τα έξοδα πληρωμένα, προκειμένου να περάσετε εκεί τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς! Το ταξίδι αφορά τις ημερομηνίες από 3 ως 6 Ιανουαρίου και αφορά σε μεταφορές, διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο με πρωινό σε μπουφέ και ημιδιατροφή και φυσικά freepassγια το χιονοδρομικό κέντρο ώστε να μπορέσετε να κάνετε σκι, σνόουμπορντ και τα λοιπά χειμερινά αθλήματα.

Δεύτερον, δύο αεροπορικά ταξίδια μετ’ επιστροφής στην Αθήνα, από Αλεξανδρούπολη ή Χρυσούπολη, προκειμένου δύο αναγνώστες που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία να παρακολουθήσουν από κοντά έναν σημαντικό εκτός έδρας αγώνα ομάδας της Θράκης, μαζί με τα εισιτήρια του αγώνα που θα επιλέξετε. Το ταξίδι πρέπει να γίνει μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου σε πτήση της AegeanAirlines.

Τρίτον, δύο δωροεπιταγές αξίας 50 ευρώ η καθεμία για να κάνετε τα αθλητικά σας ψώνια από τα καταστήματα Intersport,είτε της Αλεξανδρούπολης είτε της Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι τα Intersport είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων στον κόσμο και διαθέτει τα συγκεκριμένα δύο υποκαταστήματα στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης.

Τέλος, άλλοι πέντε αναγνώστες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να κερδίσουν το επίσημο ημερολόγιο τοίχου του 2014 από την αγαπημένη του ομάδα, επιλέγοντας μεταξύ των Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Κάθε αναγνώστης του ThrakiSportSέχει δικαίωμα ψήφου (και κατά συνέπεια, συμμετοχής στην κλήρωση για τα δώρα που προαναφέρθηκαν), αρκεί να είναι μέλος του γκρουπ του ThrakiSportSστο facebook. Για να γίνει κάποιος μέλος, οφείλει να κάνει likeστην σελίδα του ThrakiSportSστο facebook. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να πατήσει το εικονίδιο που υπάρχει στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης στην κεντρική σελίδα του ThrakiSportSκαι ακολούθως να πατήσει like.

 

Ο τρόπος ψηφοφορίας είναι ο εξής:

Αρχικά, αντιγράφετε την παρακάτω αίτηση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και τις απαντήσεις σας σε κάθε μία από τις πέντε ερωτήσεις για καλύτερο αθλητή, καλύτερη αθλήτρια, καλύτερο προπονητή, καλύτερο διαιτητή και καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2013. Διευκρινίζουμε ότι αν δεν έχετε γνώμη για κάποια από τις κατηγορίες, μπορείτε να αφήσετε κενή την απάντησή σας, δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα. Δεκτές θα γίνουν συμμετοχές ακόμα και αν απαντούν μόνο σε ένα από τα ερωτήματα.

Ακολούθως, το κείμενο αυτό  με τις συμπληρωμένες δικές σας απαντήσεις και φυσικά τα στοιχεία σας το στέλνετε με μήνυμα μέσω του facebookστο γκρουπ του ThrakiSportS (προσοχή, στο γκρουπ, όπου έχετε κάνει like). Μόνο με τον τρόπο αυτό γίνονται δεκτές οι συμμετοχές σας, προστίθενται οι επιλογές σας στην ψηφοφορία που διενεργείται και λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για τα δώρα. Δεν ισχύουν άλλοι τρόπο (πχ emails ή μηνύματα στο προφίλ από τυχόν φίλους κλπ).

Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε αναγνώστης που έχει κάνει like έχει δικαίωμα να στείλει ένα μήνυμα – ψηφοδέλτιο με τις απαντήσεις του, Σε περίπτωση που από τον ίδιο λογαριασμό του facebook παραληφθούν περισσότερα μηνύματα, τότε θα καταγράφονται μεν στην ψηφοφορία οι απαντήσεις στο πρώτο από αυτά και μόνο, ωστόσο δεν θα συμμετάσχει ο συγκεκριμένος αναγνώστης στην κλήρωση για τα δώρα που δίνει το ThrakiSportS σε όσους συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ακολουθεί η αίτηση συμμετοχής στην ψηφοφορία, την οποία οφείλετε να αντιγράψετε, να απαντήσετε και να αποστείλετε:

 

 

Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2013 ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ______________________________________________

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΟ):___________________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013: _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013:  _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013: ____________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013: ________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013:_____________________

