Ο Τόρο βλέπει την κλήρωση του Μουντιάλ με Πιάνιτς και Στρούτμαν! Το πρώτο του σχόλιο…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρέα με τους συμπαίκτες του στην Ρόμα παρακολούθηση την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Βασίλης Τοροσίδης. Έχοντας δεξιά του τον συμπαίκτη του στον ιταλικό σύλλογο και αμυντικό της Εθνικής Ολλανδίας Κέβιν Στρούτμαν και δεξιά του τον μέσο της Ρόμα και βασικό στέλεχος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μιραλεμ Πιάνιτς, είδαν μαζί στην τηλεόραση την διαδικασία της κλήρωσης.

 

“Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία, στις 14-19-24 Ιουνίου. Σε τέτοια διοργάνωση δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τα δώσουμε όλα στην Παγκόσμια γιορτή του Ποδοσφαίρου!!!”. Αυτό ήταν το σχόλιο  του Βασιλη Τοροσίδη, λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι οι αντίπαλοι της Εθνικής Ομάδας στον τρίτο όμιλο του Μουντιάλ θα είναι η Κολομβία του Ρανταμέλ Φαλκάο, η Ακτή Ελεφαντοστού του Ντιντιέ Ντρογκμπά και η Ιαπωνία.

Η Εθνική Ελλάδος θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κολομβία, στις 14 Ιουνίου στο Μπέλο Οριζόντε (19:00 ώρα Ελλάδος 19:00). Για την δεύτερη αγωνιστική η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία στο Νατάλ, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 19ης Ιουνίου (ώρα Ελλάδος). Ο τρίτος αγώνας έχει προγραμματιστεί με την Ακτή Ελεφαντοστού στη Φορταλέζα στις 24 Ιουνίου (και ώρα 23:00 τη νύχτα). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο ματς της Εθνικής υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ο νέος θεσμός του… τάιμ άουτ, που αποφασίστηκε μόλις την Πέμπτη.

Στον πρώτο όμιλο κληρώθηκαν η Βραζιλία, η Κροατία, το Μεξικό και το Καμερούν. Βραζιλία και Κροατία θα αποτελέσουν το εναρκτήριο ζευγάρι της διοργάνωσης, στις 12 Ιουνίου. Στο δεύτερο γκρουπ μετέχουν οι δύο φιναλίστ του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Ισπανία και Ολλανδία θα κοντραριστούν στην πρεμιέρα του ομίλου, στις 13 Ιουνίου στην πόλη Σαλβαδόρ, την πρώτη πρωτεύουσα στην ιστορία της Βραζιλίας. Η Χιλή και η Αυστραλία του Έλληνα προπονητή Άγγελου Ποστέκογλου, συμπληρώνουν τον όμιλο. Σίγουρα, δεν πρέπει να χάρηκε με αυτές τις εξελίξεις ο Στρούτμαν, που είδαμε στην φωτογραφία με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Φωτιά είναι ο τέταρτος όμιλος, όπου μετέχουν Ιταλία, Αγγλία, Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα. Στον πέμπτο όμιλο, η Ελβετία και η Γαλλία θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες του Ισημερινού και της Ονδούρας. Στον έκτο όμιλο, η Βοσνία Ερζεγοβίνη που προκρίθηκε ως πρώτη από τον προκριματικό όμιλο της Ελλάδος θα αντιμετωπίσει το Ιράν αλλά και τις Αργεντινή και Νιγηρία, δύο ομάδες με τις οποίες είχε κληρωθεί η Ελλάδα στις δυο προηγούμενες παρουσίες της σε Μουντιάλ. Σίγουρα, δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη κλήρωση για την ομάδα του Πιάνιτς, που επίσης πλαισιώνει στην φωτογραφία τον Τόρο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο έβδομος όμιλος, όπου μετέχουν η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Γκάνα και οι ΗΠΑ. Για τον όγδοο όμιλο, τέλος, η Ρωσία του πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Γιούρι Λοντίγκιν κληρώθηκε με το Βέλγιο, την Αλγερία και τη Ν. Κορέα.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Μπαΐα, παρουσία της προέδρου της διοργανώτριας χώρας Ντίλμα Ρούσεφ. Η σέντρα του Μουντιάλ θα δοθεί στις 12 Ιουνίου στο Σάο Πάολο και ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για τις 13 Ιουλίου στο θρυλικό Μαρακανά.