Ο Αλεξανδρουπολίτης που βρέθηκε απρόσμενα στην Hala Energia

Αποστολή στο Μπελχάτοφ: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Συνολικά στο Μπελχάτοφ από την Αλεξανδρούπολη ταξίδεψαν 21 μέλη της αποστολής του Εθνικού. Δώδεκα οι παίκτες και οι άλλοι εννιά τεχνική ηγεσία, μέλη της διοίκησης και διοικητικό προσωπικό.

Μαζί με τον απεσταλμένο του ThrakiSportS, οι Έλληνες στην Hala Energia την ώρα του αγώνα ήμασταν 22. Όπως μάθαμε όμως  από τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα (δυστυχώς όμως το μάθαμε μετά το ματς), υπήρχε και ένας 23ος Έλληνας και μάλιστα όχι απλά Θρακιώτης αλλά και Αλεξανδρουπολίτης.

Ο λόγος για τον Γιάννη Τουφεξή, ο οποίος ζει και εργάζεται όμως στο εξωτερικό. Ήταν ο ένας από τους εικονολήπτες της πολωνικής τηλεόρασης που κάλυπτε το παιχνίδι. Είχε την ευθύνη για την κάμερα που βρισκόταν ψηλά, πίσω από το σημείο από όπου σέρβιρε στο πρώτο σετ ο Εθνικός. Εκεί η Σκρα είχε δημιουργήσει και μια μικρή κερκίδα που είναι για τους επισήμους.

Εκεί λοιπόν τοποθέτησαν τον Τζίμα, που δεν τον πήραμε χαμπάρι την ώρα του αγώνα, καθότι ήταν ακριβώς από πάνω μας και δεν είχαμε οπτική επαφή. Το ενδιαφέρον είναι ότι τον τοποθέτησαν εκεί μοναχό του, αφού κανείς από την διοίκηση της Σκρα δεν ήρθε να καθίσει δίπλα του. Μια κερκίδα με καταπληκτική θέα αλλά και απόλυτη μοναξιά. Αυτός και ο καμεραμάν του PolSat σε σχετική απόσταση.

Όταν λοιπόν τα Τζίμας πανηγύριζε την κατάκτηση από τον Εθνικό του πρώτου σετ, ο καμεραμάν πήρε το θάρρος, πήγε και σε άπταιστα ελληνικά του συστήθηκε. Γιάννης Τουφεξής, βέρος Αλεξανδρουπολίτης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Πολωνία, μετέχει σε για τηλεοπτικές παραγωγές αθλητικών γεγονότων και του έλαχε να βρεθεί στον ιστορικό ευρωπαϊκό αγώνα του Εθνικού!

Απίστευτο; Όπου γης και πατρίς τελικά! Κρίμα που δεν το πήραμε έγκαιρα και εμείς χαμπάρι, να τον είχαμε και φωτογραφία…