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2013 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΜΑΡΑΜΑ ΒΑΪΡΟΥΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο παίκτης – βαρόμετρο για την πορεία του Πανθρακικού την σεζόν 2012-2013. Κέρδισε τους πάντες στην Κομοτηνή με τον πρωτότυπο τρόπο πανηγυρισμού των τριών γκολ που πέτυχε σε 26 συμμετοχές αλλά και το ήθος του. Τον Ιούνιο αγωνίστηκε στο ConfederationsCupτης Βραζιλίας με την Ταϊτή, διαφημίζοντας τον Πανθρακικό στα μεγαλύτερα διεθνή αθλητικά μέσα ενημέρωσης. Αμέσως μετά, ξαφνιάζοντας τους πάντες, ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ολοκληρώνοντας μια λαμπρή καριέρα, κυρίως στην Γαλλία, τελευταία ομάδα της οποίας έμελλε να είναι αυτή της Θράκης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Έγινε ο πρώτος θρακιώτης κολυμβητής που κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που φιλοξενήθηκε τον Ιούλιο στην Βαρκελώνη. Πρωταθλητής Ελλάδος στην πεταλούδα, κέρδισε σε πολλά διεθνή μίτινγκ ενώ διακρίθηκε ως μέλος της ελληνικής ομάδας τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και με την σκυτάλη στους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενήθηκαν τον Ιούνιο στην Μερσίνη της Τουρκίας, όπου κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Ο εβρίτης διαγώνιος ολοκλήρωσε μια ονειρική χρονιά. Ξεκίνησε στον Εθνικό, εξασφάλισε έξοδο με την ομάδα στην Ευρώπη αλλά πριν την γευτεί, ήρθε η μεταγραφή και μετακόμισε στην Ραβέννα, με αποτέλεσμα πλέον να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το ιταλικό. Στην διάρκεια της χρονιάς διέπρεψε με την Εθνική Εφήβων αλλά κλήθηκε και στην Εθνική Ανδρών, αν και γεύτηκε την πίκρα του αποκλεισμού από τα τελικά του Ευρωβόλεϊ στα μπαράζ με το Βέλγιο. Κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα Ελλάδος με την εφηβική ομάδα του Εθνικού. Το καλοκαίρι διέπρεψε και στην άμμο, κερδίζοντας με συμπαίκτη τον Κώστα Δαλακούρα το πρώτο τίτλο BeachVolleyLeague, χαρίζοντας λίγο πριν ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό ένα ακόμα τρόπαιο στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, έστω και άτυπο.

ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΛΕΪΤΕ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο παίκτης που πέτυχε τα δύο γκολ επί της Λίνφιλντ στην Βόρειο Ιρλανδία και υπέγραψε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της SkodaΞάνθη και την πρώτη πρόκριση στα ευρωπαϊκά κύπελλα για οποιαδήποτε ομάδα της Θράκης. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος συχνά ξεσήκωνε την κερκίδα με τις φαντεζί ενέργειές του και εντελώς ξαφνικά, προς το τέλος Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από την Ξάνθη στην Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, που έχει έδρα το Άμπου Ντάμπι. Λέγεται ότι η μεταγραφή του γέμισε τις τσέπες του Χρήστου Πανόπουλου με 700.000 ευρώ.

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ένα χρόνο πριν ήταν τρίτος τερματοφύλακας στην Ξάνθη. Στην διάρκεια της σεζόν 2012-2013 καθιερώθηκε ως βασικός, κάτω από τα δοκάρια της Skoda. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσει ανάγκασαν τον ομοσπονδιακό τεχνικό Φερνάντο Σάντος να τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδος, με την αποστολή της οποίας ταξίδεψε τον Μάρτιο στην Βοσνία. Λίγο καιρό μετά επιλέχθηκε στην καλύτερη 18άδα του πρωταθλήματος. Τον Ιούνιο πήρε μεταγραφή για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης γεμίζοντας με σχεδόν ένα εκατ. ευρώ το ταμείο της Skoda. Γρήγορα καθιερώθηκε και εκεί, αποτελεί πλέον τον βασικό τερματοφύλακα της σπουδαίας ρωσικής ομάδας, έπαιξε σε έξι αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και πλέον κλήθηκε και στην Εθνική Ρωσίας! Πριν δυο μήνες έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς. Η σύζυγος και η κόρη του εξακολουθούν να μένουν στην Ξάνθη.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο κομοτηναίος μέσος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την ομάδα της Skodaστο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν, κάτι που εξαργύρωσε με μια μεταγραφή – έκπληξη στην ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία θα ενεργοποιηθεί όμως από το καλοκαίρι. Συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η Ξάνθη να εξασφαλίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Ο αθλητής του ύψους αναδείχθηκε χρυσός μεσογειονίκης το ν Ιούνιο στην διοργάνωση της Μερσίνας, κάνοντας μάλιστα μεγάλο νέο ατομικό ρεκόρ με 2.24μ! Μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδος, ηγήθηκε της προσπάθειας της ομάδας στίβου της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Έδωσε το παρών στην σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση της χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Μόσχας, όπου εξασφάλισε είσοδο στον τελικό (που αποδείχθηκε ο καλύτερος όλων των εποχών) αλλά εκεί αγωνίστηκε τραυματίας και περιορίστηκε στην 10η θέση. Τα ίδια συνέβησαν τον Μάρτιο και στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου στο Γκέτεμποργκ, όπου επίσης παρά τον πυρετό που τον ταλαιπωρούσε, εξασφάλισε παρουσία στον τελικό. Έκλεισε την χρονιά με ονειρικό τρόπο, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον τελικό των DiamondLeague!

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΙΝΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Σε πολύ μικρή ηλικία πέτυχε μια μεταγραφή που λίγοι θα μπορούσαν να ονειρευτούν. Τον Ιανουάριο ο κομοτηναίος μέσος μετακόμισε από την Παναχαϊκή στον Παναθηναϊκό, όπου γρήγορα καθιερώθηκε. Η παρουσία του ωστόσο στον ιστορικό σύλλογο του τριφυλλιού συνέπεσε με την γενικότερη πτώση της δυναμικής και της ποιότητάς του, με αποτέλεσμα να ψιθυρίζεται έντονα το ενδεχόμενο παραχώρησής του τον Ιανουάριο στο πλαίσιο της αναζήτησης χρημάτων από την διοίκηση της ομάδας…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έγινε ο πρώτος παίκτης από την θρυλική Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το 2004 το Euroστην Πορτογαλία, ο οποίος αγωνίστηκε μετά το «θαύμα» σε ομάδα της Θράκης. Με 11 γκολ σε 25 συμμετοχές, ουσιαστικά υπέγραψε την παραμονή του Πανθρακικού στην SuperLeague. Χάρη στις εμφανίσεις του και με τον Πανθρακικό, ανάγκασε τον Σάντος τον Σεπτέμβρη να τον ξανακαλέσει στην Εθνική Ομάδα. Στο μεταξύ όμως, το καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το μονοετές συμβόλαιό με την ομάδα της Κομοτηνής και υπέγραψε στον Ατρόμητο Περιστερίου, όπου και συνεχίζει την καριέρα του.

ΙΒΑΝ ΡΑΪΤΣ (ΒΟΛΕΪ): Ο κροάτης διαγώνιος του Εθνικού αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και το βαρόμετρο για την απόδοσή της. Σε δικές του επιθέσεις βασίστηκε η έξοδος του συλλόγου της Αλεξανδρούπολης στην Ευρώπη και μετά την ανανέωση του συμβολαίου του το καλοκαίρι, σε αυτόν έχει βασιστεί και η μέχρι τώρα πορεία στην τρέχουσα σεζόν, που φέρνει τον Εθνικό στην πρώτη θέση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Ράιτς δεν είναι απλά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά προηγείται και στην βαθμολογία και του «Επάθλου Forthnet», μεταξύ όλων όσων έχουν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Με την Εθνική Κροατίας προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Ευρωβόλεϊ, αφού αποκλείστηκε στα μπαράζ του Ιουνίου.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΙΩΠΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ως παίκτης της ομάδας Κ20 του Ολυμπιακού και μάλιστα αρχηγός, ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής σήκωσε την κούπα του αντίστοιχου αναπτυξιακού πρωταθλήματος της σεζόν 2012-2013 ενώ έφτασε με την ομάδα του Πειραιά στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Αποτελεί στέλεχος και της αντίστοιχης Εθνικής Ομάδας. Το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στον Πλατανιά και συνεχίζει πλέον την καριέρα του με την ομάδα των Χανίων, αγωνιζόμενος πλέον με τη μεγάλη ομάδα του κρητικού συλλόγου στο πρωτάθλημα της Super League.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Υπέγραψε με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο γκολ της νέας ΑΕΚ στη νέα εποχή της Γ’ Εθνικής. Ο Αλεξανδρουπολίτης μετακόμισε στην ομάδα των κιτρινόμαυρων το καλοκαίρι, αφού πρώτα πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν στην Κύπρο, όπου αγωνίστηκε στην ΑΕ Παραλιμνίου ως δανεικός από την SkodaΞάνθη. Αμέσως μετά  έμεινε ελεύθερος από την ομάδα της Θράκης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΙΤΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς το μεγαλύτερο όνομα του ελληνικού βόλεϊ. Ορεστιαδίτης όπως δηλώνει ο ίδιος, αναδείχθηκε τον Μάιο πρωταθλητής Ιταλίας με την Τρεντίνο, σε μια συγκλονιστική σειρά τελικών με την Πιατσέντσα που κρίθηκε σε πέντε παιχνίδια. Νωρίτερα στην χρονιά είχε κατακτήσει με την ίδια ομάδα το Κύπελλο αλλά και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (ωστόσο ημερολογιακά αυτή η διάκριση εντάσσεται στο 2012). Το καλοκαίρι σε μια κίνηση που προκάλεσε σε πολλούς έκπληξη, πήρε μεταγραφή στην τουρκική Χαλκμπανκ που εδρεύει στην Άγκυρα και ήδη πρωταγωνιστεί χάρη και στην παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όντας αήττητη. Ηγήθηκε της προσπάθειας της Εθνικής Ομάδας Ανδρών για πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ, η οποία χάθηκε στο χρυσό σετ των μπαράζ με το Βέλγιο, αλλά και για πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών για το Μουντοβόλεϊ του 2014. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Στις αρχές της χρονιάς πήρε την μεγάλη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην Ρόμα, αλλά τυπικά χρεώνονται και σε αυτόν το νταμπλ που κατέκτησαν μερικούς μήνες αργότερα οι ερυθρόλευκοι, των οποίων ήταν αρχηγός. Στην Ιταλία καθιερώθηκε στην ομάδα, αλλά μετά την έλευση του Μαϊκόν το καλοκαίρι, περιορίστηκαν οι εμφανίσεις του στην αρχική ενδεκάδα. Είχε πάντως σημαντική συμβολή στο ονειρικό ξεκίνημα της ομάδας της Ρώμης στο Καμπιονάτο, με δέκα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Είναι ο μοναδικός Θρακιώτης που αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα, με την οποία κέρδισε την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Μάλιστα, αποτελεί τον τρίτο σε λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστή της Εθνικής στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το καλοκαίρι σε κλειστό κύκλο πραγματοποίησε τον θρησκευτικό γάμο και την βάφτιση της κόρης του. Με κάθε ευκαιρία έρχεται στην Ξάνθη και επιβλέπει την πορεία της ακαδημίας ποδοσφαίρου Ευστάθιος Τοροσίδης που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του πατέρα του…

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2013 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΕΦΗ ΓΑΒΑΛΑ (ΣΤΙΒΟΣ): Μετά την απόσυρση της Πηγής Δεβετζή από την ενεργό δράση, εξελίσσεται στην κορυφαία αθλήτρια στίβου της Θράκης. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών – Γυναικών κατέκτησε δύο μετάλλια, αμφότερα χάλκινα, ένα στα 400 μέτρα και ένα στην σκυτάλη 4Χ400μ. με την ομάδα της Ολυμπιάδας Κομοτηνής. Νωρίτερα είχε αναδειχθεί πανελληνιονίκης στις νεάνιδες και γενικά δείχνει αξιοθαύμαστη σταθερότητα στην πορεία της.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΜΑΝΙΔΟΥ (ΒΟΛΕΪ): Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από τρία χρόνια απουσίας, έχοντας ήδη προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό, φορώντας στο παρελθόν πάνω από 100 φορές την φανέλα με το εθνόσημο. Η βολεϊμπολίστρια από τη Νέα Βύσσα αποφάσισε στα 41 της χρόνια να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να βοηθήσει τον Δημόκριτο Μυγδονίας, μια ομάδα που αγωνίζεται στην 2η Τοπική Κατηγορία της ΕΠΕΣΘ και αποτελείται από μικρές σε ηλικία αθλήτριες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ίσως η κορυφαία παίκτρια ποδοσφαίρου που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας. Αποτελεί το μεγάλο όνομα για τις Βασίλισσες της Θράκης. Χάρη στις εμφανίσεις της με την ομάδα της Ξάνθης, κατάφερε να λάβει προσκλητήριο για την Εθνική Ομάδα Νεανίδων, στις αποστολές της οποίας μετέχει σχεδόν ανελλιπώς. Μάλιστα, συνήθως ξεκινά ενδεκάδα και ενίοτε σκοράρει!

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μαθήτρια με άριστες επιδόσεις στο σχολείο αλλά και αθλήτρια πολυτάλαντη, με εξίσου επιτυχημένο παρελθόν σε στίβο και βόλεϊ, είδε στην διάρκεια της σεζόν να εκτοξεύονται οι μετοχές της ως αθλήτρια του χάντμπολ και συγκεκριμένα ως τερματοφύλακας. Η Αλεξανδρουπολίτισσα κλήθηκε στην Εθνική Νεανίδων, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της και κέρδισε μεγάλη μεταγραφή από την Προσοτσάνη Δράμας στην Αθήνα και την κυπελλούχο Νέα Ιωνία. Παράλληλα, αγωνίστηκε το καλοκαίρι και με την Εθνική Ομάδα Γυναικών Μπιτς Χαντμπολ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΡΑΜΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Χάρη σε αυτήν, η πόλη της Αλεξανδρούπολης απέκτησε βαλκανιονίκη στην κολύμβηση. Μάλιστα, η κολυμβήτρια του Ο.Φ.Θ.Α. κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα που είχε συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα Κολύμβησης στους Βαλκανικούς Εφήβων – Νεανίδων της άνοιξης, όπου η Ελλάδα αναδείχθηκε πρώτη βαλκανική δύναμη στο άθλημα. Αρκετές και οι εγχώριες διακρίσεις της!

ΜΙΝΕΒΕΡ ΟΜΕΡΟΓΛΟΥ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Έχασε στο τσακ το μετάλλιο, κατακτώντας την πέμπτη θέση στην κατηγορία των -63 κιλών του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων Ταεκβοντό που φιλοξενήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Νωρίτερα, η Ξανθιώτισσα αθλήτρια του ΑΟ Χρυσούπολης είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος, κάτι που της χάρισε και το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ πήρε την πρώτη θέση και στο Πανευρωπαϊκό Συλλόγων. Επίσης, αναδείχθηκε τρίτη στο Διεθνές Μίτινγκ G1 στο Ισραήλ, αλλά στις… γυναίκες. Εξαιτίας μάλιστα των εντυπωσιακών εμφανίσεών της, τον Δεκέμβριο κλήθηκε και στην Μεικτή Ευρώπης. Ήταν μάλιστα η μοναδική ελληνική γυναικεία παρουσία στους συγκεκριμένους αγώνες.

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ στην χρονιά που φεύγει. Στην διάρκεια της περσινής σεζόν, η Ξανθιώτισσα σκόραρε 106 φορές. Μοιραία αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας της Θεσσαλονίκης αλλά παράλληλα εξασφάλισε τον προσωπικό τίτλο της κορυφαίας αριστερής εξτρέμ όλης της Α1 και παράλληλα τσέκαρε θέση στην καλύτερη επτάδα του πρωταθλήματος για την σεζόν 2012-2013. Φυσικά, αποτελεί βασικό στέλεχος και της Εθνικής Γυναικών. Ωστόσο, το Νοέμβριο στάθηκε άτυχη καθώς υπέστη σε μια προπόνηση ρήξη χιαστών. Αρχές Δεκέμβρη υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση, όμως όλα δείχνουν ότι χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν, αφού θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για κοντά έξι μήνες…

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ):  Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 73+ κιλά στις νεάνιδες στο ταεκβοντό τον περασμένο Μάρτιο, η 19χρονη Ορεστιαδίτισσα είχε όλες τις δυνατότητες να επιστρέψει με ένα μετάλλιο από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μολδαβίας λίγο καιρό μετά αλλά δεν κατάφερε να πάει και να αγωνιστεί εκεί επειδή… δεν βγήκε έγκαιρα το διαβατήριό της. Στην συνέχεια ένα τροχαίο την άφησε πίσω στις προπονήσεις, αλλά ήδη ετοιμάζεται για δυναμική επιστροφή στο 2014.

ΑΝΝΑ ΣΙΜΟΝΙΔΟΥ (ΤΕΝΙΣ): Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις κάτω των 12 ετών και σαρώνει τις πρωτιές στα Ενωσιακά Τουρνουά που διεξάγονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πρωταθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Ξάνθης απέκτησε από το ThrakiSportS τον τίτλο της «Θρακιώτισσας Αζαρένκα», όχι άδικα όπως δείχνει η μέχρι στιγμής πορεία της!

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΒΟΛΕΪ): Μετά από ένα μικρό διάλειμμα στον Παναξιακό, η κορυφαία Εβρίτισσα πρωταθλήτρια (γεννημένη στην Ορεστιάδα αλλά γαλουχημένη στην Αλεξανδρούπολη) επέστρεψε σε υψηλό επίπεδο πρωταθλητισμού, ερχόμενη το καλοκαίρι στα Βριλήσσια. Με την ιστορική ομάδα, με την οποία έχει κατακτήσει έξι τίτλους στο παρελθόν (δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα).

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2013 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Πρωτοπόρος στην VolleyLeagueμετά τις εννιά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχει τρελάνει τους πάντες και κάνει πλέον όνειρα ακόμα και κατάκτησης του τίτλου! Εξασφάλισε θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος και την έξοδό του στην Ευρώπη μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και ήδη αγωνίστηκε με την θρυλική πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ για το CEVCup, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο διεξάγονται οι αναμετρήσεις με την λευκορωσική Γκρόντνο για το Challenge Cup. Έφτασε στην πηγή ενός τροπαίου και με την παρουσία στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ του Βραχατίου, αλλά δεν ήπιε νερό. Πήρε ωστόσο για ακόμα μια χρονιά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, το φάιναλ φορ του οποίου φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Το καλοκαίρι διακρίθηκε και στην… άμμο, αφού το δίδυμο Κουμεντάκη – Κ. Δαλακούρα που κατέβασε η ομάδα κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη διοργάνωση BeachVolleyLeague.

ΚΑΒΑΡΑΤΖΗΣ – ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗΣ (ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ): Το εβρίτικο δίδυμο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων και ως Εθνική Ομάδα εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ που φιλοξενήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να επαναλάβει την επιτυχία της περσινής χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Λάρνακας (έμειναν στην 17η θέση). Πολλές πρωτιές σε πολλά εσωτερικά τουρνουά, αλλά και τραυματισμοί που δεν επέτρεψαν στους δυο φίλους να λάβουν μέρος στο Βαλκανικό της Βάρνας, αλλά και στο Ευρωπαϊκό κάτω των 22 ετών.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Ο κορυφαίος σύλλογος της Θράκης, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ για το 2013, κατέλαβε την πέμπτη θέση της βαθμολογίας στους άνδρες και την έκτη στις γυναίκες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών του περασμένου Ιουλίου. Εχοντας κατακτήσει τέσσερα μετάλλια σε αυτούς τους αγώνες και αρκετά καλά πλασαρίσματα σε τελικούς, η Ολυμπιάδα Κομοτηνής είδε τον αθλητή της Κώστα Μπανιώτη να διαπρέπει στο εξωτερικό και να διεκδικεί επί ίσοις όροις με τα μεγαθήρια του ύψους ένα μετάλλιο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Εφτασε στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό αφού αποκλείστηκε μετά από τον μετέπειτα τροπαιούχο Ολυμπιακό. Για το πρωτάθλημα κινδύνευσε άμεσα με υποβιβασμό, ωστόσο στην προτελευταία αγωνιστική πέτυχε την ιστορική νίκη που έσωσε τον ίδιο και ουσιαστικά έριξε κατηγορία την ΑΕΚ. Μετά από ένα εντυωσιακό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα, με κορυφαία στιγμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, η ομάδα βρίσκεται στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας και εκτός συνέχειας κυπέλλου, μετά τον αποκλεισμό – σοκ από τη Νίκη Βόλου.

SKODA ΞΑΝΘΗ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Εξασφάλισε μετά από χρόνια έξοδο στην Ευρώπη, έστω και αν αυτό δεν οφειλόταν στην αγωνιστική της παρουσία (αφού τερμάτισε έβδομη στο πρωτάθλημα χάνοντας και στο μπαράζ με τον Παναθηναϊκό). Ωστόσο εκπροσώπησε την χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκεί πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη και συνάμα την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση, χάρη στην εκτός έδρας νίκη επί της Λίνφιλντ μέσα στην Βόρειο Ιρλανδία. Αποκλείστηκε στην συνέχεια από την Σταντάρ Λιέγης, αλλά έμεινε η γλυκιά ανάμνηση της προσπάθειας και της πορείας. Στο νέο πρωτάθλημα βρίσκεται μέσα στους στόχους της, αλλά στοίχισε πολύ ο πρόωρος αποκλεισμός από το κύπελλο από τον Ηρακλή.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2013 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΤΖΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ): Προπονήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Taekwondo Πρόμαχος Ορεστιάδας, ορίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου ως προπονήτρια της Μεικτής Ευρώπης στον αγώνα με την Εθνική Κορέας που πραγματοποιήθηκε στο Νταχάου της Γερμανίας. Το εν λόγω event έγινε για πρώτη φορά, είχε την έγκριση της WTF και η επιλογή της Εβρίτισσας προπονήτριας έγινε από τον διοργανωτή Grand Master Kο Eui Min και τον Supervising Manager Ko Joung Jae, κάτι που για πολλούς αποδεικνύει την εκτίμηση που χαίρει η συγκεκριμένη προπονήτρια σε διεθνές επίπεδο. Ετσι και αλλιώς όμως, η δουλειά της αποδεικνύεται και από τις επιτυχίες που έχει ο Πρόμαχος Ορεστιάδας, συνεχίζοντας την σπουδαία παράδοση που έχει το συγκεκριμένο άθλημα στον Β. Έβρο.

ΝΕΔΙΜ ΚΑΡΑ ΑΧΜΕΤ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Η ψυχή του γυναικείου μπάσκετ της Ξάνθης και ίσως ολόκληρης της Θράκης. Κατάφερε να αναδείξει την Ασπίδα Ξάνθης πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και να την οδηγήσει στους αγώνες μπαράζ της Θεσσαλονίκης, όπου στην ισοβαθμία και για έναν μόλις πόντο διαφορά δεν κατέκτησε την άνοδο στην Α2 Κατηγορία. Την ίδια χρονιά υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα ο ΓΑΣ Κομοτηνή και η Ένωση Καβάλας, ομάδες που ήδη αντιμετώπισε και κέρδισε η Ασπίδα στο πρώτο μισό του νέου πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, βάζοντας τις βάσεις για έναν ακόμα τίτλο και φυσικά την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα μπαράζ ανόδου στα εθνικά πρωταθλήματα.

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Ο αρχιτέκτονας της φετινής εκπληκτικής πορείας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Έχοντας την ευθύνη για τα εφηβικά τμήματα, ανέλαβε το ανδρικό τμήμα πέρυσι διαδεχόμενος τον Γιάννη Ανδρεάδη και το οδήγησε για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια στην έξοδο στην Ευρώπη. Με προσωπικές του επιλογές στην σκακιέρα των μεταγραφικών κινήσεων, κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο της φυγής του Ραφαήλ Κουμεντάκη και πλέον έχει καταφέρει να φέρει την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της VolleyLeague, λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οδήγησε τον Εθνικό στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ πέρυσι, επιτυχία που επανέλαβε και φέτος (μάλιστα η διοργάνωση της τρέχουσας περιόδου θα φιλοξενηθεί τέλη Γενάρη στην Αλεξανδρούπολη), ενώ εκκρεμούν και οι ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με την Γκρόντνο για το ChallengeCup, μετά τις δύο ήττες της ομάδας στο CEVCupαπό τη μεγάλη πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το θαύμα της Ασπίδας Ξάνθης. Στο πρώτο μισό της χρονιάς, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ο ξανθιώτης προπονητής κατάφερε να αναδείξει την Ασπίδα πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ξεπερνώντας στην φάση των πλέι οφ τόσο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης όσο και τον Πανσερραϊκό, που αποτελούσαν τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Κυρίως όμως, κατάφερε να κρατήσει υψηλό το επίπεδο της ομάδας και στην Γ’ Εθνική, με αποτέλεσμα αυτή να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μετά την συμπλήρωση του ενός τρίτου του μαραθωνίου του εθνικού πρωταθλήματος.

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΓΑΣ Κομοτηνή και υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου, βρέθηκε εντελώς ξαφνικά το καλοκαίρι εκτός ομάδας και λίγους μήνες μετά έγινε γνωστό ότι ανέλαβε την Εθνική Εφήβων του Κατάρ! Από τα μέσα Νοέμβρη έχει πλέον μετακομίσει στην Ντόχα, πρωτεύουσα του αραβικού εμιράτου, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο ενός συν δύο ετών με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης της χώρας της Μέσης Ανατολής.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2013 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής βόλεϊ, μαζί με τον σουφλιώτη Χρήστο Μπαντιάνίδη. Μόνιμη σφυρίχτρα στα σημαντικότερα ραντεβού που φιλοξενούνται στην Θράκη (μεταξύ άλλων σφύριξε πολλά ματς του Εθνικού, τα μπαράζ της Ορεστιάδας για άνοδο στην Α1 αλλά και το φάιναλ φορ του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων), εδώ και ένα χρόνια κάνει και διεθνή καριέρα καθώς αποτελεί πλέον επιλογή της CEV. Στα τέλη Οκτώβρη κλήθηκε να σφυρίξει ως πρώτος διαιτητής τον αγώνα Κλάντοβο – Κόκολα για το CEV Cup Ανδρών, ενώ στις αρχές Γενάρη είχε κληθεί να παίξει σε αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων που έγιναν στην Άγκυρα με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων Τουρκίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Λιθουανίας και Ρουμανίας.

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρουσιάζοντας καταπληκτική εξέλιξη, όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος της SuperLeague, αλλά τον Μάιο επελέγη για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της UEFA “Core” που αφορά διαιτητές που έχουν όλα τα προσόντα να εξελιχθούν σε διεθνείς. Στα τέλη της χρονιάς μάλιστα δοκιμάστηκε σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, ως δεύτερος βοηθός στην αναμέτρηση Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι. Με τέτοια εξέλιξη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι σύντομα θα γίνει ο πρώτος διεθνής διαιτητής που θα προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα και θα τιμά με την παρουσία του την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΕΛΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θράκης, ο ορεστιαδίτης διαιτητής ξεχωρίζει όχι μόνο για την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και για την δυναμική του συνδικαλιστική δράση, αγωνιζόμενος για τα δικαιώματα των συναδέλφων του και υπερασπιζόμενος με σθένος τα συμφέροντά τους. Παράλληλα, εξέπληξε θετικά με τις εκδρομές που διοργάνωσε στην Κωνσταντινούπολη, για τους αγώνες που έδωσαν στην διάρκεια της χρονιάς εκεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για την διοργάνωση της Ευρωλίγκα, στις οποίες συμμετείχαν με μαζικό τρόπο κατά προτεραιότητα μέλη του Συνδέσμου, αλλά όχι μόνο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και τέσσερα χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2013 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα αλλά ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και στο Champions League Χειροσφαίρισης καθώς αποτέλεσε μαζί με τον βεροιώτη Μιχάλη Τζαφερόπουλο το δίδυμο στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Άαλμποργκ της Δανίας με την Ντροτχάμπαντ της Σουηδίας. Παράλληλα, είναι γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΠΟΥΖΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ο μοναδικός θρακιώτης διαιτητής που διευθύνει αγώνες στο πρωτάθλημα της SuperLeague. Αναρριχήθηκε σταδιακά και πλέον αποτελεί την κορυφαία σφυρίχτρα όχι μόνο της Κομοτηνής αλλά και συνολικά του γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης. Πλέον, σιγά σιγά, κερδίζει πόντους και ορίζεται από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε ολοένα και περισσότερους αγώνες του μεγάλου πρωταθλήματος, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υποπέσει σε κάποιο μεγάλο λάθος και να έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες και ανακοινώσεις εναντίον του, όπως τόσοι και τόσοι συνάδελφοί του.

 

Η ψηφοφορία τρέχει από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι και το μεσημέρι των Χριστουγέννων, δηλαδή της Τετάρτης 25 Δεκεμβρίου 2013. Οι νικητές που θα αναδειχθούν κορυφαίοι Θρακιώτες του 2013, θα προκύψουν με βάση τις ψήφους των αναγνωστών του ThrakiSportS και αυτές φυσικά των δημοσιογράφων και συνεργατών του ThrakiSportS. Θερμή παράκληση όλοι όσοι συμμετάσχουν να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά θεωρούν ότι αξίζουν να λάβουν τους συγκεκριμένους τίτλους και όχι εκείνους που ενδεχομένως θα επιθυμούσαν, με βάση τις οπαδικές τους προτιμήσεις. Το ThrakiSportS ευχαριστεί  όλους τους αναγνώστες του για την μαζική συμμετοχή και τις εταιρείες που συνεργάστηκαν μαζί του για τα δώρα που δίνονται στο πλαίσιο της ψηφοφορίας αυτής, για την ανάδειξη των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2013!